BluePoint opent Tech.Lounge in Brussel

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Het merk BluePoint bestaat nu bijna een jaar en onlangs opende op 1 februari de Tech.Lounge, de nieuwste business en co-working hotspot in Brussel. Olivier Wauters, Executive Director Eventonline, ging een kijkje nemen en had een gesprek met Barbara Sauter, Marketing & Sales Manager van BluePoint.

“Het afgelopen jaar hebben we heel wat technologie uitgerold en de Tech.Lounge is daar een belangrijk onderdeel van”, stelt Barbara Sauter. “Met de Tech.Lounge willen we een ontmoetingsplaats zijn voor alle technologie-enthousiastelingen. Dat kunnen start-ups of scale-ups zijn, maar ook zelfstandigen en natuurlijk ook onze leden. Heel graag willen we een lokale hub worden voor de Brusselse technologie, een soort community creëren waar het ontmoeten en vergaderen met hi-tech wel belangrijk is.”

Op de vierde verdieping van het BluePoint-gebouw aan de Reyerslaan 80 in Brussel vindt u 1.200 m² aan aantrekkelijke en flexibele werkplekken uitgerust met de nieuwste technologie gericht op innovatie, samenwerking en netwerken. “De ganse ruimte is opgedeeld in verschillende zones. Zo zijn er rustige zones waar mensen kunnen vergaderen of voor video conferencing. De minder rustige werkplekken situeren zich rond onze food truck. De food truck is omgeven met een halfcirkelvormige bar, en die bar is tegelijk werkplek, maar ook een ideale plaats om informele cocktails te houden, mensen te laten netwerken. Naast de bar is er trouwens een lobby met een zeer huiselijke sfeer”, aldus Barbara Sauter.

“We hebben hier tevens een ‘brainstorm-arena’ met een presentatiescherm dat volledig interactief is. Iedereen, of die persoon nu hier fysiek aanwezig is of aan de andere kant van de wereld zit, kan interactief meedoen op het scherm. Iedereen kan op het scherm een ‘post-it’ plaatsen, kan dingen op het scherm tekenen of weer verwijderen. Dus eigenlijk een super manier om creatief oplossingen te vinden. Toegevoegde waarde hiervan is dat je mensen die niet aanwezig zijn toch actief kan laten meewerken. Denk maar aan de steeds groter wordende beperkingen inzake mobiliteit, een uitstekend alternatief dus.”

Naast de brainstorm-arena is er ook nog de ‘classroom of the future’, m.a.w. ‘new ways of learning’. “In dit klaslokaal van de toekomst wordt alles interactief waardoor de mensen door de technologische toepassingen veel meer zullen onthouden”, vindt Barbara Sauter. “In plaats van passief naar een lesgever te luisteren waarbij ze al dan niet nota’s nemen, worden deelnemers nu gevraagd om actief mee te werken. Da’s met een scherm gelinkt aan learning tables waar de deelnemers onmiddellijk kunnen toepassen wat ze hebben geleerd. En ook nog de combinatie met iPads. Tevens kan een deel van de opleiding thuis worden voorbereid omdat het volledig elektronisch is.”

Capaciteit
De brainstorm-arena heeft een zitcapaciteit (soort van tribune met kussentjes) voor een 20-tal personen. “Als dit aanslaat, is het evenwel de bedoeling om dat uit te breiden naar het conferentiecentrum. Het klaslokaal van de toekomst heeft een oppervlakte van 160 m2 waarbij de ruimte is onderverdeeld in werkhoekjes met learning tables, en is ideaal voor zo’n 40 à 50 personen. De classroom of the future kan tevens privé worden afgehuurd als een gesloten ruimte”, stelt Barbara Sauter.

https://www.techlounge.be/

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Prachtige locatie voor congressen en seminarie’s – BluePoint Brussels

Shares

You May Also Like

Uw evenement in Waerboom

Waerboom in Groot-Bijgaarden is een multifunctionele toplocatie, centraal gelegen in België̈. Een unieke seminarielocatie ...

2-daags arrangement “Wild & Wijn”

HUBERMONT, SPACE FOR DEVELOPMENT & LEISURE Menu  van onze Chef  Jean Dominique Trilogie des ...

Hosting your next conference in Brussels? Three good reasons why to opt for Thon Hotels!

Five different locations within Brussels Location is key when selecting a venue to host ...

Las Vegas @ Docks Dome

Buitengewoon! Zo kunnen ze het thema van het ‘Las Vegas’ feest, georganiseerd door Jetset ...

Thon Hotels launches New Promo Video

Thon Hotels has launched a new promo video to offer its customers a preview ...