Bewakingsfirma G4S zet drones in tijdens events

Post Image
Post Image

G4S gebruikt al twee jaar dronetechnologie voor het verbeteren en uitbreiden van hun diensten. Met enkele grote festivals in de portefeuille en mooie referenties bij Waregem Koerse, Matexpo en grote stadionconcerten zoals dat van Rammstein afgelopen zomer, kunnen ze vandaag al een aardig portfolio voorleggen en hebben ze een toegangsticket voor een veelbelovende toekomst in de dronesector in handen.

Als one-stop-shop voor bewaking op o.a. grote evenementen, kunnen ze niet om nieuwe technologieën zoals drones heen. Ze zijn nu volop bewakingstoepassingen met en zonder artificiële intelligentie aan het testen, en hebben alle ervaring in huis om hier op lange termijn een succesverhaal van te maken.

Als dienstverlening in de bewakingssector werken ze vaak heel nauw samen met de hulpdiensten en eventorganisatoren. Ze houden zich bezig met de veiligheid van duizenden mensen op evenementen. Daarom is het voor hen erg belangrijk om in deze sector een sterke vertrouwensband op te bouwen.

G4S heeft verschillende drones ter beschikking. Deze toestellen kunnen ze urenlang in de lucht houden dankzij een Drone Theter Station. Dat is een uitbreidingsmodule die met een kabel van 60 meter  aan de drone bevestigd wordt waardoor die continu voeding krijgt. Zo wordt de drone wel minder flexibel naar verplaatsing toe, maar kunnen ze wel non-stop een centraal eye-in-the-sky aanbieden. Alle beelden worden opgevangen via hun Command Center Vehicle.

Kom meer te weten over de drones van G4S, in de whitepaper “Drone & dronepreventie”.: http://tiny.cc/lpxljz

https://g4seventsolutions.be/

Security voor evenementen – G4S Event Solutions

Shares

You May Also Like

Steek een hart onder de riem met een lekker ontbijt – Entre Deux Côtes & Colonie 7

Door coronacrisis en de genomen maatregelen is het voor iedereen in de eventsector en ...

Online verkoop bij Licata Vini barst uit zijn voegen

Ook in uitzonderlijke omstandigheden zoals deze Corona-crisis is het mogelijk om goede zaken te ...

San Marco Village on the road: de e-peritief!

Speciale tijden zorgen ervoor dat ondernemers creatief moeten nadenken. Zo ook bij San Marco ...

Fast Forward roept op om lokaal te ploggen

Traditiegetrouw vindt op de eerste zondag van de lente de grote strandopkuis plaats. De ...