Blijven gaan, niet stilstaan – door Katrien Vermeire, Managing Partner John&Jane en Oprichtster #SoundOfSilence

Post Image
Post Image

Corona doet wat met ons allemaal. Ons hart en respect gaan uit naar alle zorgmedewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven. Met moed en passie – en vaak met de moed der wanhoop – strijden ze tegen dit virus. Zij komen nu op de eerste plaats. Hoe kunnen we hen steunen? Door massaal in ons kot te blijven en de maatregelen te respecteren. Maar daarna moet de maatschappij opnieuw op gang getrokken worden. Hoe gaan we dat doen?

De zorgsector verdient onze onvoorwaardelijke steun. Maar wanneer deze pandemie onder controle is en het gewone leven weer zijn gangetje mag gaan, zal er nog een heel ander soort zorg nodig zijn. Die van het perspectief. Er zijn heel wat perfect gezonde mensen en perfect gezonde bedrijven die het vandaag lastig hebben. Zij hebben het voorbije jaar moeiteloos ingebonden voor de maatschappij. Wie zorgt voor hen, post-corona?

Als oprichtster van #SoundOfSilence kan ik niet onder stoelen of banken steken dat ik het over mijn geliefde eventsector heb. Ook daar zijn mensen werkzaam die iedere dag opnieuw met diezelfde passie als de zorgmedewerkers aan de slag gaan. Elke dag opnieuw proberen we vooruit te gaan. Want ook wij zijn er rotsvast van overtuigd dat blijven gaan en niet opgeven de enige mogelijke weg vooruit is.

Maar het wordt moeilijk. Elk langetermijnperspectief ontbreekt. En net zoals de zorg, roeien we met de riemen die we hebben. We vechten, voor een toekomst met veilige en verantwoorde events. We proberen ons heruit te vinden, in een sector die op slot zit. We proberen te onderhandelen, met banken die niet meer in ons geloven. We proberen onze medewerkers te motiveren, met een optimistisch vooruitzicht.

De waarheid is dat wij, en heel wat andere kmo’s, geen enkel perspectief aangereikt krijgen van beleidsmakers. Ze hebben vaak zelfs geen idee wat de bedrijven, in de evenementensector en daarbuiten, doormaken. Welke maatregelen nodig zijn om sterk te staan. Niet alleen tijdens corona, maar vooral daarna.

Laat het mij dan nu zeggen: al twintig jaar lang bouwen we met ons bedrijf, John & Jane,  aan expertise, kwaliteit, service en groei. Het is ons kind, ons leven, ons pensioen, onze passie. En we zijn niet de enige ondernemers. Bij heel wat zaakvoerders zakt de moed stilletjes aan tot in hun schoenen. De grote onduidelijkheid en oneerlijkheid vraagt veel van ons. En van onze medewerkers. Mentaal, emotioneel, fysiek en financieel.

Al negen maanden lang roep ik onze beleidsmakers op om een wettelijk kader te voorzien dat op lange termijn bedrijven ondersteunt. Een kader dat mensen activeert en motiveert. En die oproep herhaal ik vandaag opnieuw. Zowel voor de evenementensector, als voor alle andere kmo’s en vooral voor de zorgmedewerkers: geef ons perspectief. Denk aan ons, help ons. Geef ons de visie die we verdienen.

Katrien Vermeire
Managing Partner John&Jane
Oprichtster #SoundOfSilence

Shares

You May Also Like

Een varende kerstshowroom: OCEANDIVA en Edelman slaan de handen ineen!

In deze tijden moet je creatief zijn. Gelukkig zit omdenken zowel in het DNA ...

Inzamelactie speelgoed bij AED Studios

Voor de tweede keer organiseren Sandra Peeters en Nathalie Goergen een inzameling van speelgoed ...

Laat ons verenigen, niet verdelen

“We laten elkaar niet los.” Een duidelijke, cruciale boodschap van onze regering bij de ...

Make-over Citadelpark: compacter ICC en multi-inzetbare Floraliënhal

Een mogelijk toekomstbeeld van het ICC met een opengewerkte Floraliënhal (links) en een nieuwe ...