Den Haag versterkt haar positie als MICE-bestemming

De economische resultaten van 2017 laten zien dat de populariteit van Den Haag als MICE-bestemming toeneemt, zo blijkt uit een rapport van The Hague Convention Bureau (THCB).

In het rapport presenteert THCB haar middellange en lange termijn strategie om van Den Haag de tweede congresstad van Nederland te maken. De organisatie bouwt hiermee voort op eerder behaalde successen in de internationale congresmarkt.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) meldt dat Den Haag in 2017 gaststad was van 149 internationale bijeenkomsten, 10% meer dan het jaar daarvoor. Deelnemers brachten gemiddeld 4,6 dagen door in de stad, een toename van 22% ten opzichte van 2016. De economische spin-off van 70 miljoen euro betekent een groei van 69% in vergelijking met 2014.

Den Haag is de thuisbasis van meer dan 200 internationale organisaties, waardoor de stad een bijzonder kosmopolitische sfeer en een divers kenniscluster heeft.

‘Het aantrekken van internationale congressen en bezoekers is van cruciaal belang voor de stad’, aldus Karsten Klein, wethouder Stedelijke Economie, Zorg en Havens. ‘Den Haag is de Internationale Stad van Vrede en Recht, een mondiale hub en een koploper in sectoren als cybersecurity. Congressen en evenementen die naar Den Haag worden gehaald moeten passen binnen het profiel en de waarden van de stad.’ Klein vervolgt: ‘Structurele financiering van citybranding en campagnes is nodig om te zorgen voor een blijvend positief beeld van Den Haag.’

De proactieve aanpak van THCB en de nauwe samenwerking met een hoogwaardig netwerk van partners hebben de reputatie van de stad als eersteklas congresbestemming versterkt. De ervaring en expertise van THCB in het presenteren van een overtuigende case heeft 47 congressen naar Den Haag gebracht in 2017, goed voor een economische spin-off van 47.676.000 euro.

De inspanningen van THCB werden vorig jaar bekroond met verschillende prestigieuze onderscheidingen, waaronder de zilveren M&IT Award voor Best Overseas Convention Bureau, de MIMA Award in de categorie Best Use of Video Marketing en twee C&IT awards. THCB, dat werd genomineerd voor de European Excellence Award 2017, blijft zich inzetten om met Den Haag een plek in de top 50 van internationale congresbestemmingen te veroveren.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Rijeka ontdekken ter land, ter zee of in de bergen

Waarom zou je wachten tot 2020 om Rijeka te ontdekken? Immers, dat is het ...

Loft aan het Water krijgt een nominatie voor de Meeting Awards

Loft aan het Water NOOZ is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar ...

Wilt u graag brainstormen met uitzicht op de Schelde? – Seminar@home

Hip en trendy penthouse op de Sint-Michielskaai met schitterend zicht over de Schelde. Het ...

Spie Belgium koos voor DOCK3 om hun creativiteit

Een zittend diner hoeft niet altijd aan ronde tafels te zijn. DOCK 3 maakt ...

Wat is het verschil tussen een enkelzijdig bedrukte vlag of een dubbelzijdig bedrukte vlag?

Een enkelzijdig bedrukte vlag: De sublimatietechniek die Krekels gebruikt voor het bedrukken zorgt ervoor ...

The Oval Office gaat voor 0% seksisme

Verborgen camera toont aan dat Brusselaars wel tussenkomen bij seksuele intimidatie The Oval Office ...