Consortium is wachten beu en neemt actie: communicatie- IT- en audiovisuele bedrijven bundelen krachten voor cultuursector met Live Muziek à la belge (#soundofnoize)

Post Image
Post Image

Een uniek consortium van vier bedrijven lanceert op 25 augustus het interactieve live platform Live Muziek à la belge. Hiermee wil het de noodlijdende cultuursector in België steunen, de artiest podiumkansen geven en eerlijk betalen. De primeur is weggelegd voor Axl Peleman. Het consortium krijgt de steun van Payconiq by Bancontact.

De cultuursector heeft het momenteel zwaar te verduren door de aanhoudende Covid-19 maatregelen. Aangezien constructieve initiatieven en overleg vanuit de overheid uitblijven, bundelen Option Media, Zenia Communication, BA en DiverZe de krachten en lanceren een live platform voor Belgische muzikanten. Zo trachten ze hun steentje bij te dragen om cultuur in ons land niet te laten doodbloeden.

Voor een bescheiden bedrag kijkt u online mee. U steunt hiermee de sector en de artiest. Maar er is meer. De live uitzending bij Option Media in Mechelen kan worden bijgewoond door veertig toeschouwers: “We stellen onze studio en faciliteiten ter beschikking, rekening houdend met alle veiligheidsmaatregelen”, zegt Frank Van Caesbroeck van Option Media. DiverZe staat in voor de professionele video- en audiokwaliteit: “We waren meteen enthousiast om onze schouders onder dit project te zetten. Zoals altijd zorgen we voor de meest kwaliteitsvolle manier om de artiest in beeld te brengen. Ook de geluidskwaliteit en de beeldregie zijn prioritair”, luidt het bij Wim Zwarts. Kwaliteit is bij Live Muziek à la belge geen optie, wel een must.

Interactief belevingsplatform

Digitale kijkers krijgen elk de kans om tijdens het optreden via een chatbox het optreden te becommentariëren, leuke suggesties te posten en met elkaar in contact te komen. Na het optreden dat een uur duurt (20 – 21u) krijgen dertig digitale kijkers de kans deel te nemen aan het internetcafé samen met Axl Peleman. Deze digitale ‘meet & greet’ gebeurt eveneens live, net als het optreden op de studiovloer: “Deze interactie maakt een belangrijk deel uit van het totaalconcept, digitale kijkers krijgen de kans om op een laagdrempelige manier met de artiest te praten. Maar ook voor de artiest moet het concept aangenaam blijven. Aangezien we veertig toeschouwers in bubbels van vijf verwelkomen in de studio in Mechelen, speelt de artiest niet voor een lege zaal”, zegt Erik Van Eycken van initiatiefnemer Zenia Communication.

Digitaal omgeving

Het Leuvense consultancy-bedrijf BA zorgt voor de hele digitale infrastructuur van het platform. “We gebruiken hierbij bestaande technologieën en software en brengen deze samen tot een digitale ervaring waardoor we het sociale karakter van online kijken versterken. We zorgen voor interactie tussen de artiest en fans.. Mensen blijven immers sociale dieren.” zegt Jan Guldentops van BA. Als betalingssysteem gebruiken we het revolutionaire en eenvoudige Payconiq waardoor tickets betalen eenvoudig wordt.

Tickets via Payconiq

Vanaf vandaag kunnen tickets worden besteld via de website www.livemuziekalabelge.be . De toeschouwer krijgt de mogelijkheid te kiezen uit drie formules: de live streaming, aanwezigheid in de opnamestudio of het interactieve gedeelte met een digitale meet & greet.  Payconiq werkt graag mee: “Creatieve initiatieven die artiesten de mogelijkheid geven om corona-proof te opereren zijn crucialer dan ooit te voren, zowel voor artiesten zelf als het publiek. We zijn dan ook verheugd om aan dit initiatief mee te werken zodat artiesten op een veilige manier voor een publiek kunnen spelen en kijkers met hun vertrouwde Payconiq by Bancontact-app hun tickets kunnen betalen om nadien van een zorgeloze avond te kunnen genieten,” aldus Lotta de Meulenaere, CMO van Bancontact Payconiq Company, het moederbedrijf van de betaalapp. 

Geen eenmalig project

De organisatoren willen ook na 25 augustus de artiesten uit beide landsgedeelten blijven steunen. “We zijn van plan om dit platform ook in de herfst en de winter door te trekken. Vermoedelijk kunnen dit najaar nog geen gezellige huiskamerconcerten worden georganiseerd, Live Muziek à la belge is echter een waardig alternatief. De cultuursector heeft lang genoeg gewacht en schreeuwt om hulp. Met dit platform hopen we politieke stakeholders, virologen maar ook toeschouwers wakker te schudden aangezien het vijf na twaalf is. Bovendien proberen we ze te overtuigen dat evenementen veilig kunnen worden georganiseerd”, luidt het bij Van Eycken. “De ultieme oproep van het platform #soundofsilence kwam ook bij ons goed binnen. Met dit initiatief en de hashtag #soundofnoize geven we extra gas om de sector te helpen.”

Het live platform is actief op verschillende sociale media (LinkedIn, Facebook, Instagram en Facebook – Live Muziek à la belge). Tickets via www.livemuziekalabelge.be

Shares

You May Also Like

2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende ...

Technopolis is klaar voor een geslaagd anderhalvemeterevent, jij ook?

Een event of meeting organiseren in coronatijden? Het lukt – veilig en wel – ...

Boek je meeting in Oostende & bezoek gratis het James Ensorhuis – 8 x coronaproof teambuilden

Business en Pleasure zijn in Oostende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit najaar biedt ...

LET'S RECONNECT

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen een beetje versoepeld. ...

Technopolis heeft drie formules voor veilige events

Wist je dat events bij Technopolis altijd kunnen doorgaan? Zo biedt dit huis van ...

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...