Event Confederation distantieert zich van problemen in Ter Kameren Bos maar roept de virologen en de politiek op tot versneld overleg met de brede sector om dit in de toekomst te vermijden

De eventsector distantieert zich uitdrukkelijk van ‘La Boum’ in Ter Kameren Bos gisteren in Brussel.

Zowel in covid-tijden als daarbuiten, als sector nemen we altijd en overal onze verantwoordelijkheid en respecteren steeds de geldende maatregelen en afspraken. Geweld ten opzichte van de ordediensten is ontoelaatbaar en nooit goed te keuren.

Bruno Schaubroeck: ‘Dergelijke ‘spontane’ feesten zijn echter geen verrassing. We hebben die vrees reeds meerdere malen kenbaar gemaakt aan virologen en politici. Wij roepen hen op om versneld aan tafel te gaan zitten en werk te maken van een veilige – gestructureerde – gecontroleerde heropstart van het georganiseerde publieke leven. Dat is de enige manier om een herhaling hiervan in de nabije toekomst te vermijden.’

De brede eventsector, van trouwfeestorganisatoren, over beurzen en congressen, tot bedrijfsevents, van festivals, aangevuld met de culturele sector, de brede sportsector hebben één duidelijk plan gemaakt en voorgelegd aan de politiek en de virologen voor een voorzichtige en verantwoorde heropening van onze sector, uiteraard met het volste respect voor de huidige virologisch situatie, maar met perspectief door de vorderende vaccinatiecampagne en van zodra de druk op de ziekenhuizen terug vermindert.

De enige manier om het publiek leven herop te starten is op een gecontroleerde manier.
Met vertrouwen in onze professionele ingesteldheid, in de gemaakte modellen en de protocollen. Enkel op die manier kunnen we de zorg vrijwaren van verdere pieken in deze pandemie.

De sector is ervan overtuigd dat ze een deel van de oplossing zijn en een rol kunnen spelen in de heropstart van het publieke leven.

Shares

You May Also Like

OneZero, je eigen tv kanaal om met je collega’s te connecteren

Zoek de connectie Een team ondernemers start een nieuw productiehuis, OneZero, om medewerkers opnieuw ...

TOPCHEF DAVID MARTIN (LA PAIX 2*) TWEE JAAR EXCLUSIEF BIJ GOURMET INVENT

Tweesterrenchef David Martin tekent voor twee jaar exclusief bij topcateraar Gourmet Invent. De topchef ...

16 jaar ondernemen, waarvan de laatste 8 jaar in de Champions League…

Eventonline bestaat 16 jaar vandaag, wanneer ik terugkijk naar hoe het allemaal begonnen is, ...

Château de Vignée maakt met yannick bouts sprong naar de next level

Château de Vignée bereidt zich voor om haar gasten deze zomer een onvergetelijke staycation ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.