Brussel, Europese leider in het organiseren van congressen voor verenigingen

Voor het vijfde jaar op rij is Brussel de eerste Europese bestemming op het vlak van internationale congressen voor verenigingen en de tweede in de internationale rangschikking volgens het verslag van de UIA. Brussel heeft een aantal aanzienlijke voordelen voor de organisatoren van congressen.

De geografische ligging is gunstig om een stevig netwerk van internationale verenigingen uit te bouwen. In combinatie met een goede indeling van de ontmoetingsplaatsen, verstevigt dit de goede reputatie van het Gewest. Sinds 1960 vergaart de Unie van Internationale Verenigingen (Union of International Associations – UIA) jaarlijkse statistieken over internationale conventies in de wereld.

Op basis van diverse studies geeft ze een overzicht van de tendensen op het vlak van internationale organisaties. De UIA heeft onlangs de rangschikking voor 2017 bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat Brussel opnieuw de eerste bestemming is in Europa voor de organisatie van congressen die worden gefinancierd door internationale organisaties. De Europese hoofdstad gaat in volle vaart door en bevestigt nu al vijf jaar zijn plaats als leider van bestemmingen voor verenigingen. Op internationaal niveau staat Brussel trots op de tweede plaats (757 meetings), net achter Singapore (802 meetings). Het visit.brussels Convention Bureau biedt, in samenwerking met alle partners, een grote expertise op dat vlak. Het staat in voor de organisatie en het goede verloop van conferenties, meetings en evenementen.

Het Association Bureau staat op zijn beurt alle internationale verenigingen bij die hun activiteiten in Brussel willen vestigen en zich willen aansluiten bij de 2.250 andere verenigingen die al in de hoofdstad aanwezig zijn. Deze verenigingen vertegenwoordigen zeer uiteenlopende sectoren. Brussel biedt hen een uitzonderlijk ecosysteem, zorgt voor werkgelegenheid en heeft een sterke internationale uitstraling.

“De verenigingen maken echt deel uit van het DNA van de hoofdstad,” zegt Patrick Bontinck, CEO van visit.brussels. “Brussel dankt zijn leiderspositie aan onze lange ervaring, de voortdurende innovatie op het vlak van de organisatie van internationale conventies en aan de plaatselijke acties die voor de internationale organisaties worden uitgevoerd.”

Meer informatie over het Convention Bureau en het Association Bureau: www.visit.brussels/meetings
Meer informatie over de UIA: http://www.uia.org/

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventiebureau Brussel – Visit Brussels

Shares

You May Also Like

Succesvolle muntlegging Blue Rhapsody

De toekomst van de eventbranche is in Nederland. De ultieme varende eventlocatie uit de ...

SkyNooz in Antwerpen, indrukwekkende penthouse voor al uw businesscontacten

Boutique concept – fabuleus uitzicht – persoonlijke service – unieke privéwellness – luxesuite Op ...

Chocolate Nation aanwezig tijdens Festivak

Chocolate Nation opent deze winter maar presenteert zich nu al exclusief op Festivak Op ...

#miceventoux20: het MICE-peloton beklimt de reus

Wie kent hem niet? De beklimming der beklimmingen, de hel op aarde waar menigeen ...

Innovatief luxury boutique hotel concept opent deuren in Gent

Pillows Grand Hotel Reylof Een boetiekhotel gaat niet alleen over het aantal kamers, het ...