Een Belgische organisatorische toets in het Eurovisiesongfestival Nederland 2020?

Als je het kan dromen, kan je het doen!

“Dare To Dream”, zo klonk het afgelopen weekend in Tel Aviv.  Tijdens de jaarlijkse hoogmis van de populaire muziek, namen 40 Europese landen en Australië het tegen elkaar op met maar één doel voor ogen: volgend jaar hét Eurovisiesongfestival mogen organiseren in eigen land. Zelfs Madonna moedigde, vlak voor aanvang van haar legendarische optreden, iedereen aan om nooit te stoppen met dromen!

Durven dromen is ook wat het Vlaamse evenementenbureau KonseptS nu al aan het doen is. Van de prachtige shows die we volgend jaar terug te zien zullen krijgen en van misschien, als Nederland dat wil, een kleine of grote organisatorische rol in de Eurovisie-productie van mei 2020.

“Het leven is te kort om het niet te proberen. Al jaren ga ik al mijn dromen achterna, door mezelf te blijven, hard te werken en er onderweg van te genieten. Nothing is impossible unless you think it is.
Stiekem droom ik al een hele tijd van een organisatorische rol in het Eurovisiesongfestival (elk jaar kijken met mama en papa was het feest van het jaar) en toen ik samen met een collega vorig jaar enkele weken op hotel zat voor een grote, internationale eventproductie, gingen de gesprekken ook vaak die richting uit”, zegt zaakvoerster Sophie Naze. “Hoe zotjes het wel niet zou zijn om tot ‘s avonds laat door te werken,  in functie van hét Eurovisiesongfestival. Maar, ah, Israël, Portugal, Oekraïne, Azerbeidzjan … het leek ons allemaal te ver en niet haalbaar. Wachten op een Belgische overwinning dan maar? “

En plots schrijven we zaterdag 18 mei, iets na middernacht.
Mei 2020, Eurovisiesongfestival Nederland is een feit. Hé, dat is plots wél heel dichtbij … dus ook realistisch?  Die bewuste collega en ik hingen niet veel later al aan de telefoon: let’s do this!

Met kantoren in Heusden-Zolder (zo’n 50km van Maastricht) en in Antwerpen (zo’n 100km van Rotterdam), is een samenwerking helemaal niet zo gek of ondenkbaar.

Dat de hoofdrol is weggelegd voor een Nederlands bedrijf, begrijpen we volledig. Maar zoals elk groot, internationaal evenement, zijn er vaak heel wat kleine producties die heel wat time, love and care vragen. En misschien is daar wel een rol weggelegd voor een Belgisch kantoor met expertise op wereldschaal, niet?

Vorig jaar organiseerden we voor Atlas Copco de Smart AIR Solutions Days: een in enthousiasme onthaald, internationaal evenement. Overdag ontvingen we meer dan 1000 gasten van over de hele wereld voor intensieve opleidingen, maar ook voor heel wat entertainment. Duizend gasten, dus ook evenveel hotelkamers, talrijke shuttle bussen, hospitality noden, rehearsals, briefings, catering aangepast aan heel wat culturele voorkeuren en beperkingen en muziek op maat van ‘de hele wereld’. Bovendien werden we voor dit evenement met een tweede plaats bekroond tijdens de Worldwide Best Event Awards in Portugal in 2018.  Enkel het kantoor dat een conferentie voor Cisco organiseerde deed het beter, volgens de jury. Dit bevestigt dat we het organiseren en coördineren wel degelijk onder de knie hebben.

Een extra troef is ongetwijfeld de vele samenwerkingen die we momenteel al hebben met Nederlandse bedrijven en artiesten. We schakelen vaak hun diensten in voor onze Belgische producties en dat geeft telkens vonken en super resultaten. Dus waarom niet?

Dit is alvast een duidelijk signaal aan iedereen die in de toekomst zal beslissen over de organisatorische partners … Wij zijn kandidaat. Dus daag ons uit!  Wij durven alvast te dromen van wel. Wie helpt ons deze droom te realiseren?

Over KonseptS

KonseptS is een belangrijke speler in de Belgische Event/Mice- industrie met vestigingen in Antwerpen en Heusden-Zolder onder leiding van Sophie Naze.  Op 07/05 organiseerden ze nog hét sector event van het jaar in opdracht van Eventonline,  #Miceparty19 in het Pop-up Theater van Studio100. Dankzij de unieke aanpak van Sophie en haar team, kun je als klant echt voordeel halen uit een samenwerking. Men kiest namelijk helemaal zelf welke rol KonseptS opneemt in het evenement volgens de effectieve behoeften.  Helemaal van begin tot eind? Enkel het begin? De klant kiest. Maar de rode draad in alle evenementen is altijd de strategie van de klant. Ze gebruiken dan ook liever het woord Eventstrateeg i.p.v. eventplanner.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Event Consulting – KonseptS

Shares

You May Also Like

Brugge bouwt nieuw beurs- en congrescentrum in historische binnenstad

Stad Brugge besliste in het voorjaar van 2018 om de opdracht voor de bouw ...

Inbrekers slaan toe in nieuwe eventlocatie ‘Radar’ in Lokeren

Vannacht omstreeks 23u.45 probeerden (vermoedelijk) zes mensen in te breken op de nieuwe eventlocatie ...

New Balls Please opent nieuwe vestiging en verwelkomt Serge Deben

Begin deze maand hield evenementenkantoor New Balls Please hun nieuwe vestiging in Brussel boven ...

Event Masters heeft nieuwe thuisbasis

Event Masters zette in de zomer van 2019 een grote stap in haar bestaansgeschiedenis. ...

#micellorca20 … Niet te missen!

Ik ben van nature een dromer, maar de meeste van mijn dromen laat ik ...