De 4 voordelen van teambuilding – FUNKEY

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

‘We inspireren je graag met enkele voorbeelden van teambuilding activiteiten met een positieve impact op je medewerkers’

Als bedrijfsleider of HR-verantwoordelijke weet je dat zakelijk succes begint met het hebben van een geweldig team. Uitstekende teamleden worden gemaakt, niet geboren. Om medewerkers de best mogelijke resultaten te laten boeken, integreer je teambuildingactiviteiten best structureel in je personeelsbeleid.

Enkele voordelen:

  1. Motivatie Boost

Motivatie is wat jouw team op de been houdt, ondanks de uitdagingen in het werk die ze tegenkomen. Geen enkel bedrijf wil een medewerker die overweldigd en pessimistisch is over zichzelf en zijn werk.

Mensen in je team hun creativiteit laten uiten is een van de beste manieren om de motivatie van medewerkers te stimuleren. Organiseer een activiteit waarbij elk lid zijn innovatieve ideeën kan inbrengen, zoals de Chain Reaction XL waar je met een heel divers assortiment van materialen samen een kettingreactie ontwerpt en bouwt.

  1. Verhoogde medewerkerstevredenheid

Het tevreden houden van uw medewerkers wordt niet alleen bereikt door salarisverhogingen en bonussen. Wederzijds respect en vertrouwen in de werkomgeving zijn minstens even belangrijk.

Teambuildingevenementen die leden helpen om samen te werken en hun individuele sterke punten te benadrukken, verhogen zeker het welbevinden van uw personeel. Fort Boyard is een perfect voorbeeld van een verbindende teambuilding met uiteenlopende opdrachten waar elke deelnemer zijn talenten kan tonen.

  1. Verbeterde probleemoplossende vaardigheden

Het is voor elk bedrijf belangrijk om efficiënt met nieuwe uitdagingen en problemen om te gaan. Medewerkers die snel en flexibel kunnen omgaan met verandering zijn van goudwaarde.

Megabyte is een teambuilding waar je bedrijf gehackt is door een virus en je enkel een code kan kraken door samen met je collega’s een combinatie van fysieke en denk opdrachten tot een goed einde moet brengen.

Zo’n teambuildingactiviteiten stimuleren medewerkers om snel de situatie in te schatten, de rollen te verdelen en samen de uitdaging aan te gaan om het probleem op te lossen.

  1. Betere communicatie

Als je de communicatie tussen je teamleden wilt verbeteren kan je kiezen voor een ludieke improvisatieworkshop. In deze teambuilding worden mensen aangemoedigd om spelenderwijs open te communiceren en aandacht te besteden aan wat anderen te zeggen hebben.  Een goede communicatie is cruciaal voor teams om soepel te kunnen samenwerken. Als teamleden luisteren naar elkaar en duidelijke boodschappen geven, verbeteren de relaties op de werkvloer.

Overtuigd van het positieve effect van een teambuilding?

Bij Funkey begeleiden we je snel en eenvoudig naar het teamevent dat het best bij je team past!

Originele teambuilding activiteiten voor bedrijven – Funkey

Shares

You May Also Like

San Marco Village on the road: de e-peritief!

Speciale tijden zorgen ervoor dat ondernemers creatief moeten nadenken. Zo ook bij San Marco ...

Fast Forward roept op om lokaal te ploggen

Traditiegetrouw vindt op de eerste zondag van de lente de grote strandopkuis plaats. De ...

Creatief in tijden van Corona?

Op vraag van enkele eventbureau’s heeft Mojuice de laatste dagen hard gewerkt aan een ...

#mercivanuitmijnkot // Sylvester

Beste, De afgelopen dagen verspreidde zich een bijzondere oproep via sociale media om op vrijdag 20 maart ...

Een stabiel en betrouwbaar videoconferentiesysteem nodig?

Samenwerken tussen uw boardroom en collega’s thuis? Een bericht streamen naar alle medewerkers of ...

Nieuwe activiteit bij Koezio Brussels: de Karaoke Club!

Zin om te genieten van een karaoke sessie enkel en alleen voor jou en ...