Brugge verwelkomt het EUPLAN-congres in september 2018

Post Image
Post Image

Van 19 tot 21 september 2018 vindt in het Concertgebouw in Brugge het 4de EUPLAN-congres plaats. Meer dan 150 specialisten en jonge onderzoekers van over heel Europa zullen dit congres over bloedplaatjes bijwonen.

EUPLAN 2018, het congres van het European Platelet Network, is een wetenschappelijk congres met internationale uitstraling. EUPLAN streeft ernaar om een referentie te zijn op het vlak van bloedplaatjes en hun functies. Hiervoor brengt het specialisten en jonge onderzoekers van over heel Europa naar Brugge.

Bloedplaatjes spelen een belangrijke rol in het bloedstollingsproces: ze zorgen ervoor dat bloedingen gestelpt worden. Bloedplaatjes kunnen echter ook een trombose veroorzaken, wat kan leiden tot een hartinfarct of een beroerte, de meest voorkomende oorzaken van sterfte in de westerse landen. Er wordt dan ook veel onderzoek gedaan naar de vorming van bloedplaatjes, naar het verwijderen en activeren ervan en naar inhibitiemechanismen. Op die manier hoopt men uiteindelijk een nieuw medicijn te ontwikkelen dat de werking van bloedplaatjes op de vorming van tromboses kan tegengaan, zonder negatieve effecten op het stollingsmechanisme bij bloedingen.

“We kijken echt uit naar deze vierde editie van EUPLAN in werelderfgoedstad Brugge” zegt Prof. Dr. Hans Deckmyn, organisator van het congres en oprichter van het Laboratorium voor Trombose-onderzoek aan de KU Leuven KULAK.

”Dankzij zijn rijk medisch erfgoed heeft Brugge zoveel te bieden op het vlak van medische congressen”, aldus Sarah Cornand, Sales Manager Meeting in Brugge. “We zijn dan ook heel tevreden dat de organisatoren Brugge kozen als locatie voor het EUPLAN-congres.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van de stad Brugge. We geven gratis professioneel advies aan organisatoren van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen. We helpen in de zoektocht naar de geschikte locatie, stellen u voor aan de juiste contacten en geven suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving waar congressisten naar op zoek zijn. www.meetinginbrugge.be

Bezoek de congreskalender of www.euplan2018.com voor meer informatie.
Nog vragen? Stuur een e-mail naar hans.deckmyn@kuleuven.be.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

LIVING PLATES, een vernieuwend concept

Tafels komen tot leven! Het event agency Creationz lanceert dit najaar een mooi concept ...

Art of Confusion, een wondere wereld van verbeelding!

Stap binnen in een wondere wereld van verbeelding Wie ‘Art of Confusion’ zegt, stapt ...

Business Faculty verleent eerste hulp bij welzijn tijdens je vergadering

Je wil een succesvolle vergadering inrichten? Al eens nagedacht over een powerfood buffet of ...

Soundation is fun, brengt vreugde & energie!

Ik ben een persoon, die spreekt met natuurlijke tonen en ik weet hoe ik ...

Radisson Blu Palace Hotel: Zakendoen aan zee

Een nieuwe zakenreis of meeting op de planning staan? Overweeg het Radisson Blu Palace ...