Even de tel kwijt? 5 telmethodes voor de evenementensector uitgelegd

Een paar weken geleden waren ze er eindelijk: de eerste Belgische testevents. Op de reeks testevents worden maar liefst vijf telmethodes uitgetest: camera- en wifitellingen, maar ook klik- en kwadranttellingen en de MensenMassaMeter. Die tests zijn cruciaal om te kunnen garanderen dat op elk moment van een evenement een veilige afstand kan worden bewaard tussen de aanwezigen. Wij zetten de geteste methodes even voor jou op een rijtje.

1. Kliktellingen

Deze telmethode kennen we allemaal: aan ingangen en belangrijke knooppunten van het event worden stewards geplaatst die met een manuele klikker nagaan hoeveel mensen er langs een bepaald punt passeren.

Deze methode levert een niet altijd even accuraat resultaat op want menselijke fouten gebeuren nu eenmaal. De telmethode heeft daarnaast het nadeel dat het tijdsintensief is en je er ook extra personeel voor moet inhuren. De tellingen zijn eveneens niet handig om in real-time te verwerken.

2. Kwadranttellingen

Deze manuele teltechniek werkt op basis van hoogtefoto’s. De aanwezigen worden dan geteld en dat cijfer wordt veralgemeend.

Hier maken we opnieuw dezelfde opmerking als bij de andere manuele techniek: er is altijd kans op menselijke fouten en om snel te kunnen reageren is dit niet de meest handige methode.

3. Wifitellingen

Een wifitelling, zoals de naam wel doet vermoeden, telt de aanwezigen op basis van de signalen van de smartphones die de aanwezigen bij zich hebben. Deze signalen worden anoniem verwerkt en geven dan een overzicht van hoeveel mensen zich op een locatie bevinden.

Om deze tellingen nauwkeurig te laten verlopen is het enerzijds nodig dat elke aanwezige een apparaat bij heeft dat connectie kan maken met het wifi-netwerk op de locatie. Anderzijds ontvangt een wifinetwerk meerdere MAC-adressen van een device, hierdoor zijn tellingen niet altijd even getrouw.

4. MensenMassaMeter

De MensenMassaMeter van Imec meet de fysieke invloed die een mensenmassa heeft op radiofrequente signalen. Hiervoor wordt een netwerk geïnstalleerd aan de randen van de omgeving waarin je de inschatting wil maken. Het verschil tussen metingen voor en tijdens het event bepaalt de grootte van de mensenmassa.

5. Tellingen met een camera of beeldsensor

De derde telmethode maakt gebruik van een camera of beeldsensor. De Footfall AI van Citymesh is een heel goed voorbeeld van zo’n teloplossing. Je installeert hierbij een aantal telsensoren op sleutellocaties. De beeldsensor registreert elke passant in beeld aan de hand van een polygoon en meerdere tellijnen. Footfall AI kan daarnaast ook door middel van objectdetectie de wandelrichting in kaart brengen.

De gegevens die de Footfall AI verzamelt zijn accuraat en onomkeerbaar geanonimiseerd. De verzamelde gegevens zijn daarnaast ook op het moment zelf gemakkelijk te raadplegen.

Elke toepassing van A tot Z!

Netwerkoperator Citymesh is een gekende naam in de evenementensector. Ze werken met jou samen om voor elk event een pasklaar en flexibel netwerk te voorzien. Citymesh denkt na over integratie van toepassingen zoals passantentelling, cashless payments en digitale aanmeldingen en biedt jou een overzicht van wat mogelijk is. Met de ondersteuning van de netwerken maak jij een onvergetelijke verbinding met jouw bezoekers!

Wil je meer te weten komen over de Footfall AI of andere netwerkoplossingen van Citymesh? Stuur dan een mail naar sales@citymesh.com.

Draadloze connectiviteit voor succesvolle evenementen – Citymesh

Shares

You May Also Like

Hybride event van PFL, Sylvester en Easyfairs geeft inzichten over toekomst evenementensector

Op dinsdag 1 juni organiseerden PFL, Sylvester en Easyfairs CRAFTING YOUR FUTURE EVENT – ...

TOEKAN STADION @Van der Valk hotel Mechelen

Supporter de Rode Duivels naar de grote finale van het Europees Kampioenschap voetbal als ...

Interview met Pascal Cauwelier, CEO van Fast Forward

Onlangs kondigde MICE Magazine de doorgedreven samenwerking tussen Fast Forward en Butik aan. Hoog ...

Brugge ontvangt van 31 oktober tot 2 november het UNWTO World Forum on Gastronomy Tourism

De Wereldorganisatie voor Toerisme (UNWTO), het Baskisch Culinair Centrum (BCC), EventFlanders en de stad Brugge hebben beslist om het 6e UNWTO World Forum ...

MaisonRouge founder Olivier Saverys opent eerste E-sportbar in Gent

MaisonRouge founder Olivier was vandaag aanwezig op de virtuele eerste steenlegging voor de eerste ...

Swisstainable Solutions from Switzerland Convention & Incentive Bureau

I don’t know about you, but there is definitely a feeling of positivism and ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.