Belgisch virtueel eventplatform MEEPLE verovert nu ook Nederlandse markt

Post Image
Post Image

Na bewezen succes in België, waar grote bedrijven als Port of Antwerp, D’Ieteren en Lidl al kozen voor MEEPLE als eventlocatie voor hun virtuele event, trekt het evenementenplatform van Sylvester nu ook naar Nederland. Onze noorderburen ontdekken de troeven van de tool: samenkomen met zoveel mensen als je wil, op een zelfgekozen locatie, met volop mogelijkheid tot interactie.

MEEPLE kan het beste vergeleken worden met de online en digitale versie van een echte en fysieke evenementenlocatie. Het is een virtuele wereld, waarin deelnemers van achter hun computer vrij kunnen bewegen. Met een virtuele lobby, een informatiebalie en diverse zalen – zoals bijvoorbeeld een plenaire zaal voor presentaties, een beursvloer met beursstand en workshopruimtes voor trainingen – kan elke soort event er georganiseerd worden. Ook het initiëren van rondetafels voor bijvoorbeeld debatten, waarbij de deelnemers elkaar zien en horen en kunnen reageren, of één op één (video)chat om te netwerken, zijn mogelijk. De eigen huisstijl van de organisatie kan doorgetrokken worden in het hele platform, waardoor een sfeervolle setting die tot in de kleinste details ‘klopt, ontstaat.

Interactie als meerwaarde
Het virtuele platform biedt een enorme meerwaarde voor evenementen in deze door COVID-19 gedomineerde wereld. De organisator kan zelf beslissen of het event live, met vooraf opgenomen video’s of met een combinatie van beiden (hybride) georganiseerd wordt. Meevolgen kan van praktisch overal. De uitzending kan plaatsvinden vanaf elke locatie en zelfs sprekers kunnen van thuis uit aansluiten. Achteraf kunnen interessante statistieken gedeeld worden. Het virtuele platform combineert interactiemogelijkheden en een online beleving: interactie is net dàt wat een event belevenisvol maakt.

MEEPLE Nederland

In België is MEEPLE al een begrip bij grote opdrachtgevers. Dagelijks komen nieuwe aanvragen binnen. Ook Nederlandse bedrijven, overheden en organisaties tonen interesse. Door samenwerking met een Nederlandse partner ‘Niquell’ kan de Nederlandse markt nu ook gebruik maken van MEEPLE. Informatie over het platform is te vinden op www.meeple-events.nl. Daar kunnen geïnteresseerden ook een afspraak maken voor een online demonstratie.

www.sylvester.be
www.meeple.be

Evenementenkantoor in Vlaams-Brabant – Sylvester Events

Shares

You May Also Like

Ecco La Luna lanceert een nieuw learning & development programma voor teams

Met ‘Naturing Teams’ lanceert Ecco La Luna een nieuw learning & development programma voor teams. Dit helpt bedrijven ...

Gloednieuwe Online Streaming studio in Quartier Papier

Big news! Vanaf nu trekt Quartier Papier in Zaventem ook de digitale kaart. De ...

Uniglobe Robins Travel gaat voor duurzaam reizen

2020 deed mensen meer dan ooit nadenken over het leven, gezondheid, de wereld en ...

Wat is een virtueel of hybride evenement? – BluePoint Meet. Work.Tech.

Technologische en social media upgrades hebben de deur geopend naar nieuwe manieren om online ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.