BSV: Non-profit associatie die meer dan 40 special venues in Brussel groepeert

Post Image
Post Image

Brussels Special Venues is een non-profit organisatie die werd opgericht in 2006 door 4 venues. In de loop der jaren ontwikkelde BSV zich in België tot de grootste vereniging in zijn soort met momenteel 43 aangesloten leden.

“Oorspronkelijk was de werking van BSV heel kleinschalig, maar die is dan snel gegroeid”, vertelt Heidi Martens van BSV. Als Office & PR Manager van BSV coördineert ze sinds 2013 alle activiteiten binnen de associatie.

Niet elke venue kan lid worden van BSV. Er zijn een aantal specifieke voorwaarden. “Het moeten effectief venues zijn met een uniek karakter, out of the box. We bieden dan ook heel verschillende stijlen aan, gaande van heritage tot ultramodern”, legt Heidi Martens uit. “De venue dient minstens één ruimte te hebben met een capaciteit van minimaal 100 personen, uiteraard ligt de nadruk op B2B en last but not least dient de venue in het Brusselse gelegen te zijn. De leden beslissen met meerderheid van stemmen of een aspirant-lid aanvaard wordt.”

Dat unieke karakter kan vrij uiteenlopend zijn: een art deco gebouw of een industriële site, een museum of theater. “Kortom, iets apart dat de klant kan triggeren”, aldus Heidi Martens. Er zijn de bekende, tot de verbeelding sprekende namen zoals Bozar, Tour & Taxis, Train World, Autoworld, Club van Lotharingen en natuurlijk ook het Atomium, maar ook heel wat verborgen pareltjes, allen te vinden op de website www.venues.be

De associatie is meer dan een platform. Er is een uitgebreid marketing- en communicatieplan. En er is de welbekende website. “Onze website telt een performante venue finder die in binnen- en buitenland wordt geprezen”, stelt Heidi Martens. “Immers, steeds meer bedrijven kijken naar Brussel als ‘place to be’.”

De Office & PR Manager ziet een kentering in de benadering. “Ten opzichte van een aantal jaren geleden merken we nu dat de klant veel beter weet wat hij wil. De briefings die wij nu krijgen zijn veel uitgebreider. We merken tevens dat meer bedrijven vaker rechtstreeks contact opnemen met de venues en niet meer altijd via een evenementenbureau. Onze venues moeten dus ook creatiever omgaan met de vragen van de klant. We merken ook wel dat onze venues regelmatiger gaan vernieuwen, hun look & feel aanpassen. Op die manier hebben klanten telkens weer een brede waaier aan keuzes binnen onze nog steeds groeiende portfolio.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke toplocaties in Brussel groeperen zich – Brussels Special Venues

Shares

You May Also Like

The Beast komt naar Antwerpen: Boek nu een private event of groepstickets!

The World’s Coolest Inflatable is eindelijk terug in België! The Beast experience maakte reeds ...

Technopolis Events: topcatering voor uw event

Dat Technopolis ondertussen veel meer is dan wetenschap en fun is ondertussen wel geweten. ...

Van der Valk proudly presents…. GARDEN OF SECRETS

When fire meets Ice  When business meets leisure Deze winter komt Van der Valk ...

Nu ook gecertifieerde teambuildings bij Event Masters

Met de gecertifieerde teambuildings die onder de noemer “Entertraining” vallen, heeft Event Masters nu ...

Interview met Bart De Vos: trends in de sector

Creationz is een full service event agency gelegen in Keerbergen en bestaat ondertussen anderhalf ...