Domaine de Rymska: een must visit venue!

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Domaine de Rymska … Ik bezocht deze toplocatie voor de tweede keer en ik moet zeggen … ze hebben niet stil gezeten! Hier wordt bovendien ‘Hospitality’ zonder twijfel met een hoofdletter geschreven!

Ik logeerde reeds in verschillende hotels, maar Domaine de Rymska biedt dan weer net dat ietsje meer. Ditmaal bezocht ik het domein in het late najaar, de wijnranken staan dan niet meer zo groen, maar de herfst die zijn intrede heeft gedaan in de Bourgogne streek levert prachtig taferelen.

Gelegen in het landelijke Saint-Jean-de-Trésy opende deze guesthouse de deuren pas in februari 2018 na een vier jaar durende renovatie. Online lijkt het reeds veelbelovend, ter plaatse is dat echter nog beter.

Toen landbouwer en paardenfokker Eric Feurtet enkele jaren geleden de opportuniteit kreeg om het domein naast zijn landgoed te kopen, twijfelde hij geen minuut. In plaats van het verkommerde landhuis af te breken, besefte hij de charme ervan en besloot het te renoveren tot een guesthouse. Het resultaat mag er zijn. Rymska guesthouse telt drie kamers en twee suites, alsook een restaurant waar de klanten van zelfs 80km ver naartoe komen.

Als gast voel je je onmiddellijk welkom in deze locatie, er wordt immers enorm goed voor je gezorgd. Zo werd bijvoorbeeld mijn koerskledij gewassen na het fietsen, en werden mijn kleren gestreken, zonder enige meerkost, terwijl de perfecte service steeds verloopt met de glimlach.

De catering dan … In vergelijking met mijn vorig bezoek is zowel het ontbijt als het diner naar een nog hoger niveau getild. De keuken staat onder leiding van Jérémie Muller, een chef die in de beste restaurants van Frankrijk heeft gewerkt. Hij kookt hoofdzakelijk met producten die afkomstig zijn vanuit het domein. Er zijn vier menu’s waaruit je kan kiezen. De menu’s variëren tussen de 49 en 96 euro. In de zaal loopt ook alles gesmeerd, topbediening onder het waakzame oog van de eigenaar. Ben je trouwens een wijnliefhebber? Dan ben je bij Rymska ook aan het juiste adres! Er is een topsommelier die je helpt bij het kiezen van de juiste wijn. De dame in kwestie heeft bovendien veel ervaring, dat merk je zo.

Ik had ook nog een kort gesprek met de eigenaar en hij had bovendien groot nieuws. Rymska gaat uitbreiden, drie nieuwe suites tegen begin 2020 en twee extra suites tegen eind 2020. Tegen die periode zal er tevens een gloednieuwe super de luxe wellness worden aangebouwd.

Veel om naar uit te kijken dus, maar vooral een goed excuus voor mij om terug te keren in 2020! Wood Approved!

Shares

You May Also Like

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...

Kogel door de kerk: evenementen kunnen weer!

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft vandaag, 24 juni, een akkoord bereikt ...

Ontslag in 30% van de organisaties in Belgische eventsector

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact van de coronacrisis De voorbije drie maanden moest maar ...

Nationale actie evenementensector op de Heizel

Op 18 juni voerden verschillende grote bedrijven en vakverenigingen uit de evenementensector actie in ...