Clos St. Denis wordt vijfde eventlocatie van Kachet

Post Image
Post Image
Post Image

De infrastructuur van het vroegere tweesterrenrestaurant Clos St. Denis in Kortessem werd verkocht aan een privé-investeerder en Kachet, een Limburgse horecagroep die ook voor de uitbating zal zorgen. Clos St. Denis wordt de vijfde eventlocatie naast Hangar 58 (Bokrijk), de Tiendschuur van Herkenrode, Cachecour (Houthalen) en Goed van Gothem (Horpmaal).

Rudi Smeets

Op 5 april 2010 stond Christian Denis voor het laatst achter het fornuis van restaurant Clos St. Denis in Vliermaal, een deelgemeente van Kortessem. Daarmee kwam een einde aan meer dan een kwarteeuw gastronomische geschiedenis. Toen Christian Denis en zijn echtgenote Denise in 1983 het zeventiende-eeuwse (1664) Klein Wit Kasteeltje van Grimmertingen kochten, was het nauwelijks meer dan een ruïne. Zij maakten van de vervallen kasteelhoeve een huis van aanzien, dat bekroond werd met twee Michelinsterren.

Verhofstadt

In dat decor vierden welgestelde, maar ook minder vermogende mensen verjaardagen, huwelijksjubilea en pas behaalde diploma’s. Er werden zelfs twee federale regeringen gevormd. Dat nieuws bleef onder de radar, tot in een krant verscheen dat Guy Verhofstadt op weg naar Clos St. Denis een snelheidsovertreding beging.

In 2010 leek de toekomst van het patrimonium verzekerd. Een Luikse groep deed een overnamebod en stelde plannen voor om er een hotel annex rusthuis met een zestigtal suites, een restaurant en een wellness van te maken, maar in laatste instantie trokken de kandidaat-investeerders zich terug.

“Dat was een grote teleurstelling”, zegt Denise Denis. “Er is een last van onze schouders gevallen, de opluchting is groot. We zijn blij dat het in Limburgse handen terechtkomt én dat het opnieuw een horecabestemming krijgt. Ondanks de jarenlange leegstand zijn de gebouwen en de tuinen nog in zeer goede staat. We hebben het al die jaren goed onderhouden”, aldus Denise Denis.

Over de verkoopprijs werd geen mededeling gedaan. Vijf jaar geleden stond Clos St. Denis te koop voor bijna drie miljoen euro, maar het is niet duidelijk of de huidige prijs daarrond schommelt.

Volgeboekt

“Investeren in coronatijden kan tegenstrijdig klinken, maar we zijn ervan overtuigd dat er na het verdwijnen van het virus stevig gaat gefeest worden”, zegt Nele Gommers, CEO van Kachet. “Enerzijds omdat veel feesten werden uitgesteld, anderzijds omdat iedereen 2020 en allicht een groot stuk van 2021 zo snel mogelijk achter zich wil laten.”

“Voor 2022 zijn we op al onze locaties al zo goed als volgeboekt. Clos St. Denis willen we in de markt zetten als een exclusieve feestlocatie, voornamelijk voor huwelijken en bedrijfsevents. De accommodatie past perfect in het rijtje van onze andere venues. Clos St. Denis is naast het Goed van Gothem onze tweede locatie in Haspengouw, maar we gaan er een andere sfeer aan geven. Mogelijk komen er ook kamers en een restaurant. Het zou voorbarig zijn om te beweren dat we op jacht gaan naar een ster, maar het vroegere kwaliteitslabel willen we zeker waarmaken. De opening is voorzien voor april volgend jaar.”

Shares

You May Also Like

OneZero, je eigen tv kanaal om met je collega’s te connecteren

Zoek de connectie Een team ondernemers start een nieuw productiehuis, OneZero, om medewerkers opnieuw ...

TOPCHEF DAVID MARTIN (LA PAIX 2*) TWEE JAAR EXCLUSIEF BIJ GOURMET INVENT

Tweesterrenchef David Martin tekent voor twee jaar exclusief bij topcateraar Gourmet Invent. De topchef ...

16 jaar ondernemen, waarvan de laatste 8 jaar in de Champions League…

Eventonline bestaat 16 jaar vandaag, wanneer ik terugkijk naar hoe het allemaal begonnen is, ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.