Cum Laude Events: “Betrek de werknemers 100% bij uw personeelsfeest!”

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Al ruim 20 jaar verrast Cum Laude Events klanten uit de meest uiteenlopende sectoren met kwalitatief hoogstaande evenementen. Ook dit jaar ging het bedrijf sterk van start. Erik Wood, CEO van Eventonline, had een gesprek met Annemie Braes, managing director van Cum Laude Events.

“De eerste twee weken van januari hebben we er al zes events opzitten, met samen meer dan 7.000 gasten. Het gaat onder andere om de nieuwjaarsreceptie voor de stad Mortsel en PMV (Participatiemaatschappij Vlaanderen); met de fine fleur van economische en politiek Vlaanderen. We hebben ook nog de jaarlijkse award uitreiking voor de Belgische banksector en een event voor een internationaal gezelschap in Antwerpen georganiseerd. Dan was er ook nog het bedrijfsfeest van SD Worx met 1.200 gasten. We zijn bijgevolg wel heel sterk gestart”, aldus Annemie Braes.

Voor Cum Laude Events is het recente personeelsfeest van SD Worx een heel mooi voorbeeld van hoe je een personeelsfeest van een bedrijf kan organiseren samen met de eigen medewerkers. “Dat is trouwens iets waar we meer op werken; met name de betrokkenheid van de eigen talenten van bedrijven en zo de werknemers mee in het event integreren.” 

Na een succesvolle pitch vorig jaar mocht Cum Laude Events de eerste editie van de SD Worx New Years Party organiseren. Dat viel zo goed mee dat ze ook voor de tweede editie werden ingeschakeld. “Voor deze editie opteerden we om de interne communicatie van het bedrijf van bij aanvang volledig door te trekken naar het personeelsfeest en daarbij de eigen medewerkers bij te betrekken.”

Dit jaar was ‘Light the Spark’ het thema van de SD Worx communicatiestrategie. “‘Light the Spark’ staat voor inspiratie, het vuur bij elkaar aansteken, eerst een kleine vonk en daarna een groot vuur. ‘Light the Spark’ is tevens de voorbode van een groot verhaal dat het bedrijf in de toekomst verder wil uitplooien. Dat element hebben we zeker gebruikt om de eigen medewerkers erbij te betrekken.”

Het feest ging door in de AED Studios in Lint. Het evenement startte al met een ‘sparkle’ van bij het onthaal. “Buiten stond er een reporter met een camera waarbij de mensen een wens konden doen zoals bij de Warmste Week en zo reeds een vonkje met een wens gaven aan hun collega’s, de werkgever of voor zichzelf. Achteraf werd de reportage in de zaal getoond. Na hun wensen kwamen de gasten binnen, de QR-code werd gescand en kregen ze een lichtgevend ‘sparkling’ LED-polsbandje. Er werd er doorgeschoven naar een tweede ruimte waar een korte meeting plaatsvond. Daar kregen ze info over het bedrijf en haar strategie met een mix van gesprekken, video’s, interviews in de zaal en muziek. De presentatoren en de aanwezige mini band waren eigen werknemers van SD Worx. 

Nadien volgde een walking dinner om dan achteraf terug te keren naar de eerdere meetingzone, die was omgetoverd tot partyzone met een optreden van de SD Worx Band en de afterparty met eigen SD Worx deejays. Dus het werd een mooi verhaal van een event voor en door de mensen van SD Worx, wat een extra boost gaf aan iedereen.”

Cum Laude Events merkt dat deze tendens om eigen mensen erbij te betrekken, momenteel erg in trek is bij bedrijven. “Maak geen thema of concept dat te ver afwijkt”, stelt Annemie Braes. “Trek de communicatie die je als bedrijf voor je personeel voert door naar het bedrijfsevent. Een event, waarbij alle werknemers aanwezig zijn, is hét moment om deze communicatie te laten beleven. We gaan van storytelling naar storyliving.

Gasten zien, horen en beleven wat ‘Light the Spark’ inhoud met verhalen, video’s en fun belevingen.

Betrokkenheid is super belangrijk in het ganse creatieproces van een event. “We vragen tijdens de briefing altijd aan de klant wat bij hen leeft en wat ze als communicatie brengen om daar dan verder mee te werken, niet als een eenmalig iets, maar als een versterking van hun eigen communicatie. Vanuit deze briefing volgt de zaalindeling en -aankleding, de animaties en de verdere invulling van het event. Voor het inhoudelijk meetinggedeelte kwam de input van de klant en hebben we tijdens enkele dry runs samen gesleuteld tot een krachtig statement met verschillende boodschappen.”  

De klant was dan ook deze keer weer tevreden. “We kregen ondertussen reeds een mailtje van de CEO die het de beste editie ooit vond. Da’s weer een mooie opsteker”!

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Cum Laude Events – Realisatie van topevenementen

Shares

You May Also Like

#micellorca20 … Niet te missen!

Ik ben van nature een dromer, maar de meeste van mijn dromen laat ik ...

De ROI van uw aanwezigheid op Eventonline

In 2005 richtte ik Eventonline op. Het idee is ontstaan toen ik was tewerkgesteld ...

Domaine de Rymska: waar de tijd heeft stil gestaan

Het wordt stilaan een aangename traditie. Wanneer de zomer steevast eraan komt, zetten we ...

Claire Jeunhomme benoemd tot General Manager van NH Collection Antwerp Centre

Na het succesvol managen van NH London Kensington, zal Jeunhomme in september 2019 de ...

Hiptray – een unieke horeca innovatie!

Hip is de letterlijke vertaling van heup Tray heeft meerdere betekenissen zoals o.a. Bak ...

Zwitserland nodigt uit!

Het is ondertussen een jaarlijkse traditie in de Meetings & Incentives kalender van Brussel/België: ...