Betalingsuitstel verlengd: bedankt voor de solidariteit!

Bedrijven kunnen nog tot eind juni ’21 betalingsuitstel krijgen. Een belangrijke beslissing, die voor heel wat ondernemingen “het verschil” zal maken. #SoundOfSilence ijverde voor een verlenging van deze maatregel. Voor eventbedrijven, maar ook voor tal van andere sectoren. “We willen de betrokken partijen dan ook bedanken voor hun solidariteit”, klinkt het.

Afgelopen weekend nog lichtte Katrien Vermeire, mede-oprichtster van #SoundOfSilence, het engagement van alle getroffen sectoren toe in De Zevende Dag. “Wij zijn solidair met de maatschappij. Wij geven ons levenswerk op voor de maatschappij. Daarom vragen we iedereen rond de tafel dezelfde solidariteit naar ons toe”, schetste ze. Die solidariteit krijgt nu navolging, met een collectief uitstel van betaling voor kleine kmo’s en ondernemers, tot eind juni.
Het debat was hoogdringend en kwam tot stand na de ophef die er ontstaan was na verschildende getuigenissen in de media en de hoogst verontwaardigde reacties uit de politieke wereld, zowel op Vlaams als federaal niveau. De oproep tot solidariteit krijgt nu navolging, met een collectief uitstel van betaling voor kleine kmo’s en ondernemers, tot eind juni.

Zuurstof voor bedrijven

De verlenging van het betalingsuitstel creëert ademruimte voor zwaar getroffen sectoren, zoals de eventsector of de reissector. Maar ook voor heel wat andere bedrijven is de broodnodige zuurstof erg welkom. Toegegeven: #SoundOfSilence is af en toe wat hard geweest, maar alleen wanneer we vonden dat het nodig was. Maar #SoundOfSilence is vooral dankbaar voor de solidariteit van minister Van Peteghem en de bankensector. En trots dat de strijd zijn vruchten afwerpt.

Verder blijven we met #SoundOfSilence ook actief zoeken naar andere mogelijkheden om onze bedrijven en andere sectoren vooruit te helpen. Om de economie in leven te houden en een vlotte heropstart te garanderen. Maar daar is een langetermijnvisie voor nodig met een gefundeerd plan van aanpak. Alleen met een verenigde en duidelijk gestructureerde sector kunnen we elkaar ondersteunen en zo verder groeien. Laat dat de doelstelling voor de rest van 2021 zijn.

 

Shares

You May Also Like

Sound of Silence – Reactie naar aanleiding van persconferentie

“De teleurstelling is compleet. Voor het mentaal welzijn van de maatschappij, voor de ontwikkeling ...

Sound of Silence – Making your mind up

Vrijdag hakt het Overlegcomité nieuwe knopen door. Of daar hopen we met z’n allen ...

Ralf Berendsen “Boutique Diner” in La Butte aux Bois

Sinds La Butte aux Bois in nieuwe handen kwam, is het een en al ...

Eerste live testevenement met 500 bezoekers is een feit

Eindelijk weer ‘Back to Live’ tijdens het allereerste testevenement dat op 15 februari in ...

Café Local wordt Studio Local

De gekende Antwerpse event-locatie Café Local wordt tijdelijk omgetoverd tot professionele streaming Studio Local. ...

Event Confederation is Minister Van Peteghem en Febelfin erkentelijk voor hun daadkracht

De Event Confederation is bijgevolg zeer verheugd dat deze beperking nu wordt aangepakt en ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.