Een exclusieve kijk achter de schermen van 'Holiday on Ice' bij AED Studios in Lint

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Copyright: Benoit De Freine

De repetities van de nieuwe internationale ijsdansshow van ‘Holiday on Ice’ worden deze week afgerond bij AED Studios in Lint. Gedurende tien weken werd het nieuwe spektakel ‘Showtime’ zowel artistiek als technisch voorbereid in Studio 7 bij AED. Daarvoor werd onder andere een echte ijspiste van 630m2 aangelegd (18m X 35m).

De nieuwe show is tevens een eerbetoon aan het 75-jarige bestaan van ‘Holiday on Ice’. De 105 gerealiseerde shows trokken in het verleden al meer dan 330 miljoen bezoekers naar 630 steden in 80 landen. ‘Holiday on Ice’ is daarmee de langstlopende ijsdansshow ter wereld. De nieuwe productie zal toeren in Duitsland en Frankrijk van 29 november 2018 tot en met 28 april 2019 in 30 steden.
De voltallige productie bestaat uit 70 personen uit 15 verschillende landen. Naast de schaatsers toert ook een technische crew mee, aangevuld met 4 ‘ice technicians’ die specifiek instaan om de ijspiste telkens op en af te bouwen en te waken over de perfecte kwaliteit van het ijs. Bezoekers die naar het spektakel gaan kijken, mogen zich verwachten aan prachtige decors, meer dan 300 handgemaakte kostuums, een gigantische LED videowall, hologram projecties en adembenemende stunts door de beste schaatsers ter wereld, waaronder ex-Olympiërs. De performers en de crew verblijven gedurende de hele productie op de site van het Lintse mediabedrijf.

Het is reeds de derde keer dat AED Studios de ‘Holiday on Ice’ productie mag verwelkomen voor de repetities van hun internationale shows. Eigenaar Glenn Roggeman is trots dat hij dit internationale gezelschap mag verwelkomen in zijn studio’s: “Naast tv, film en bedrijfsevenementen is dit de vierde commerciële pijler van AED Studios. We hebben in de afgelopen vijf jaar de site technisch en facilitair klaargemaakt om dergelijke grote internationale ‘show rehearsals’ professioneel te kunnen ontvangen. Deze productie is wereldklasse, en we zijn trots dat ze zich bij ons welkom en thuis voelen om dergelijk indrukwekkend spektakel van A tot Z te repeteren, zowel op technisch als artistiek vlak. We zetten België hiermee alweer op de kaart in de internationale entertainment wereld.”

AED Studios gebruikt de veelzijdigheid van de 16 studio’s om de meest ambitieuze entertainment projecten te kunnen verwezenlijken. Entertainment in de vorm van televisieprogramma’s, filmproducties, corporate events en grote show rehearsals zoals Holiday on Ice.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Locatie voor bedrijfsfeesten in Antwerpen – AED Studios

Shares

You May Also Like

Eco-Responsible Meetings at The Hotel.Brussels

The Hotel recently obtained the “Green Key” Certification for the eco-responsible initiatives they have ...

Noordzeecruise windmolenpark

Getriggerd door duurzame energie op zee? Scheep in met uw team voor een avontuurlijke ...

40e kunstexpositielocatie voor BooART Kunstbemiddeling

Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt groot succes Bemiddeling tussen hoteliers en kunstenaars blijkt ...

MIDES Awards 2019 powered by DM&S

Binnen de cross mediale aanpak van het agentschap DM&S waande op 23 februari 2019 ...

Dinant, gekozen in de top 15 van de Best European Destinations 2019

Een idee voor uw volgende event? Dinant is goed bekend bij de binnenlandse of ...