Brugge verwelkomt het TOL-congres in oktober 2019

Met trots verwelkomt Brugge op 4 oktober 2019 de 9e editie van het TOL-congres. Meer dan 900 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland komen naar Brugge voor dit tweejaarlijkse congres in het Concertgebouw.

Dit congres is een organisatie van de multidisciplinaire dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen (TOL) uit Brugge. TOL is gespecialiseerd in de diagnose en therapie van jongeren en volwassenen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, motoriek,  emoties, gedrag en sociaal functioneren. In de TOL begeleidt men tevens jongeren en volwassenen bij het studeren.  Het TOL team is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van o.a. autisme, ADHD, dyslexie, depressie, angsten, dyspraxie, burn-out en studiecoaching.

Dit congres richt zich naar hulpverleners (logopedisten, psychologen, artsen, CLB medewerkers…) en leerkrachten en directies van het lager, secundair en hoger onderwijs. Het thema van deze editie is: “Moeder, waarom leRen wij?”, met de focus op de samenwerking onderwijs en therapie en op de effecten van de behandeling van leer- en gedragsstoornissen.

“Het programma van dit congres is gevarieerd, boeiend en zeer sterk gericht op actuele thema’s die zowel onderwijs, hulpverlening en netwerk aanbelangen. De sprekers slaan de brug tussen wetenschap en praktijk”, aldus Barbara Delagrange, Klinisch Psychologe binnen het TOL-team.

“De aanwezigheid van TOL is ook een meerwaarde voor onze Brugse jongeren en volwassenen. Het multidisciplinaire team van logopedisten, psychologen, psychomotorisch therapeuten en kinderpsychiater helpt al 25 jaar lang kinderen en volwassen met Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen in Brugge”, zegt Schepen van Toerisme Philip Pierins. “We zijn dan ook vereerd dat TOL voor de 9e opeenvolgende keer voor Brugge kiest.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van Stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist.www.meetinginbrugge.be

Contacteer Meeting in Brugge congresbureau
Tel +32 50 444 666
E-mail: meeting@brugge.be
Facebook: @MeetingInBrugge
Twitter: @Meeting_Brugge
Linkedin: @Meeting in Brugge
www.meetinginbrugge.be

————–

Meer informatie vindt u op de congreswebsite van Meeting in Brugge of contacteer Barbara Delagrange.

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...

Kogel door de kerk: evenementen kunnen weer!

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft vandaag, 24 juni, een akkoord bereikt ...

Ontslag in 30% van de organisaties in Belgische eventsector

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact van de coronacrisis De voorbije drie maanden moest maar ...

Nationale actie evenementensector op de Heizel

Op 18 juni voerden verschillende grote bedrijven en vakverenigingen uit de evenementensector actie in ...