Culinair topcongres komt naar Brugge – Visit Bruges Convention Bureau

Post Image
Post Image
Post Image

Brugge haalt met UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism culinair topcongres naar de stad in 2020

Tijdens de 5e editie van het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in San Sebastian in 2019 werd Vlaanderen samen met de stad Brugge officieel voorgesteld als gastbestemming voor de 6e editie van het topcongres in 2020.

Het Forum wordt jaarlijks georganiseerd door UNWTO en het Baskisch Culinair Centrum (BCC), afwisselend in San Sebastian, Spanje en een ander gastland. Het forum brengt ieder jaar opnieuw verschillende ministers van Toerisme, chef-koks, ondernemers, producenten, vertegenwoordigers uit de academische wereld en andere belanghebbenden uit de toeristische en gastronomische sector samen.

“We zijn bijzonder trots dat we dit culinair topcongres dankzij gezamenlijke inspanningen tussen EventFlanders en Stad Brugge naar Brugge kunnen halen”, zegt schepen van Toerisme Philip Pierins. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir formuleert het als volgt: “In 2020 komt de gastronomie terug thuis. Tijdens het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism in Brugge willen we aan de hele wereld laten zien dat je bij ons kan genieten aan elke tafel en elke toog. Nergens ter wereld vind je op zo’n beperkte oppervlakte zoveel Michelinsterren en nergens ter wereld is het verschil tussen de sterrenkeuken en de ‘gewone’ gastronomie zo verwaarloosbaar. We moeten ons daar meer bewust van zijn én we moeten zorgen dat de hele wereld het weet”.

Burgemeester Dirk De fauw: “Er worden zo’n 500 aanwezigen verwacht uit alle hoeken van de wereld. Dit toont nogmaals aan dat congressen de ideale manier zijn om Brugge wereldwijd op de kaart te zetten. Heel wat congresbezoekers proeven de goede sfeer in onze stad, en komen later hopelijk met hun gezin terug naar Brugge.”

Het congres zal plaatsvinden van 1 tot 4 juni 2020 in het Concertgebouw. Het thema voor de editie van 2020 zal ‘Gastronomy Tourism: Promoting Rural and Regional Development’ zijn. “Dit is zeker en vast voor Brugge en alle lokale gastronomische partners een interessante topic”, zegt schepen voor werk en ondernemen Pablo Annys. “Tijdens dit tweedaags congres zullen lokale bedrijven en onze hotelscholen ervaringen kunnen uitwisselen met gastronomische stakeholders uit de hele wereld, wat een fantastische opportuniteit is voor de sector”, dixit Gert De Mangeleer, Chef van L.E.S.S. by Hertog Jan in Brugge en mede-eigenaar van sterrenrestaurant Hertog Jan*** dat vorig jaar zijn deuren sloot.

Volgens de Secretaris-Generaal van UNWTO, Zurab Pololikashvili, is “Brugge niet enkel een fantastisch mooie stad met een ongelooflijke geschiedenis, maar is het ook een hoogstaande culinaire bestemming”. Net daarom is het volgens hem de perfecte gaststad voor de 6e editie van het World Forum on Gastronomy Tourism. “Tijdens het Year of Tourism and Rural Development, kijken we er alvast naar uit om partners vanuit de hele wereld te ontmoeten in Brugge, ervaringen en nieuwe ideeën rond gastronomisch toerisme uit te wisselen en te kijken hoe het kan helpen om de lokale cultuur te bewaren, te promoten en hoe het een katalysator kan zijn voor jobcreatie en duurzame ontwikkeling.”

Contact:
Sarah Cornand
Visit Bruges Convention Bureau
t +32 (0)50 44 46 68
sarah.cornand@brugge.be
www.visitbrugesconventionbureau.be

Conventiebureau Brugge – Visit Bruges Convention Bureau

Shares

You May Also Like

#Eventonline15

Vandaag mag ik als ondernemer vijftien kaarsjes uitblazen … Als ik dan terugblik op ...

Miljardenverlies voor Belgische evenementensector door coronacrisis

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact De evenementensector in België verwacht een omzetverlies van 54% ...

PRG Takes Action to Fight COVID-19

Faced with the magnitude of the global health crisis linked to the spread of ...

Antwerpse hotels bieden zorgpersoneel hotelkamers aan

De hotels in Antwerpen staan ondertussen zo goed als leeg. Het overgrote deel is ...

Blue Moon ondersteunt digitalforyouth.be

Computers vallen niet meer weg te denken uit onze leefwereld, ook niet bij jongeren. ...

Technopolis Events biedt interactieve 360° 3D-tour zalen aan

Eventorganisatoren stappen vanuit ‘hun kot’ Technopolis binnen Technopolis biedt bedrijven en organisaties voortaan via ...