Engels group wordt verdeler van AED UV-C desinfectie systemen

Post Image
Post Image
Post Image

Engels Group uit Antwerpen wordt Belux-verdeler van de Luxibel UV-C desinfectie systemen. Jan Engels, CEO van de Engels Group en Glenn Roggeman, CEO van de AED Group, tekenden hiervoor een officiële distributie overeenkomst voor de verdeling van de UV-C gamma dat door AED group werd ontwikkeld.

THERMO BEL, als nieuwe divisie sinds maart 2020 toegevoegd aan de Engels Group, heeft als doel technologie op de markt te brengen die voldoet aan de groeiende behoefte van de gezondheidszorg inzake effectieve maatregelen tegen de toenemende gezondheidsrisico’s van aan antibiotica resistente micro-organismen, waaronder virussen, bacteriën en schimmels. THERMO BEL gaat op een georganiseerde manier het gamma van UV-C desinfectie landelijk verdelen via het uitgebreid netwerk van groothandels.

UV-C desinfectie systemen werken op 3 manieren. De meest courante toestellen die in een gesloten behuizing 24/7 de omgevingslucht desinfecteren op een onschadelijke manier voor mens en dier. Toestellen met directe UV-C-straling werken in een gesloten ruimte waar geen mensen aanwezig zijn en enkel kunnen aangeschakeld worden via een bepaald protocol mét drieledige veiligheidscontrole.

Tenslotte zijn er de hybride uitvoeringen die beiden principes van direct en indirect licht combineren.

Glenn Roggeman, CEO van de AED Group, heeft dit eerder al uitgebreid in de (inter)nationale pers aangekondigd. De distributie ervan draait inmiddels wereldwijd op volle toeren: nieuwe producten worden binnenkort aanvullend gelanceerd voor zowel huiselijk als industrieel gebruik als ook voor grootschalige toepassingen .

THERMO BEL ziet dan ook de toepassing van deze UV-C technologie zeer breed. Virusvrije installaties zijn mogelijk in kantoor-en meeting ruimtes, wachtkamers, dokterspraktijken, supermarkten, receptieruimtes, horeca, retail, tankstations, ingerichte ruimtes om materialen of kledij te ontsmetten, sport – en cultuurcentra, klaslokalen, enzovoort.

LUXIBEL werkt met hoogwaardige Philips UV-C-lampen. Het UV-C licht kan tot 99,9 % van alle soorten terugkerende virussen (zoals griep), bacteriën, huisstofmijt, schimmels en andere micro-organismen neutraliseren en als dusdanig onschadelijk maken. De toestellen genereren ook geen ozon en zijn enkel gevaarlijk bij verkeerd en ondeskundig gebruik. Daarom maakt THERMO BEL een topprioriteit van veiligheid, zowel naar installatie toe als naar 100 % veilig in gebruik voor de consument. THERMO BEL wil extra de nadruk erop leggen dat zulke apparatuur in goede samenwerking met zijn groothandels enkel door een professioneel en erkend netwerk van installateurs dient te worden geïnstalleerd . Deze “CERTIFIED INSTALLERS “ krijgen dan ook hun label enkel na een interne opleiding vanuit THERMO BEL-LUXIBEL.

Het LUXIBEL-UV-C gamma is onmiddellijk beschikbaar vanaf augustus 2020 bij THERMO BEL.

Shares

You May Also Like

Eventsector zkt. sterke leider

Vanuit #Soundofsilence vragen we al enkele maanden een duidelijk signaal voor een concrete heropstart. ...

Toerisme Vlaanderen geeft uitleg bij de huidige corona-maatregelen

Om je zo goed mogelijk te ondersteunen en informeren over de coronamaatregelen voor de ...

De sector is blij met het gecontroleerd openen van het publiek leven

Na 6mnd van volledige sluiting krijgen de bedrijven in de markt van de ‘privé-feesten’ ...

Voortaan onderscheid tussen professioneel georganiseerde en privé-evenementen

Voor evenementen wordt er voortaan een onderscheid gemaakt tussen evenementen die u zelf organiseert ...

Radisson Hotel Group verwelkomt buitengewoon segment in Brussel met Radisson Collection

Radisson Hotel Group kondigt met trots de opening aan van het eerste Radisson Collection ...

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...