Den Haag lanceert nieuwe campagne ‘Feest aan Zee’

Post Image
Post Image

Den Haag, 16 januari 2018 – Ter ere van de 200e verjaardag van de Haagse badplaats Scheveningen lanceren de gemeente Den Haag en The Hague Marketing Bureau de nieuwe campagne Feest aan Zee.

Gedurende het feestjaar 2018 zijn zowel stad als strand het decor van tal van culturele, historische en sportieve festiviteiten. Evenementen als het Vuurwerkfestival, de finish van de Volvo Ocean Race in juni en de Red Bull Knock Out in oktober zullen naar verwachting een groot internationaal publiek trekken.

Nienke van der Malen – van der Horst, directeur van The Hague Convention Bureau: ‘De campagne Feest aan Zee onderstreept het belang van het strand voor de stad. Zowel bezoekers als bewoners genieten het hele jaar door van het strand en de badplaats biedt ook volop mogelijkheden voor congresorganisatoren en -deelnemers.’

Elk jaar luiden dappere zwemmers het nieuwe jaar in met de Nieuwjaarsduik in Scheveningen. Dit jaar namen meer dan 10.000 zwemmers deel aan de duik in de Noordzee, waarvan een deel zich in nostalgische 19e-eeuwse badkleding kleedde om het jubileum van badplaats Scheveningen te vieren.

Scheveningen was 200 jaar geleden de eerste badplaats van Nederland. Tegenwoordig bevinden zich tal van hotels, restaurants en strandtenten aan het strand van Scheveningen en trekt de badplaats jaarlijks grote aantallen (inter)nationale toeristen.

‘Scheveningen is een belangrijk onderdeel van de historie van Den Haag en speelt ook vandaag nog altijd een grote rol. Veel bezoekers komen naar onze stad vanwege de nabijheid van het strand, wat de economie stimuleert en de verdere ontwikkeling van dit unieke kustgebied bevordert’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens.

De vraag hoe het leven met de zee er in de toekomst uit zal zien, wordt in 2018 ook onderzocht. Bevolking, bedrijfsleven, kunstenaars en kennisinstituten bundelen onder de titel Sea Sights hun krachten en kijken vooruit naar de rol die de zee kan gaan spelen op het gebied van energievoorziening, woningbouw, voeding en leisure.

Een van de oudste hotels van Scheveningen is het Grand Hotel Amrâth Kurhaus, direct gelegen aan het strand met uitzicht op de Pier. Het befaamde Kurhaus is een Schevenings icoon met een lange geschiedenis als accommodatie voor toeristen en locatie voor evenementen.

Marcel Bosman, general manager van het Grand Hotel Amrâth Kurhaus, licht toe: ‘Wij verwelkomen het initiatief om de verjaardag van badplaats Scheveningen te vieren en kijken uit naar de evenementen die dit jaar gaan plaatsvinden.’

Voorafgaand aan het jaarrondprogramma Feest aan Zee is de videocampagne Duik in Den Haag gelanceerd. Duik in Den Haag wordt uitgezonden in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

De campagne Feest aan Zee treedt in de voetsporen van de succesvolle Mondriaan-campagne van vorig jaar, een eerbetoon aan de kunststroming De Stijl die in de hele stad te zien was.

http://www.theconferencenthehague.com
http://denhaag.com/nl/feestaanzee
http://denhaag.com/nl/dive

 

 

Shares

You May Also Like

UNICEF België en The Oval Office zetten millennials aan tot actie voor ieder kind

UNICEF België lanceerde zopas zijn nationale ‘Doe mee!’-campagne. Die moet millennials bewust maken van de ...

Meer banen en investeringen in Den Haag dankzij The Hague & Partners

Bedrijven, congressen en toeristen leveren de stad veel geld en werk op The Hague ...

Inspiratie troef in Auditorium Beagle – Incubator Darwin

Op het wetenschapspark organiseer je jouw event in een unieke groene omgeving, te midden ...

Bobbies: new meeting room available at Bobbies Brussels

Open for business! If you are looking for a place to meet up, check ...

Holiday Inn Hasselt heeft wat te vieren in 2020 !

Dit jaar bestaat het hotel in het centrum van Hasselt 30 jaar. In april ...

Sportspektakel in AMUZ

Met de Olympische Spelen in het vooruitzicht hebben vele topsporters zichzelf het afgelopen jaar ...