Disinfect lanceert nu ook mobiele benevelings-units voor snelle en veilige COVID-ontsmetting van grote publieksruimtes

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Supermarkten, sportpaleizen, beursgebouwen, (hoge)scholen, cinemacomplexen… kunnen vanaf nu in een mum van tijd 100% biologisch gedesinfecteerd worden en dat tegen een spotprijs.

Disinfect, een spin-off van het Antwerpse brand activation agency CityCubes lanceert nu, na de ontsmettingstunnels en containerdesinfectie-units, ook mobiele dry mist-toestellen waarmee afgesloten, grote ruimtes op korte termijn kunnen beneveld en ontsmet worden met HOCL of waterstofhypochloriet. Dit biologisch product is dodelijk voor COVID-19 maar totaal onschadelijk voor mens, dier en voedingsproducten. Men vindt HOCL immers ook terug in de witte bloedcellen van de mens, als immuun-molecule tegen virussen.

Persvoorstelling met foto- en cameramoment: Als Europese première worden die toestellen voor het eerst, en in exclusieve aanwezigheid van de pers, door Disinfect gedemonstreerd op donderdag 6 augustus om 19 uur in het Anspach Shopping Center, Anspachlaan 24 te Brussel.  Dit n.a.v. de Smile Safari-expo die nog loopt tot eind januari 2021. Tijdens de demo wordt zo’n 1.400 m² aan decors gedesinfecteerd die samen het grootste Instagram- en TikTokmuseum van Europa vormen. Foto’s en videobeelden van desinfectie-demo beschikbaar indien u niemand kan sturen.

De innovatieve dry mist-toestellen spuiten dus HOCL in de afgesloten ruimte en bereiken de kleinste hoekjes en spleetjes, waar het coronavirus zich ook moge schuil houden. HOCL werd eerder al wereldwijd getest en Europees goedgekeurd door Eurofin. Om budgetvriendelijke en milieu-duurzame redenen wordt de HOCL op de desinfectielocatie zelf aangemaakt met lokaal kraantjeswater.

Voor de lokale mixing van kraanwater met gecertificeerde zoutnitraten werkt Disinfect samen met Pluswater uit Hoogstraten. De dry mist-toestellen verpulveren het vocht via ultrasone geluiden en duwen de werkzame moleculen de ruimte in om virussen te doden op een 100% biologische manier, zonder biocide of vochtige sporen na te laten op mens, dier, voeding, elektronica, computers, kledij… De vernevelingsoperatie start telkens enkele uren voor opening zodat bezoekers veilig kunnen genieten van hun event-ervaring. Na de desinfectie volgt steeds een swipe test, waarna Disinfect het verslag en een desinfectiecertificaat naar de klant stuurt.

“Qua wetgeving en volksgezondheidsnormen zijn we dus met alles in orde”, zegt Dieter Veulemans, CEO van Disinfect en CityCubes. “We deden in Australië en in UK vernevelingstesten op Covid-19 en de resultaten zijn positief: onze toepassing doodt Corona. We beschikken dus over de nodige attesten om vanaf nu supermarkten, sportpaleizen, beursgebouwen, (hoge)scholen, cinema-complexen etc. biologisch volledig te desinfecteren en dat tegen een spotprijs. Ons product kost immers slechts 5 euro per liter en met 4 liter omgevormd kraanwater benevelen we op 1 uur tijd al zo’n 500 m³ met onze kleinste machine.”

Info: https://disinfect.be/ en https://smilesafari.be

Shares

You May Also Like

Tent Zebrastraat

Vanaf oktober tem januari zetten we op ons middenplein terug onze tent op. De ...

Groen licht voor Onderwijsbeurs Tools4schools: Afspraak op zaterdag 26 september in Kortrijk Xpo

In Kortrijk Xpo mogen vanaf 1 september opnieuw (vak)beurzen doorgaan. Vaste beursgebouwen worden namelijk ...

Nieuwe website: Visix shinet nu ook volop online

Als brandshiners maken ze er een erezaak van hun klanten, hun merken en producten ...

Coronaproof meeting van Brussels Airlines in Gent

Ja, de meeting- en eventindustrie heeft al zware klappen gekregen. Toch zijn er gelukkig ...

Coronaproof vergaderen, hoe doe je dat? – ibis Styles Zeebrugge

Digitaal vergaderen is een goede redder in nood geweest om dringende vergaderingen of een ...