BECAS ziet het levenslicht Belgische event cateraars bundelen krachten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Onlangs werd ‘BECAS’ boven de doopvont gehouden tijdens een feestelijke inauguratie in het Gentse restaurant ‘Gaston’.

BECAS staat voor ‘Belgian Event Caterer Association’. De oprichting van deze vakvereniging is een initiatief van de European Event Caterer Association (EPCAS) die nood had aan een Belgisch aanspreekpartner. In samenwerking met mede-initiatiefnemer Servicecenter 4Hospitality en een groot aantal Belgische event cateraars is gedurende ruim een jaar aan deze oprichting gewerkt.

Oprichtingsvoorzitter Steven Droogers (Mise en Place) en bestuurslid Stephanie van Oorschot (Servicecenter 4Hospitality) informeerden de aanwezigen, waaronder zo’n zestigtal vakgenoten, over toekomstplannen van de nieuwe vakvereniging.

BECAS is opgericht met als doelstellingen haar leden te ondersteunen in hoogwaardig en kwalitatief ondernemen, alsook het bieden van een informeel platform voor het opdoen van inspiratie, het uitwisselen van kennis en het delen van ervaring. Als vakvereniging waarborgt en verbetert BECAS dan ook actief de kwaliteit en het imago van de Belgische event catering sector. Daarnaast is BECAS een netwerk waarin samenkomen centraal staat. Tijdens de halfjaarlijkse bijeenkomsten staan kennisoverdracht, best practices, trends en actuele onderwerpen centraal.

Het eerste lidmaatschapsjaar start op 1 januari 2018 en een 15-tal Belgische event cateraars heeft hun engagement reeds uitgesproken, met name Ambrosia Fijnkeuken, Atelier V, Belgocatering, Coeur Catering, Deldycke traiteurs, Diner Privé, Foodsie, Fruy Catering, Gourmet Invent, Groep Van Eyck, Hendrickx Feesten, J&M Catering, The Cooking Catering, Traiteur Goosse en Trimalchio.

De leden van BECAS zijn toonaangevende Belgische event cateraars die zich onderscheiden op het gebied van kwaliteit, authenticiteit en innovatie. Daarnaast dienen deze cateraars volledig conform de sociale en fiscale wetgeving te werken.

In 2018 zal een beperkt aantal toeleveranciers aan de catering sector kunnen toetreden tot BECAS in de hoedanigheid als ‘committee of related branches’ lid. Ook worden strategische partnerships gesloten met soortgelijke vakverenigingen in Europa, waaronder bijvoorbeeld het Nederlandse ONCE (Officieel Netwerk Catering Events) en het Europese EPCAS (European Event Caterer Association).

Shares

You May Also Like

Chocolate Nation aanwezig tijdens Festivak

Chocolate Nation opent deze winter maar presenteert zich nu al exclusief op Festivak Op ...

#miceventoux20: het MICE-peloton beklimt de reus

Wie kent hem niet? De beklimming der beklimmingen, de hel op aarde waar menigeen ...

Innovatief luxury boutique hotel concept opent deuren in Gent

Pillows Grand Hotel Reylof Een boetiekhotel gaat niet alleen over het aantal kamers, het ...

Vernieuwing Aula Schaubroeck – nieuw auditorium met meer plaatsen!

Aula Schaubroeck heeft tijdens de zomervakantie zijn auditorium volledig vernieuwd. Nadat recent nog de ...

The Oval Office schrijft geschiedenis met UGent

‘UGent groet student.’ Om die boodschap kon je niet heen in de weken rond ...