De eerste slachtoffers in de eventwereld

“Life is music. Life is geen politiek spelletje”
Astrid Stockman

Waar we met de hele eventsector voor vreesden, is werkelijkheid geworden. Volgens federale richtlijnen staan de deuren voor evenementen open, maar door gebrek aan een duidelijk kader kan het lokale niveau beslissen deze deur opnieuw ontzettend hard dicht te slaan. Tomorrowland is dit jaar het eerste slachtoffer. Who’s next?

“Ik ben bezorgd dat burgemeesters vandaag zonder degelijke motivering events binnen enkele maanden al annuleren. Dit hebben we vorige zomer ook meegemaakt: volgens federale bepalingen zijn we als sector open en mogen we werken. Maar burgemeesters kunnen ons dat recht op werk elk moment weer afnemen. En dan is er meestal geen loon of vergoeding voor mensen uit de crew van dat evenement”, schrijft zangeres Astrid Stockman op Instagram.

En daarmee kaart ze exact aan waar we binnen de hele sector bang voor zijn. We investeren volop, nemen personeel aan, bereiden alles zo grondig mogelijk voor en stoppen onze laatste centen in de heropening van onze geliefde sector. Alles mag georganiseerd worden en doorgaan. Tot 30 juni alvast. Want dan loopt het Ministerieel Besluit af. Maar wat dan? Wat gebeurt er wanneer dat besluit niet verlengd wordt?

We moeten vaststellen dat we uit het verleden niets leerden en dat we opnieuw in dezelfde onduidelijke en perspectiefloze situatie zitten als een jaar geleden. Een federaal kader ontbreekt waardoor op alle andere niveaus grote twijfel heerst. De realiteit vandaag is dat we niet weten of de georganiseerde events mogen doorgaan. Of we ons harde werk weer gaan mogen tonen aan mensen. Of we die schaarse centen die ons na de pandemie nog resten goed hebben ingezet. Mogen we dan nu, nog maar eens, vragen om een perspectief?

Veiligheid en gezondheid zijn prioriteiten, maar menselijkheid is ook een belangrijke factor. Dit verbod op Tomorrowland is een gevaarlijk voorbeeld voor wat er ons vandaag boven het hoofd hangt.

Shares

You May Also Like

Ook de eventsector toont zijn warm hart en springt bij in de getroffen regio

In nauwe samenwerking met het Belgische Rode Kruis en het NCCN (Nationaal Crisis Centrum), ...

Lancering ‘Outdoor Living’ e-platform van Organic-Concept

Organic-Concept schakelt een digitale versnelling hoger en lanceert een ‘Outdoor Living’ e-platform. Het platform ...

Bekende Deinse cateraar geeft Grand Café Driespoort tweede leven

Grand Café Driespoort, de horecazaak in het shoppingpark langs de Gaversesteenweg, heropent binnenkort de ...

ACC vertegenwoordigers bezorgen open brief en cartoon-reeks aan Kabinet De Croo

Open Brief aan Kabinet De Croo: Sinds meer dan een jaar werkt de eventsector ...

AED Studios start pop-up outdoor pretpark

Vanaf zaterdag 12 juni om 10u start AED Kadee: een nieuw outdoor entertainment concept ...

Webble-Up organiseert verrassende, virtuele events

DB Video en MOTCHA slaan de handen in elkaar en lanceren Webble-Up, een geavanceerd ...

Let’s Meet in Brussels…
maar waar en hoe?

Ontdek de nieuwe dynamiek voor uw evenementen
in Brussel in deze prachtige publireportage