Brugge verwelkomt het Technart-congres in mei 2019

Met trots verwelkomt Brugge van 7 tot 10 mei 2019 de 6de editie van het Technart-congres. Meer dan 400 congressisten van over de hele wereld komen naar Brugge voor dit tweejaarlijkse congres in het Congrescentrum Oud Sint-Jan, een van de oudste hospitaalgebouwen in Europa.

Het congres wordt georganiseerd door de Universiteit van Antwerpen en Musea Brugge (Stedelijke Musea van Brugge). Het biedt een wetenschappelijk forum voor de toepassing van analytische technieken op cultureel erfgoed.

Tijdens deze bijeenkomst kunnen de deelnemers kennis en ervaringen uitwisselen over toonaangevende ontwikkelingen in het onderzoek van cultureel erfgoed. Komen onder andere aan bod : chemometrie, forensische toepassingen, kunstgeschiedenis, archeologie, conservatiewetenschappen en de analyse van pigmenten, lithische materialen, metalen, glas, keramiek, harsen en vezels.

“Er bestaat geen betere locatie voor dit congres, vlakbij talrijke topstukken van de Vlaamse Primitieven, met onder andere Hans Memling en Jan Van Eyck. Unesco omschrijft Brugge als een middeleeuwse nederzetting die in de loop van de eeuwen zijn historisch weefsel heeft behouden, en waar verschillende authentieke gotische bouwwerken de identiteit van de stad bepalen”, zegt Schepen van Toerisme Philip Pierins. 

“Als museumstad kan Brugge pronken met  Vlaamse Primitieven en andere internationale topstukken. Brugge heeft dan ook veel te bieden op het vlak van museale congressen”, zegt Sarah Cornand, Sales Manager Meeting in Brugge. We zijn verheugd dat het Technart-congres in  Brugge plaatsvindt.” 

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van Stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist. www.meetinginbrugge.be

Contacteer Meeting in Brugge congresbureau
Tel +32(0)50 444 666
E-mail: meeting@brugge.be
Facebook: @MeetingInBrugge
Twitter: @Meeting_Brugge
Linkedin: @Meeting in Brugge
www.meetinginbrugge.be

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Euroports organiseerde hun personeelsfeest bij DOCK 3

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Euroports hun personeelsfeest op in DOCK 3. En wie Euroports ...

Opening ION hoofdkwartier

In samenwerking met Dazzle Events zorgde SLV Rent voor het audiovisuele aspect van deze opening. De ...

A unique venue near Luxembourg

A perfect venue for all types of events ! More than 1200m2 on one ...

Connectiviteit op de Gentse Feesten

In de week van 21 juli startte de Gentse Feesten. Een 10-daags stadsfestival in ...

Advertising bij Kinepolis Business reikt verder dan het grote scherm

Wie aan advertising in de cinema denkt, denkt wellicht aan de indrukwekkende reclamespots op ...

Sportieve samenwerking met Vayamundo Houffalize

Om een gezellige sfeer te creëren voor de organisatie van hun sportevenementen wenst Sportevents ...