Domaine La Butte aux Bois: oase van rust van het hoogste niveau

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Niet zolang geleden kreeg Domaine La Butte aux Bois het predicaat vijf-sterren superior opgekleefd. Het eerste en enige hotel in gans België van deze categorie en ondertussen dus het beste hotel van het land. Tijd voor een gesprek dachten Men of MICE Erik Wood en Olivier Wauters. Ter plaatse hadden ze een verhelderende babbel met General Manager Marc Alofs en Guest Relations Manager Laura Martinelli.

Als een historisch landgoed, een bekroonde gastronomische hotspot en een eco-chique Spa Retreat, biedt Domaine La Butte aux Bois in Lanaken het hoogste niveau van gastvrijheid aan haar gasten. Dit exclusieve en luxe Relais & Châteaux hotel in België ligt aan de ingang van Nationaal Park Hoge Kempen.

“Het manoir is oorspronkelijk gebouwd in 1924 voor Ridder Lagasse de Locht en zijn familie”, vertelt Marc Alofs. “De Brusselse edelman gebruikte het domein als jachtslot. Hij maakte ook aquarellen. Zijn kleinzonen hebben daar een boek over gepubliceerd. Een paar jaar geleden zijn ze trouwens een keer hier geweest.”

Het buitenhuis van de adellijke familie veranderde in de jaren 70 van eigenaar. “De Nederlandse familie Bulinckx, de familie van de huidige eigenaar Erik Bulinckx, heeft het toen gekocht. Ze hadden een fabriek in Eindhoven. Met de sluiting van de mijnen werd de fabriek verplaatst naar Kerkrade. Da’s niet ver van hier. De familie zocht bijgevolg een woonhuis. Van begin 70 tot 80 hebben ze hier gewoond. De moeder van de huidige eigenaar is een restaurant begonnen dat steeds verder werd uitgebreid. Overnachten, vergaderen … Het is opengegaan op Valentijnsdag 1986 en vandaag hebben we 59 hotelkamers verdeeld over Le Manoire, La Villa en La Forêt, een nieuwe spa van zo’n 1.400 m2 alsook 10 multifunctionele zalen”, aldus Marc Alofs.

Vanaf het prille begin werd geopteerd om kwaliteit hoog in het vaandel te dragen. “De familie had dat zo’n beetje als hobby”, stelt de GM. “Klanten die opteren voor La Butte aux Bois kunnen een vijf sterren superior service in het hotel verwachten en in het restaurant twee sterren met een chef die het oog houdt op alle keukens.”

“Een bedrijf kan hier veel verwachten”, vindt Laura Martinelli. “Indien bedrijven hier neerstrijken voor een vergadering, meeting of incentive zitten ze sowieso op een heel rustige plek. Bovendien culinair op een hoog niveau. Dat vindt iedereen wel fijn, op zakelijk vlak kunnen we de catering snel verzorgen, dat is dan ook vaak belangrijk voor meetings. Onze vergaderzalen hebben ook allemaal daglicht en de faciliteiten die een vijf-sterren superior moet hebben. Je kan hier inzake teambuilding ook heel veel doen op locatie.”

Ook voor special events tijdens een incentive bijvoorbeeld zijn bedrijven op het juiste adres in Domaine La Butte aux Bois. “We werken samen met een heel professioneel bedrijf dat ons ondertussen ook al jaren kent en activiteiten aanbiedt op maat van La Butte, de gasten en de omgeving. Want wij liggen in een magnifiek gebied met heel wat mogelijkheden om hier ter plekke te doen”, aldus Laura Martinelli. “Ik merk trouwens dat heel wat bedrijven teruggrijpen naar teambuildings. Dat is even weggeweest, maar we merken dat heel veel mensen die voor hun werk naar hier komen ook wel wat ontspanning erbij wensen. Uiteraard kan dat hier in La Butte aux Bois in onze fantastische spa en zwembad of de gym met personal trainer, maar ze zoeken ook vaak dat ontspanningsverhaal via teambuildings. We gaan dan ook in detail vragen wat de klant nodig heeft zodat we een pakket op maat kunnen aanbieden. Het kan ook standaard, maar het kan zeker specifiek naar de wensen van de klant.”

Het domein is niet zo lang geleden uitgebreid met een nieuw wellnesscenter ‘Spa Retreat La Forêt’ waardoor de cabinecapaciteit werd verdubbeld, van vier naar acht. “Dit wil niet zeggen dat het een massagebeuren is. Het blijft intiem en rust primeert. Je krijgt kwalitatief een mooie ligging”, aldus Laura Martinelli.

“We hadden 22 jaar lang onze spa ‘Aquamarein’, goed voor twee Awards”, legt Marc Alofs verder uit. “We waren toen een pionier. Die sector heeft zich de afgelopen jaren fel ontwikkeld. Bijgevolg was het niet meer spannend wat we deden. Alles bleef evenwel netjes in orde tot de laatste dag. We hadden ook een kamerbehoefte. We wisten dat we meer kamers nodig hadden. Ook de jacuzzi- en saunacapaciteit moest worden uitgebreid want we liggen goed bij voetbalteams. Bovendien wensten we met de gastronomie nog een tandje bij te steken. De verouderde spa had geen uitbreidingsmogelijkheden op de plek waar die zich bevond. Dus hebben we bewust gekozen voor een nieuwe locatie op het domein met een nieuwe naam en naast Shiseido ook een nieuwe lijn van verzorgingsproducten en een eigen dermatologe. Dus naast de wellness-behandelingen hebben we tevens gekozen voor huidverjonging, huidverzorging en dermatologie. Vandaag is ons aanbod dus veel breder geworden. We hebben veel meer te bieden voor meerdaagse verblijven in een locatie waar mensen echt kunnen onthaasten.”  

Domaine La Butte aux Bois zit duidelijk aan de top, maar hier houdt het niet op voor de GM. “Met de spa zou ik graag een internationale waardering wensen te bereiken. De ambitie is er zeer zeker.”

“Door de hoge ranking, krijg je tevens gasten die je nog meer gaan uitdagen”, aldus Laura Martinelli. “We worden met de loep gecontroleerd en dat geeft zo’n motiverende uitdaging aan ons team dat hier al jaren bezig is en ervoor heeft gezorgd om die sterren binnen te halen. We gaan nooit stilstaan. Wees daar maar zeker van.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Unieke vergaderlocatie Lanaken – La Butte aux Bois

Shares

You May Also Like

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

LIVING PLATES, een vernieuwend concept

Tafels komen tot leven! Het event agency Creationz lanceert dit najaar een mooi concept ...

Art of Confusion, een wondere wereld van verbeelding!

Stap binnen in een wondere wereld van verbeelding Wie ‘Art of Confusion’ zegt, stapt ...

Business Faculty verleent eerste hulp bij welzijn tijdens je vergadering

Je wil een succesvolle vergadering inrichten? Al eens nagedacht over een powerfood buffet of ...

Soundation is fun, brengt vreugde & energie!

Ik ben een persoon, die spreekt met natuurlijke tonen en ik weet hoe ik ...

Radisson Blu Palace Hotel: Zakendoen aan zee

Een nieuwe zakenreis of meeting op de planning staan? Overweeg het Radisson Blu Palace ...