BSV: Non-profit associatie die meer dan 40 special venues in Brussel groepeert

Post Image
Post Image

Brussels Special Venues is een non-profit organisatie die werd opgericht in 2006 door 4 venues. In de loop der jaren ontwikkelde BSV zich in België tot de grootste vereniging in zijn soort met momenteel 43 aangesloten leden.

“Oorspronkelijk was de werking van BSV heel kleinschalig, maar die is dan snel gegroeid”, vertelt Heidi Martens van BSV. Als Office & PR Manager van BSV coördineert ze sinds 2013 alle activiteiten binnen de associatie.

Niet elke venue kan lid worden van BSV. Er zijn een aantal specifieke voorwaarden. “Het moeten effectief venues zijn met een uniek karakter, out of the box. We bieden dan ook heel verschillende stijlen aan, gaande van heritage tot ultramodern”, legt Heidi Martens uit. “De venue dient minstens één ruimte te hebben met een capaciteit van minimaal 100 personen, uiteraard ligt de nadruk op B2B en last but not least dient de venue in het Brusselse gelegen te zijn. De leden beslissen met meerderheid van stemmen of een aspirant-lid aanvaard wordt.”

Dat unieke karakter kan vrij uiteenlopend zijn: een art deco gebouw of een industriële site, een museum of theater. “Kortom, iets apart dat de klant kan triggeren”, aldus Heidi Martens. Er zijn de bekende, tot de verbeelding sprekende namen zoals Bozar, Tour & Taxis, Train World, Autoworld, Club van Lotharingen en natuurlijk ook het Atomium, maar ook heel wat verborgen pareltjes, allen te vinden op de website www.venues.be

De associatie is meer dan een platform. Er is een uitgebreid marketing- en communicatieplan. En er is de welbekende website. “Onze website telt een performante venue finder die in binnen- en buitenland wordt geprezen”, stelt Heidi Martens. “Immers, steeds meer bedrijven kijken naar Brussel als ‘place to be’.”

De Office & PR Manager ziet een kentering in de benadering. “Ten opzichte van een aantal jaren geleden merken we nu dat de klant veel beter weet wat hij wil. De briefings die wij nu krijgen zijn veel uitgebreider. We merken tevens dat meer bedrijven vaker rechtstreeks contact opnemen met de venues en niet meer altijd via een evenementenbureau. Onze venues moeten dus ook creatiever omgaan met de vragen van de klant. We merken ook wel dat onze venues regelmatiger gaan vernieuwen, hun look & feel aanpassen. Op die manier hebben klanten telkens weer een brede waaier aan keuzes binnen onze nog steeds groeiende portfolio.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke toplocaties in Brussel groeperen zich – Brussels Special Venues

Shares

You May Also Like

Hallo MICE Peeps!

Dat speciale moment is weer aangebroken! Na nog eens 365 dagen van hard werken, ...

The Oval Office wint Golden Best Event Award voor Offshore Wind Energy Experience

Live communicatiebureau The Oval Office heeft een Golden Best Event Award gewonnen met de Offshore Wind Energy ...

Día Del Taco – The Dirty Rabbit

Voor vele onbekend, is “Día Del Taco” een zeer bekende feestelijke dag bij de ...

De BEA Awards hebben de kaap van 1000 inschrijvingen gerond

Met meer dan 300 inschrijvingen voor het dagprogramma en meer dan 700 inschrijvingen voor ...

BEA-countdown: de genomineerden in de categorie B2E

In deze laatste dagen vóór de BEA Awards 2019, geven we u graag even een ...

10.000 sportievelingen lopen door Café Local tijdens Urban Trail

Zondag is het startschot gegeven van de Keytrade Bank Urban Trail Series met de ...