De Koninck … meer dan bier en brouwerij

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Wie De Koninck zegt, denkt onmiddellijk aan bier en een brouwerij, maar De Koninck is meer dan dat. Chiara Smets, Event Manager van Stadsbrouwerij De Koninck bevestigt. Olivier Wauters, Executive Director Eventonline had er een gesprek mee.

“Naast het feit dat er nog steeds bier – zoals bijvoorbeeld Bolleke De Koninck of Tripel d’Anvers – gebrouwen wordt op onze site, zijn we sinds de overname door Duvel Moortgat in 2010 veel meer dan enkel een brouwerij. Eerst en vooral verwelkomen we jaarlijks meer dan 85.000 bezoekers voor ons interactief brouwerijbezoek. Zowel particulieren, toeristen als bedrijven komen in deze tour op eigen tempo meer te weten over de brouwerij, het brouwproces en de geschiedenis van Antwerpen”, aldus Chiara Smets.

Naast de vier restaurants, verschillende bars en ambachten (Van Tricht, De Laet & Van Haver, Jitsk, The Bakery, …) beschikt de site ook nog over een eigen De Koninck shop én bar, waar een ruim aanbod van de Duvel Moortgat bieren kan worden gedegusteerd. Bovendien telt de site tevens vijf verschillende zalen waarin je een geprivatiseerd event kan organiseren, al dan niet gekoppeld aan een brouwerijbezoek of bierproeverij.

Wat Stadsbrouwerij De Koninck onderscheidt van de rest van de Antwerpse eventlocaties is volgens Chiara Smets de beleving. “Vergaderen, klanten uitnodigen, of feesten met je collega’s op een brouwerij is sowieso al speciaal. Koppel daaraan nog een brouwerijbezoek, een workshop ‘Meet The Crafts’, waarbij je verschillende bieren degusteert in combinatie met onze ambachten (kaas/vlees/chocolade), en maak het plaatje compleet door nog een geschenkje uit onze De Koninck shop mee te geven bij vertrek. Je hebt ook nog de keuze uit 30 verschillende biersoorten wanneer je in onze bar een drankje bestelt”, aldus de Event Manager.

In Stadsbrouwerij De Koninck kom je trouwens niet terecht in de klassieke vergaderzaal of feestzaal. Elke ruimte heeft een eigen unieke karakter met een verhaal. “We zorgen steeds voor een persoonlijke aanpak, snelle opvolging en onze vaste eventcoördinator zorgt voor een vlekkeloos verloop tijdens het event zelf”, stelt Chiara Smets. “Daarnaast zijn wij als locatie in centrum Antwerpen zeer vlot bereikbaar met de wagen en het openbaar vervoer, en beschikken wij over voldoende parkeermogelijkheden met de mogelijkheid om private parking af te huren.”

Sinds de laatste vijf jaar dat Stadsbrouwerij De Koninck als een belevingscentrum de deuren opende, is de markt enigszins veranderd vindt de Event Manager. “De markt is in die zin veranderd dat mensen steeds meer op zoek gaan naar dat tikkeltje extra. Iets wat ze ergens anders niet kunnen krijgen of beleven, en waarmee ze naar klanten of personeel toe creatief uit de hoek komen. Dan ben je bij ons natuurlijk aan het juiste adres.”

Ongeacht het vaste themakader blijft Stadsbrouwerij De Koninck innovatief. Wij proberen steeds origineel te zijn en innovatief te blijven”, vindt Chiara Smets. “Zo hebben we onlangs een samenwerking uitgewerkt met The Park Playground. Bedrijven kunnen nu een combiticket boeken waarmee ze het brouwerijbezoek én de VR-beleving aan voordelig tarief kunnen combineren. Ideaal als teambuilding! Regelmatig komt er ook een nieuw speciaalbier uit de tapkranen, en we organiseren zelf ook maandelijks publieke events naar particulieren toe.”

Niettegenstaande blijft kwaliteit een belangrijk objectief. De bedrijven weten ons heel goed te vinden en we worden ook hoe langer hoe meer bekend als eventlocatie binnen de MICE-sector. Het belangrijkste objectief blijft natuurlijk om de beste kwaliteit te handhaven en ervoor te blijven zorgen dat onze klanten tevreden zijn”, aldus Chiara Smets. “Daarnaast willen we graag de huwelijksmarkt nog meer gaan betreden om ook tijdens de weekends onze beschikbaarheid op te vullen.”

Wat is nu de succesformule van deze aparte venue? “Het is natuurlijk van groot belang om met de juiste leveranciers te werken. Voor de catering doen wij een beroep op vijf partners die dezelfde kwaliteit hanteren als wijzelf: J&M Catering, Stuart Catering, SIR Catering, Culinoir en De Laet & Van Haver. Onze persoonlijke, klantvriendelijke aanpak, zowel tijdens de voorbereidingen als op het event zelf, is ook een van onze troeven. Tevreden klanten komen natuurlijk graag terug”, aldus nog Chiara Smets.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Verhuur eventlocatie in Antwerpen – Antwerp City Brewery – De Koninck

Shares

You May Also Like

Euroports organiseerde hun personeelsfeest bij DOCK 3

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Euroports hun personeelsfeest op in DOCK 3. En wie Euroports ...

Opening ION hoofdkwartier

In samenwerking met Dazzle Events zorgde SLV Rent voor het audiovisuele aspect van deze opening. De ...

A unique venue near Luxembourg

A perfect venue for all types of events ! More than 1200m2 on one ...

Connectiviteit op de Gentse Feesten

In de week van 21 juli startte de Gentse Feesten. Een 10-daags stadsfestival in ...

Advertising bij Kinepolis Business reikt verder dan het grote scherm

Wie aan advertising in de cinema denkt, denkt wellicht aan de indrukwekkende reclamespots op ...

Sportieve samenwerking met Vayamundo Houffalize

Om een gezellige sfeer te creëren voor de organisatie van hun sportevenementen wenst Sportevents ...