Brugge verwelkomt het Technart-congres in mei 2019

Met trots verwelkomt Brugge van 7 tot 10 mei 2019 de 6de editie van het Technart-congres. Meer dan 400 congressisten van over de hele wereld komen naar Brugge voor dit tweejaarlijkse congres in het Congrescentrum Oud Sint-Jan, een van de oudste hospitaalgebouwen in Europa.

Het congres wordt georganiseerd door de Universiteit van Antwerpen en Musea Brugge (Stedelijke Musea van Brugge). Het biedt een wetenschappelijk forum voor de toepassing van analytische technieken op cultureel erfgoed.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de deelnemers kennis en ervaringen uitwisselen over toonaangevende ontwikkelingen in het onderzoek van cultureel erfgoed. Komen onder andere aan bod : chemometrie, forensische toepassingen, kunstgeschiedenis, archeologie, conservatiewetenschappen en de analyse van pigmenten, lithische materialen, metalen, glas, keramiek, harsen en vezels.

“Er bestaat geen betere locatie voor dit congres, vlakbij talrijke topstukken van de Vlaamse Primitieven, met onder andere Hans Memling en Jan Van Eyck. Unesco omschrijft Brugge als een middeleeuwse nederzetting die in de loop van de eeuwen zijn historisch weefsel heeft behouden, en waar verschillende authentieke gotische bouwwerken de identiteit van de stad bepalen”, zegt Schepen van Toerisme Philip Pierins. 

“Als museumstad kan Brugge pronken met  Vlaamse Primitieven en andere internationale topstukken. Brugge heeft dan ook veel te bieden op het vlak van museale congressen”, zegt Sarah Cornand, Sales Manager Meeting in Brugge. We zijn verheugd dat het Technart-congres in  Brugge plaatsvindt.” 

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van Stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist. www.meetinginbrugge.be

Contacteer Meeting in Brugge congresbureau
Tel +32(0)50 444 666
E-mail: meeting@brugge.be
Facebook: @MeetingInBrugge
Twitter: @Meeting_Brugge
Linkedin: @Meeting in Brugge
www.meetinginbrugge.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Amid Place De Brouckère's major transformation, Hotel Metropole defies the passage of time

Overlooking a completely renovated square, Hotel Metropole remains the sole 19th century hotel still operating ...

Zoek je een verrassende locatie voor een company familiedag?

Verborgen parel industrieel erfgoed De voormalige steenkoolmijnsite van Heusden-Zolder heeft alles in petto om ...

Sint-Romboutstoren decor voor uniek event

DJ brengt jongeren naar erfgoed  Op woensdag 15 mei vindt er op de Sint-Romboutstoren in ...