Beter één vogel in de hand …

Beste MICE people,

We moeten er niet flauw over doen. Uiteraard hadden we gehoopt dat de Nationale Veiligheidsraad voor events een hoger aantal deelnemers had toegelaten dan slechts 200 indoor en 400 outdoor. Niettegenstaande, als ondernemer ervaar ik dit toch opnieuw eerder als een kans dan een beperking. Via ons platform merk ik trouwens dat er opnieuw aanvragen binnen druppelen om voor deze aantallen events te organiseren. Ik merk evenwel ook heel wat ‘out of office’ berichten van onze klanten die nog niet actief zijn. Vandaar dan ook mijn oproep aan jullie allemaal om opnieuw te starten met communiceren en jullie klanten te motiveren.

Laten we ons niet meer beroepen op het verleden, want de toekomst is belangrijk voor perspectieven. Als we de maatregelen strikt naleven en ervoor zorgen dat we de veiligheidsmaatregelen respecteren zodat we een voorbeeld kunnen zijn voor de ganse industrie, dan kunnen we op termijn terug naar het nieuwe normaal evolueren.

De grootste uitdaging is zondermeer de relatie met onze klanten om hun klanten terug te motiveren om voor de eventindustrie te kiezen. Voorlopig van kleine seminaries tot congressen van 200 deelnemers binnen en 400 deelnemers buiten. Hiervoor is de juiste communicatie nodig. Sinds maart zijn we echter alleen nog maar aan het discussiëren geweest over hoe onze toekomst er gaat uitzien, over steunmaatregelen e.d. Uiteraard niet meer dan terecht want onze sector is toch wel vergeten geweest.

Echter, nu is het aan ons om aan te tonen dat we strijdvaardig blijven en dit ook kunnen. Als we dat goed doen, gaan we ook snel opnieuw naar meer deelnemers kunnen uitbreiden. Als we kunnen aantonen dat infecties niet gebeuren tijdens onze (beperkte) sectoractiviteiten dan gaan we daar alleen maar op vooruit! Wij moeten een voorbeeld zijn voor de ganse industrie.

Daarom durf ik u een opdracht te geven … in uw eigen belang. Schrijf een persbericht naar uw klanten, stuur hen een video … met een boodschap die uit uw hart komt, scherp, sterk, inclusief sales pitch, want al onze klanten moeten terug worden overtuigd om te zorgen dat hun cliënteel opnieuw voor hen kiest, zodat zij terug voor events kiezen om dat cliënteel terug naar zich toe te trekken. Communicatie is dus nog nooit zo essentieel geweest!

Ik geloof in jullie … So let’s do this!

Erik Wood,
CEO Eventonline

Shares

You May Also Like

Eventsector zkt. sterke leider

Vanuit #Soundofsilence vragen we al enkele maanden een duidelijk signaal voor een concrete heropstart. ...

Toerisme Vlaanderen geeft uitleg bij de huidige corona-maatregelen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en informeren over de coronamaatregelen voor de ...

De sector is blij met het gecontroleerd openen van het publiek leven

Na 6mnd van volledige sluiting krijgen de bedrijven in de markt van de ‘privé-feesten’ ...

Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert ...

Radisson Hotel Group verwelkomt buitengewoon segment in Brussel met Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection ...

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...