Eerste live testevenement met 500 bezoekers is een feit

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Eindelijk weer ‘Back to Live’ tijdens het allereerste testevenement dat op 15 februari in het Beatrix gebouw van de Jaarbeurs plaatsvond

Onlangs gaf de overheid groen licht voor een aantal live testevenementen. Het allereerste testevenement, dat binnen een week was uitverkocht, vond vandaag plaats in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht en telde 500 bezoekers. De organisatie was in handen van EventPlatform, het overkoepelend orgaan van branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, Fieldlab Evenementen voerde het praktijkonderzoek uit.

‘De Fieldlab evenementen zijn een heel belangrijke stap in het toewerken naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit’, aldus Riemer Rijpkema, woordvoerder namens het EventPlatform. ‘De behoefte aan live contact, maar ook perspectief is heel groot. We zijn heel blij dat we, als zakelijke evenementenbranche, het allereerste testevenement hebben kunnen organiseren. We kijken uit naar de uitkomsten van het onderzoek en hoe deze kunnen bijdragen aan de opstart en het herstel van de evenementenbranche’.

Road to Live Canvas
In het programma van het Back to Live evenement stond het schetsen van een eigen perspectief op de toekomst van de evenementenbranche. Hoe gaat de branche van online, naar hybride, naar live? Deelnemers gingen naar hun huis met hun Road to Live Canvas, een persoonlijk plan om de volgende dag al mee aan de slag te kunnen. Inspiratie voor het persoonlijk Road to Live Canvas kwam van collega-deelnemers, maar ook uit de line-up van top sprekers en interviewgasten. Het programma werd geopend door de staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, Mona Keijzer. Met een bijdrage van cabaretier Dolf Jansen, hoogleraar Infectiepreventie Andreas Voss, lid van het OMT, en het Metropole Orkest was het een afwisselend, verrassend en inspirerend programma. (quote deelnemers of Mona Keijzer)

Praktijkonderzoek
Fieldlab Evenementen voerde een praktijkonderzoek uit tijdens het evenement. Het onderzoek bestond uit een verplichte PCR test voor alle deelnemers, temperatuurmeting en voor een deel van de deelnemers een sneltest. Alle deelnemers werden bij binnenkomst voorzien van een bewegingssensor zodat achteraf precies duidelijk is hoeveel onderling contact er is geweest. Allemaal binnen hun eigen ‘bubble’ van deelnemers met gescheiden ingangen en toiletgroepen. Aan de hand van de onderzoeksresultaten wordt toegewerkt naar veilige en verantwoorde evenementen met een verhoogde bezoekerscapaciteit, zoals voorheen.

EventPlatform
Het Eventplatform was de organisator van het Back to Live evenement op 15 februari. Het EventPlatform bestaat uit 11 branche- en vakorganisaties in de zakelijke evenementenbranche, te weten CLC-VECTA, Dutch Venue Association, IDEA, Genootschap voor Eventmanagers, G14, MPI, NVBO, ONCE, Platform Cultuur Locaties, Verhurend Nederland en de VVFE.

Shares

You May Also Like

Sound of Silence – Reactie naar aanleiding van persconferentie

“De teleurstelling is compleet. Voor het mentaal welzijn van de maatschappij, voor de ontwikkeling ...

Sound of Silence – Making your mind up

Vrijdag hakt het Overlegcomité nieuwe knopen door. Of daar hopen we met z’n allen ...

Ralf Berendsen “Boutique Diner” in La Butte aux Bois

Sinds La Butte aux Bois in nieuwe handen kwam, is het een en al ...

Café Local wordt Studio Local

De gekende Antwerpse event-locatie Café Local wordt tijdelijk omgetoverd tot professionele streaming Studio Local. ...

Event Confederation is Minister Van Peteghem en Febelfin erkentelijk voor hun daadkracht

De Event Confederation is bijgevolg zeer verheugd dat deze beperking nu wordt aangepakt en ...

Betalingsuitstel verlengd: bedankt voor de solidariteit!

Bedrijven kunnen nog tot eind juni ’21 betalingsuitstel krijgen. Een belangrijke beslissing, die voor ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.