Brugge verwelkomt het TOL-congres in oktober 2019

Met trots verwelkomt Brugge op 4 oktober 2019 de 9e editie van het TOL-congres. Meer dan 900 deelnemers uit Vlaanderen en Nederland komen naar Brugge voor dit tweejaarlijkse congres in het Concertgebouw.

Dit congres is een organisatie van de multidisciplinaire dienst voor Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen (TOL) uit Brugge. TOL is gespecialiseerd in de diagnose en therapie van jongeren en volwassenen met problemen op vlak van schoolse vaardigheden, motoriek,  emoties, gedrag en sociaal functioneren. In de TOL begeleidt men tevens jongeren en volwassenen bij het studeren.  Het TOL team is gespecialiseerd in onderzoek en behandeling van o.a. autisme, ADHD, dyslexie, depressie, angsten, dyspraxie, burn-out en studiecoaching.

Dit congres richt zich naar hulpverleners (logopedisten, psychologen, artsen, CLB medewerkers…) en leerkrachten en directies van het lager, secundair en hoger onderwijs. Het thema van deze editie is: “Moeder, waarom leRen wij?”, met de focus op de samenwerking onderwijs en therapie en op de effecten van de behandeling van leer- en gedragsstoornissen.

“Het programma van dit congres is gevarieerd, boeiend en zeer sterk gericht op actuele thema’s die zowel onderwijs, hulpverlening en netwerk aanbelangen. De sprekers slaan de brug tussen wetenschap en praktijk”, aldus Barbara Delagrange, Klinisch Psychologe binnen het TOL-team.

“De aanwezigheid van TOL is ook een meerwaarde voor onze Brugse jongeren en volwassenen. Het multidisciplinaire team van logopedisten, psychologen, psychomotorisch therapeuten en kinderpsychiater helpt al 25 jaar lang kinderen en volwassen met Taal-, Ontwikkelings- en Leerstoornissen in Brugge”, zegt Schepen van Toerisme Philip Pierins. “We zijn dan ook vereerd dat TOL voor de 9e opeenvolgende keer voor Brugge kiest.”

Meeting in Brugge is het officiële congresbureau van Stad Brugge. Als organisator van congressen, seminaries, vergaderingen, incentives, productvoorstellingen en opleidingen kunt u er terecht voor gratis professioneel advies. Meeting in Brugge helpt u de geschikte locatie te vinden, stelt u voor aan de juiste contacten en geeft suggesties voor het social programme of de culinaire invulling. De vele troeven van de stad dragen mee bij tot een totaalbeleving voor elke congressist.www.meetinginbrugge.be

Contacteer Meeting in Brugge congresbureau
Tel +32 50 444 666
E-mail: meeting@brugge.be
Facebook: @MeetingInBrugge
Twitter: @Meeting_Brugge
Linkedin: @Meeting in Brugge
www.meetinginbrugge.be

————–

Meer informatie vindt u op de congreswebsite van Meeting in Brugge of contacteer Barbara Delagrange.

Conventiebureau Brugge – Meeting in Brugge

Shares

You May Also Like

Kogel is door de kerk: AED Studios wordt grootschalig vaccinatiedorp

Na grondig overleg is er een beslissing uit de bus gekomen: de momenteel leegstaande ...

430 eventbedrijven staan klaar voor bouw vaccinatiecentra

Steden en gemeenten kijken naar bedrijven uit de evenementensector om zo snel mogelijk vaccinatiecentra ...

Eerste vaccinatiecentrum van Brussel opent in maart aan Heizel

In maart zal het eerste vaccinatiecentrum in Brussel aan de Heizel de deuren openen. ...

Nekkerhal wordt Mechels vaccinatiecentrum, opbouw begint morgen al

De Mechelse Nekkerhal zal op korte termijn omgevormd worden tot vaccinatiecentrum. Dat heeft het ...

Breaking News: "Corona-proof" rubriek op Mice Magazine

Beste MICE people, De post-Corona periode laat jammer genoeg wat langer op zich wachten ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.