Eerste editie jaarlijkse conferentie Global Legal Forum in Vredespaleis Den Haag

De jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum brengt belanghebbenden uit de juridische en publieke sector bijeen om kwesties te bespreken die van invloed zijn op het juridische werkveld. De eerste editie van de conferentie vindt plaats in het Vredespaleis in Den Haag op 23 en 24 augustus 2018.

Het Global Legal Forum is in 2017 opgericht door Law Pundits, ‘s werelds eerste ISO-gecertificeerde juridisch-academische dienstverlener, in samenwerking met de gemeente Den Haag en The Hague Convention Bureau. Het is een platform dat advocaten, rechtswetenschappers, bedrijfsjuristen, rechters, ministers van Justitie, juridische beleidsmakers, technologen en futuristen samenbrengt.

De jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum draait dit jaar om het thema “Legal Technology, Blockchain, and AI – The Changing Dynamics of Law” (Juridische technologie, blockchain en kunstmatige intelligentie – De veranderende dynamiek van het recht). Tijdens het evenement buigen functionarissen van justitie, leiders uit de rechtspraktijk en belangrijke mondiale spelers uit de juridische technologiesector zich over de impact van technologie op de toekomst van het recht. Keynotesprekers van internationale organisaties zullen ingaan op de toekomst van technologie in geschillenbeslechting.

Vishnu Prasad, CEO van Law Pundits en voorzitter van het Global Legal Forum, benadrukt dat Den Haag als de Internationale Stad van Vrede en Recht de juiste locatie is voor de conferentie. ‘Het feit dat in de loop van de geschiedenis een aantal van de belangrijkste internationale juridische verdragen in deze stad zijn ondertekend, in combinatie met de vele internationale juridische instellingen die hier zijn gevestigd, maakt dat we geen betere locatie hadden kunnen bedenken. We zijn van plan er een terugkerend evenement van te maken en wat ons betreft houden we de conferentie van het Global Legal Forum elk jaar in Den Haag’, aldus Prasad.

Nienke van der Malen, directeur van The Hague Convention Bureau, verklaart: ‘Het is een grote eer om de jaarlijkse conferentie van het Global Legal Forum in onze stad te mogen verwelkomen. Den Haag staat niet alleen voor vrede en recht, maar is ook toonaangevend op het gebied van (cyber)veiligheidsvraagstukken. De doelstellingen en reikwijdte van het evenement zouden dus niet meer in lijn kunnen zijn met alles waar onze stad voor staat. We kijken er zeer naar uit om te helpen bij het organiseren van een gedenkwaardige eerste editie van de conferentie.’

Naar verwachting zullen ongeveer 350 deelnemers het evenement in het Vredespaleis bijwonen. Registratie voor de conferentie is nu geopend.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Conventie bureau van Den Haag – The Hague Convention Bureau

Shares

You May Also Like

Tijd dus voor uw personeels- of eindejaarsfeest!

De mooiste tijd van het jaar staat weer voor de deur. Weldra zal een ...

Winterse meeting- en eventlocaties in Gent & Oost-Vlaanderen

Weldra is het weer zover. Die Kerst- en Eindejaarsfeer. Tover dus die vuurkorven, schapenvelletjes ...

Café Local pakt uit met fabelachtige remodelling

Wanneer je iemand vraagt of ze al van Café Local gehoord hebben, dan krijg ...

LIVING PLATES, een vernieuwend concept

Tafels komen tot leven! Het event agency Creationz lanceert dit najaar een mooi concept ...

Art of Confusion, een wondere wereld van verbeelding!

Stap binnen in een wondere wereld van verbeelding Wie ‘Art of Confusion’ zegt, stapt ...

Business Faculty verleent eerste hulp bij welzijn tijdens je vergadering

Je wil een succesvolle vergadering inrichten? Al eens nagedacht over een powerfood buffet of ...