Eindelijk het vertrouwen waar we zo voor gestreden hebben

“Ik heb het niet over de cultuursector waar het wel allemaal goed georganiseerd is”

“We maken een onderscheid tussen professioneel georganiseerde gebeurtenissen en privébijeenkomsten”

Eindelijk! Na een maandenlange strijd en campagne krijgt de event- en cultuursector de erkenning waar we om vragen. En we kunnen zeggen … dat doet deugd. Niet alleen voor #SoundOfSilence en onze sector. Ook voor onze maatschappij. Bedankt regering! We kunnen er samen weer voluit tegen aan.

Als event- en cultuursector begrijpen we dat er maatregelen nodig zijn om het virus in te dijken. Dat hebben we nooit ontkend. Maar we zijn tevreden dat onze beleidsvoerders ook zien dat de event- en cultuursector enorm veilig kan organiseren, met aandacht voor die maatregelen. Dit hebben we altijd al gedaan en zullen we blijven doen. Met de grootste zorg voor social distancing, ontsmettingsgel, mondmaskers enzovoort zal onze sector zich blijven inzetten om het virus klein te krijgen.

#SoundOfSilence kwam er als een noodkreet van de eventsector die met lede ogen moest toezien hoe de agenda’s leegliepen en de druk op de maatschappelijke toe nam. Het sociale weefsel is enorm afgebrokkeld. Dat is zeer nefast voor de mentale gezondheid van de bevolking. Met events en cultuur dragen we bij aan herstel enontspanning. Bedankt regering om onze sector toch ademruimte te blijven geven en de deur niet zomaar opnieuw (!) dicht te gooien.

Aan onze sector en aan de maatschappij willen we meedelen: samen kunnen we dit. Laat je niet leiden door paniek. In 2020 is al meerdere keren gebleken dat angst geen goede raadgever is. #SoundOfSilence wil dus oproepen om te vertrouwen op cultuurorganisaties, op eventorganisatoren en andere professionals in de sector. Zo genieten we weer van het samenzijn, op een veilig.

Shares

You May Also Like

Domaine La Butte aux Bois blijft ten dienste van zijn gasten

Vrijdagavond werden nieuwe coronamaatregelen afgekondigd. Eén van de meest opvallende voorschriften is de sluiting ...

De twee gezichten van COVID-19

De horeca gaat op slot. Voor de tweede keer in 2020. Vier weken lang. ...

De oneerlijkheid van de coronacrisis

Allemaal samen. Dat is de enige manier om het virus klein te krijgen. En ...

The Oval Office ontketent een evolutie

Full-service communicatiebureau dat ‘real-life experiences’ centraal stelt The Oval Office ontpopt zich tot een volwaardig ...

Dino’s veroveren Technopolis!

Tijdelijke expo Dinopolis belooft extra bezoekers aan te trekken Dinopolis is open! Technopolis de poorten ...