“Coronacrisis legde dit gemis nóg meer bloot” – Silverspoon ‘Creations at home’

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

De bekende cateraar Silverspoon wil met ‘Creations at home’ – een online, gastronomisch en qua prijssetting erg toegankelijk keuzemenu- een gloednieuwe wind in de sector laten waaien. Dit gebeurt deels ingegeven door een al langer knagend buikgevoel, natuurlijk extra verstrekt door het corona-klimaat met alle gekende restricties. Vanop de nieuwe webshop kan iedereen elke dish zonder veel gedoe in eigen huis op tafel zetten. Silverspoon creëert zo thuis de sfeer van een zwoele zomeravond of een warm winterbuffet voor familie of voor vrienden, veilig binnen de eigen bubbel. Na de nog aan te kondigen versoepelingen hoopt de cateraar dit ook zo snel mogelijk te lanceren voor middelgrote groepen.

“De traditionele catering thuis zoals we die tot voor kort kenden is voor velen vaak te duur”, stelt Bart Claessens van Silverspoon. Er ontbrak volgens hem iets tussen de huidige vorm van catering en de sympathieke hobbykok die zich met de hulp van een student aanbiedt. “Dat gat in de mark was er al langer. Maar de coronacrisis heeft dit gemis natuurlijk nóg meer bloot gelegd. Kleinere feestjes thuis kan je zo gewoon niet meer opluisteren”, gaat Bart verder. “En dus was het hoog tijd om daar een degelijk concept voor te ontwikkelen. In de nieuwe wereld waar we vandaag in leven, zal die vraag trouwens enkel nog toenemen.”

Waar zit het verschil dan met het vernieuwende ‘Creations at home’? De nieuwe formule laat wel degelijk een cateraar voor de klant koken, maar al de rest kan die van zijn factuur afvinken. En zo betaalt die onder meer geen maître meer, maar indien gewenst wel een pro die een handje komt helpen. “Organiseer je een barbecue? Dan leveren wij iets dat veel meer vindingrijk is dan de traditionele vlees- en saladeschotels die je bij de beenhouwer bestelt. Het geheel kan betaalbaar ‘ge-upleveld’ worden. Onze webshop is zo gemaakt dat je aanklikt wat je aanspreekt en in één oogopslag de prijs ziet. Heb je nog wat marge? Dan kan je extra’s toevoegen. Lopen de kosten te snel op? Dan schrap je een item of pas je de aantallen aan voor je op ‘bestellen’ klikt. Je stelt je menu helemaal op maat en volgens het eigen budget samen”, aldus Claessens.

Met ‘Creations at home’ combineert Silverspoon de kwaliteit van luxe-catering met het gemak van een afhaalmaaltijd. “Pas op: een feest voor meer dan tien mensen organiseer je ook niet op 5 minuten. Dus het is niet zo dat alles kant-en-klaar op de stoep staat in een half uur. Onze levertijd bedraagt minimaal 48uur.” Wat kan er op het menu staan? Bijvoorbeeld: een Oosters buffet met supertoffe gerechten aan 450 euro voor pakweg 15 personen (zodra de regels dit toelaten). “Dat komt neer op 30 euro per persoon. Daar doet niemand thuis nog de moeite voor. En laat ons eerlijk zijn: wat is er leuker dan een huis vol vrienden? Gelach en gekeuvel. Diepgaande gesprekken bij een goed glas wijn en verrukte reacties bij al het lekkers dat jij op tafel zet. Hebben we dat in volle lockdown niet het meest van al gemist? Zeiden we na de eerste reünie in onze bubbels in juni niet: dit zouden we véél vaker moeten doen? Wel, dat vinden wij ook. En ‘as we speak’ wordt dat trouwens opnieuw bevestigd met de recente verstrengingen.”

Volgens ‘Creations at home’ bepaalt de klant nog altijd wat er op tafel komt. Wil die graag een volledig driegangenmenu? Of zorgt hij zelf voor het vlees op de barbecue en Silverspoon voor salades, desserts en aperitiefhapjes? De keuze ligt bij de klant. “Uiteraard moet iedereen rekening houden met de huidige regels wat corona betreft. De formule is ideaal voor een groep van 10 tot 40 personen. Dus organiseer je een personeelsfeest, een lentefeest, een jubileum of heb je gewoon zin om je vrienden uit te nodigen? Dan maakt ‘Creations at home’ het je graag gemakkelijk. Kijk rond in de webshop. Pick and choose, mix and match. Selecteer de gewenste aantallen en voeg ze toe aan je winkelmandje. Jij kiest, wij leveren en jij tovert het – al dan niet met wat extra hulp – op de tafel. Zo simpel kan het zijn.”

“Wij houden niet van gedoe”, benadrukt Bart Claessens van Silverspoon nog tot slot. “Ingewikkelde prijsberekeningen? Dagen wachten op een offerte? Niet bij ons. Je ziet in één oogopslag de prijs online vooraleer je op ‘bestellen’ klikt. Zo kom je ook nooit voor verrassingen te staan. Het eten – eerlijk en puur – is trouwens geen bouwpakket waar je nog uren werk aan hebt. Want óók erg belangrijk aan dit concept: jij bent zelf een gast op dit feest. Dus we willen jou zo weinig mogelijk laten werken. De gerechten worden geleverd in een stijlvolle box. Het enige wat jij hoeft te doen, is het eten opdienen en mee aanschuiven. Als je dat wil, leveren we nog leuke extraatjes. Had je graag aangepaste wijnen bij de maaltijd? Mooi aardewerk om alles in te presenteren? IJsblokjes om de drank koud te zetten? Het is allemaal slechts één muisklik verwijderd.”

Info: www.creationsathome.be

Exclusieve cateraar – Silverspoon

Shares

You May Also Like

Groen licht voor Onderwijsbeurs Tools4schools: Afspraak op zaterdag 26 september in Kortrijk Xpo

In Kortrijk Xpo mogen vanaf 1 september opnieuw (vak)beurzen doorgaan. Vaste beursgebouwen worden namelijk ...

Nieuwe website: Visix shinet nu ook volop online

Als brandshiners maken ze er een erezaak van hun klanten, hun merken en producten ...

Coronaproof meeting van Brussels Airlines in Gent

Ja, de meeting- en eventindustrie heeft al zware klappen gekregen. Toch zijn er gelukkig ...

Coronaproof vergaderen, hoe doe je dat? – ibis Styles Zeebrugge

Digitaal vergaderen is een goede redder in nood geweest om dringende vergaderingen of een ...

Teambuilding vandaag: iedereen naar buiten!

Het is vandaag meer dan ooit hét moment om je team te bedanken voor ...