Bierolade en Chocolade sessies bij Deutsche Bank en KBC Bank

Enkele maanden geleden kreeg Bierolade de vraag van Deutsche Bank en KBC Bank & Verzekeringen om de infosessies over hun financiële producten te omkaderen met bier en chocolade sessies.

We moeten het beestje bij zijn naam noemen, infosessies bij banken en verzekeringskantoren zijn niet altijd even uitdagend en worden vaak begeleid door een buitenlandse cava of schuimwijn en enkele hapjes. De uitdaging was om de infosessies te begeleiden door proefsessies van streekbieren en pralines van lokale chocolatiers. Zo konden we met Bierolade het evenement een originele, lokale toets geven.

De deelnemers van de infosessies werden verwelkomd met het bier ‘Guldendelle’ van brouwerij De Vlier. Het is een heerlijk aperitiefbier met een ongelofelijk parfum van verse vlierbloesems en hergisting op fles met champagnegist. Dit Belgisch streekproduct kan je beschouwen als de demi-sec van de aperitiefbieren en kan perfect elke vergelijking doorstaan met een goede champagne.

Tijdens de pauze tussen het eerste luik en tweede luik van de infosessie over financiële producten, was het tijd om de deelnemers met leuke weetjes en anekdotes onder te dompelen in het beste wat België te bieden heeft, bier en chocolade. Op het hoofdmenu stond het blonde bier Nova van brouwerij Viridis Vallis uit Hoeilaart met een melkchocolade praline met… mosterdganache van mosterdmakerij De Ster uit Rotselaar. De korrelige mosterd in de ganache was perfect in harmonie met het stevige karakter van het bier. Een verrassende combinatie die de aanwezigen echt omvergeblazen heeft.

Als afsluiter van de infossie hebben we de genodigden geen koffie, maar wel het bier Lola als dessert aangeboden. Lola van brouwerij La Grande d’Ame uit Herent is een chocolate stout, een donker bier met heerlijke toetsen van koffie en chocolade. Lola proefden we samen met een fondantpraline met gezouten caramel. Dit was een perfecte afsluiter van het programma.

De bier & chocolade sessies waren uiteindelijk een win-win situatie voor iedereen. De deelnemers waren verrast en positief over het originele, smaakvolle concept. Ze waren enthousiast en bleven langer hangen wat voor de organisator uiteraard interessant is. En Bierolade was blij om hun ervaring en passie over bier & chocolade te kunnen delen.

Teambuilding en Workshops met bier en chocolade – Bierolade

Shares

You May Also Like

Kasteel Tivoli verwelkomt je weer

Ze verwelkomen je terug met veel enthousiasme en in alle veiligheid. De orangerie van ...

Inspirerend, veilig en efficiënt in Pillows Limburg

Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg zijn ze er klaar ...

Geen (examen)stress bij Uhasselt

“Onze wetenschappers zijn top in hun vak. Vandaag ondersteunen zij de diverse overheden. Daarom ...

Creationz redt Global Product Launch: Thermo King Advancer

We schrijven begin maart, Creationz en Thermo King zijn in volle voorbereiding voor de ...

Een nieuwe taal, een nieuw begin

Op weg naar events met een andere grammatica, maar met evenveel passie Het werd ...

Corona Lockdown geen downtime voor Geert Debusschere, zaakvoerder van Ecco La Luna

Kalmere periode tijdens de lockdown? Niet voor Geert Debusschere en zijn medewerkers van Ecco ...