De Event Confederation roept de verschillende overheden van dit land op om de sector te blijven ondersteunen bij de heropstart dit najaar

Sinds 1 september kan de eventsector terug opstarten, vaak met gebruik van het CST (Covid Safe Ticket) en is hierover zeer opgelucht na 18 maanden verplicht sluiten. Maar deze heropstart zal verder ondersteund moeten worden door een aantal economische maatregelen. Veel bedrijven in de events en beurssector kunnen nog niet economisch rendabel werken gezien hun seizoensgebonden karakter.

Onze wereldwijd geroemde festivalsector heeft een 2e jaar op rij niet kunnen werken, en zal pas zomer 2022 terug kunnen organiseren. De piramidale structuur van de events sector zorgt voor een echte waarde-keten van leveranciers die met hun expertise bijdragen tot het welslagen van het event. Daarom is het noodzakelijk om deze keten te beschermen en voor de brede sector nu een aantal bestaande maatregelen te verlengen tot minstens einde jaar.

“Bedrijven die rechtstreeks contact hebben met een klant zijn terug aan de slag, onder ander dankzij het CST. Maar als het event pas gepland staat einde oktober, dan zitten tot dan nog veel leveranciers werkloos thuis. Zij hebben alle hulp nodig!” aldus Vinciane Morel – Presidente van de Event Confederation

Ook voor Jan Van Esbroeck, CEO van de Sportpaleis Group is de crisis ver van over. “Het huidige TWO-stelsel is dereddingsboeivaneengrootdeelvanonzesectorgebleken,ookdievooronsbedrijf. Deflexibiliteitervanis op maat geschreven van onze bedrijvigheid: onze sector kan wat personeel betreft vaak nauwelijks een paar dagen op voorhand plannen. Een stopzetting van het TWO-stelsel is een enorme bedreiging voor veel organisaties in de evenementensector en het aanbod om over te schakelen naar het stelsel van economische werkloosheidiszinloos. Hetisvooralgerichtoptraditionelebedrijvendiestructurelewerkloosheidssituaties ondergaan. Om bijvoorbeeld te kunnen genieten van deze TWE vanaf 1 oktober zouden wij al voor 9 september alle aanvraagformaliteiten moeten voldoen. Drie weken op voorhand is in de events industrie een eeuwigheid. De rigiditeit van TWE is onverzoenbaar met ons werkmodel.”

In bijlage kan u een gedetailleerde studie vinden gemaakt op vraag van de Event Confederation. Wij houden een lijst van sectorspecialisten beschikbaar voor getuigenissen in de pers. Aarzel niet om ons te contacteren.

Hugo Slimbrouck – hugo@event-confederation.be – 0475 75 52 73

Shares

You May Also Like

Skanna Horeca Uitzendbureau zet zich in voor klimaat met eigen duurzaamheidsmanager

Na meer dan 15 jaar gaat het strategisch roer van Skanna Horeca Uitzendbureau om: ...

Frédérique Meertens aan het hoofd van PXL-Congress

Met meer dan 30 jaar ervaring in de Hospitality sector en tot gisteren in ...

Hugo Slimbrouck leidt vanaf heden de EVENT Confederation

De eventsector maakt werk van haar toekomst. De EVENT Confederation stelt met Brussels Special ...

Coeur Catering zet ecologische visie kracht bij met nieuwe samenwerking met Go Forest

Coeur Catering gaat samenwerken met NGO Go Forest om ecologische visie verder kracht bij ...

Technopolis pakt uit met nieuw logo

Dit is Technopolis anno 2021! Wie Technopolis hoort, denkt onmiddellijk aan één ding: het ...

Yannick Bouts nieuwe general manager van Kasteel van Ordingen

Yannick Bouts wordt op 1 oktober de nieuwe general manager van het Kasteel van ...

Total-e, een totaalleverancier voor evenementen
met een unieke combinatie van diensten en materialen