Brugge verwelkomt het 15e B.E.S.T.- congres in december 2018

Post Image
Post Image

Met trots verwelkomt Brugge op 3 en 4 december 2018 het 15e Internationale B.E.S.T.-congres. Meer dan 300 bariatrische chirurgen van over heel Europa wonen dit congres in het Concertgebouw bij.

De bijeenkomst biedt een ​​uitgebreid overzicht van de nieuwste onderzoeken en ontwikkelingen op het gebied van bariatrische en metabole chirurgie. Het hoofdthema van B.E.S.T. is ‘de zoektocht naar algoritmen in revisionele bariatrische-metabole procedures’. Om dit probleem aan te pakken, sloten heel wat gerenommeerde en ervaren chirurgen zich aan bij de faculteit.

Op beide congresdagen worden in totaal 12 operaties vanuit het AZ Sint-Jan ziekenhuis live uitgezonden. Door middel van hoogstaande lezingen, debatten met een stemsysteem en een concluderende samenvatting na elke sessie worden de aanwezigen gewezen op mogelijke algoritmen voor de verschillende herzieningsprocedures. Ten slotte worden in een parallelle sessie videoclips over revisionele bariatrische chirurgie getoond.

Dr. Dillemans, Directeur van het Centrum voor Obesitaschirurgie in het AZ Sint-Jan Ziekenhuis en host van de bijeenkomst, is erg trots dat dit congres in Brugge plaatsvindt.

“Ik ben zeer vereerd dat de meeste gespecialiseerde experts van de wereld naar Brugge komen voor deze bijeenkomst. Nergens anders ter wereld werden zoveel moeilijke operaties (opnieuw) uitgevoerd en live gestreamd. Het enthousiasme van het organiserende team van het AZ Sint-Jan en de steun van Meeting in Brugge is enorm groot. Deze ontmoeting zet  Brugge opnieuw als een perfecte gastheer in de kijker, niet alleen voor historische en culturele evenementen, maar ook voor geavanceerde medisch-innovatieve congressen. ”

“Dankzij zijn medisch erfgoed heeft onze stad zoveel te bieden voor medische congressen”, zegt burgemeester Renaat Landuyt. “Het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende is de grootste zorgwerkgever in West-Vlaanderen. Bovendien heeft dit ziekenhuis een internationale reputatie op het gebied van kennis en expertise over neonatologie, kankerbehandeling, robot- en bariatrische chirurgie.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van de stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist. www.meetinginbrugge.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Toucan Friday – Friends | Beats | Drinks

Na het succes van de eerste editie in november, organiseert Van der Valk Hotel ...

Renovatie projecten van de Meeting in Brugge partners

Crowne Plaza Brugge****, het grootste vergaderhotel in Brugge, heeft de grote vergaderzaal Burgh vernieuwd. Deze vergaderzaal is geschikt ...

Van der Valk onthult 3 meest gevonden voorwerpen in kamers

Wanneer je in een hotel als Van der Valk Hotel Zaltbommel verblijft, kan het ...

Cuisine in constant evolution at Park Hyatt Mallorca

Park Hyatt Mallorca and Chef Álvaro Salazar have collaborated to present a new and ...

The Wiltcher’s is your playground

Everything is possible at the Steigenberger Wiltcher’s. From a classical conference to a special ...

Big Apple Brunch – Paaseditie

Met de Big Apple Brunch in Brasserie Appelmans word het echte luxe brunchgevoel terug ...