Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven

Grand Café Driespoort, de horecazaak in het shoppingpark langs de Gaversesteenweg, heropent binnenkort de deuren. Nadat de familie Boterdaele de handdoek in de ring gooide, werden er met Bart Basselier (44) en Niki Claes (39) van het bekende Deinse cateringbedrijf Very Food Catering nieuwe uitbaters gevonden. “In Grand Café kan je terecht voor klassieke Belgische gerechten met een moderne twist”, zegt Bart.

Er waait een nieuwe wind door Grand Café, de horecazaak op de eerste verdieping van Driespoort Shopping Deinze langs de Gaversesteenweg. De zaak werd sinds 2015 succesvol uitgebaat door de familie Boterdaele en Elisabeth was er jarenlang het vertrouwde gezicht van de zaak. Mede door de coronacrisis werd door de familie Boterdaele beslist om de focus volledig op restaurant ’t Fermetje in Astene te leggen en dus moest Driespoort Shopping op zoek gaan naar een nieuwe uitbater. Deze werd gevonden en de toekomstige uitbaters Bart Basselier en Niki Claes zijn volop aan het werk om alles klaar te zetten tegen de opening op donderdag 1 juli.

Bart Basselier is in Deinze al jaren gekend als zaakvoerder van Very Food Catering, het cateringbedrijf uit industriezone De Prijkels, dat hij in oktober 2007 met twee zakenpartners oprichtte. In 2013 zette Bart de zaak alleen verder en twee jaar later stapte zijn vrouw Niki Claes mee in het bedrijf. Het koppel woont in Melsen (Merelbeke), maar hun hart ligt grotendeels in Deinze.

“We speelden al een tijdje met het idee om een horecazaak in Deinze te starten”, zegt Niki. “Om onze lokale verankering te versterken, maar ook als plan voor de toekomst. Na de eerste lockdown kwam er echter eerst een andere opportuniteit op ons pad en toen hebben we Bystro Jamien in Zwijnaarde (Gent) overgenomen. Het was niet de bedoeling er een tweede zaak bij te nemen, maar de troeven van Grand Café hebben ons overtuigd. In Grand Café serveren we niet dezelfde gerechten als met Very Food, maar hier kunnen we op een laagdrempelige manier iedereen laten kennismaken met de kwaliteit waar we voor staan.”

Lokale spelers

Bart vult aan: “In Grand Café kunnen mensen terecht voor klassieke Belgische brasseriegerechten zoals kaas- en garnaalkroketten, croque monsieurs, stoverij, balletjes in tomatensaus en vol-au-vent, maar ook salades, pasta’s en wokgerechten. Na de lunch staan er pannenkoeken, wafels, appeltaart en ijsjes op de menukaart en we breiden nog uit met een luik tapas en cocktails. We werken zo veel mogelijk samen met lokale spelers zoals de mensen van Brasvar uit Nevele, die hier bier leveren en de producent van Tanneke Gin. Het verschil met vroeger is dat de keuken langer open zal zijn en dat we voor een vlotte bediening aan tafel de bestellingen zullen opnemen. Vanaf september willen we ook twee of drie avonden in de week de deuren openen voor evenementen zoals een afterwork of een bedrijfsfeest. We hebben een grote parking en die staat ‘s avonds toch zo goed als leeg. On ze grootste troef is ons terras, waar we ook loungehoekjes zullen installeren.”

Grand Café is vanaf 1 juli van dinsdag tot en met zaterdag open van 10 tot 18 uur.  Meer info via www.grandcafédriespoort.be.

Shares

You May Also Like

Ook de eventsector toont zijn warm hart en springt bij in de getroffen regio

In nauwe samenwerking met het Belgische Rode Kruis en het NCCN (Nationaal Crisis Centrum), ...

Lancering ‘Outdoor Living’ e-platform van Organic-Concept

Organic-Concept schakelt een digitale versnelling hoger en lanceert een ‘Outdoor Living’ e-platform. Het platform ...

De eerste slachtoffers in de eventwereld

“Life is music. Life is geen politiek spelletje” Astrid Stockman Waar we met de ...

ACC vertegenwoordigers bezorgen open brief en cartoon-reeks aan Kabinet De Croo

Open Brief aan Kabinet De Croo: Sinds meer dan een jaar werkt de eventsector ...

AED Studios start pop-up outdoor pretpark

Vanaf zaterdag 12 juni om 10u start AED Kadee: een nieuw outdoor entertainment concept ...

Webble-Up organiseert verrassende, virtuele events

DB Video en MOTCHA slaan de handen in elkaar en lanceren Webble-Up, een geavanceerd ...

Let’s Meet in Brussels…
maar waar en hoe?

Ontdek de nieuwe dynamiek voor uw evenementen
in Brussel in deze prachtige publireportage