Corona-crisis: laat je niet verlammen door het probleem, maar ga voor de oplossing

Wijze woorden in deze tijden van de Corona-crisis. Het is trouwens een quote van Bart De Vos, zaakvoerder van Creationz. Ook hij werd met zijn bedrijf getroffen door de huidige crisis. Graag delen we zijn verhaal want door creatief om te gaan met een probleem, kwam hij tot een originele oplossing voor zijn klant. Inspirerend.

“Iedereen in onze sector krijgt nu te maken met heel veel annuleringen. Wij ook. We zijn een heel groot deel van ons voorjaar kwijt. Jammer, want het waren echt wel grote projecten die nu niet meer kunnen doorgaan. Je kan daar heel stil bij worden en zielig bij de pakken blijven zitten … of je kan proberen nog creatiever uit de hoek te komen om zo je klanten toch verder te helpen,” aldus Bart De Vos.

Creativiteit is niet alleen een roze olifant op een blauwe bal zetten, maar betekent ook naar de juiste oplossingen zoeken voor eventuele problemen die zich stellen. De Corona-crisis is zo’n probleem. “Een van onze klanten wenste samen met ons een grote internationale productlancering te organiseren in de Europese hoofdstad. Omwille van de Corona-crisis is dat ondertussen geannuleerd, wat een grote ramp betekende voor zijn commercieel model.”

Bart De Vos en zijn team gaven zich echter niet gewonnen. “Wij hebben nu voor onze klant een heel project uitgewerkt teneinde dezelfde ervaring die de deelnemers en gasten live gingen beleven via een streaming aan te bieden. Zo gaan we een leuke interactieve show creëren die de betrokkenen vanop hun kantoor of van waar dan ook kunnen volgen op hun beeldscherm of tablet zodat we die experience op een heel andere manier bij de mensen gaan brengen. Op deze manier kunnen we tevens de andere waarden van het product tonen met als boodschap: wat er ook gebeurt, het product staat er.”

Het hoeft geen betoog dat het out-of-the-box denken van Creationz bijgevolg de zon terug laat schijnen bij hun klant. “We gaan nu een interactief evenement uitwerken waarbij we tevens de doelgroep het gevoel geven toch min of meer live bij het verhaal betrokken te zijn. Sommigen zullen het dan ook effectief zo ervaren. Door de nieuwste technieken toe te passen, gaan ze zich ook in de show verwerkt zien.”

Bart De Vos wil dan ook inspireren met zijn verhaal. “We hopen gewoon dat we met de oplossingen die we kunnen bieden anderen kunnen motiveren om niet bij de pakken te blijven zitten, maar vollen bak te gaan voor de oplossing en zich niet te laten blokkeren door het probleem want uiteindelijk werken we om die reden in de eventsector,” aldus nog Bart De Vos.

Full-service evenementenbureau – Creationz

Shares

You May Also Like

Live, hybride of online? Jouw event bij Technopolis gaat àltijd door!

Plan jij binnenkort een event? Stuur die uitnodigingen maar uit, want we garanderen dat ...

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...

Kogel door de kerk: evenementen kunnen weer!

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft vandaag, 24 juni, een akkoord bereikt ...

Ontslag in 30% van de organisaties in Belgische eventsector

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact van de coronacrisis De voorbije drie maanden moest maar ...