Event consultant KonseptS genomineerd voor prestigieuze Internationale Best Event Award

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

“De ideale gelegenheid om te pleiten voor de verdere professionalisering van onze sector”

KonseptS, het Antwerps/Limburgse eventconsultingbureau onder leiding van Sophie Naze, heeft een nominatie voor de prestigieuze Best Event Award op zak. Deze BEA is een internationaal gerenommeerde award in de evenementensector. KonseptS werd genomineerd met het event “Smart Air Solutions Days” dat het kantoor eerder dit jaar organiseerde voor Atlas Copco, wereldleider in industriële productiviteitsoplossingen. Tijdens het BEA World Festival, van 21 tot en met 24 november in het Portugese Coimbra, komen Sophie Naze en haar collega’s te weten of ze deze nominatie ook kunnen verzilveren. Van de gelegenheid maakt Sophie ook gebruik om een lans te breken voor de professionalisering van de eventsector. 

Beste B2B-event

BEA World erkent en promoot uitmuntendheid in evenementen en live communicatie over de hele wereld. Elk jaar is het BEA World Festival dé ontmoetingsplek voor de internationale event community. Voor deze 13e editie selecteerde de jury een shortlist van 151 events uit de 303 inzendingen. Het evenement dat KonseptS voor Atlas Copco organiseerde, werd genomineerd in de categorie ‘Best B2B event, over € 500 000’. Binnen die categorie is KonseptS daarmee een van de zes strijders voor de bronzen, zilveren of gouden BEA.

België doet het goed

Opmerkelijk is ook nu weer het grote aantal Belgische genomineerden die een kans maken op een podiumplaats. Maar liefst 9 evenementen behaalden de shortlist, in diverse categorieën. “Uiteraard zouden we onze plaats op de shortlist graag verzilverd zien met het behalen van de award. Maar eigenlijk is het doel voor ons al bereikt, want een nominatie op zich is al heel wat. Het was bovendien ook in alle opzichten een bijzonder project voor ons bedrijf en een heel fijne samenwerking met de klant,” aldus Sophie Naze, zaakvoerder van KonseptS.

“En het is, als ik ook naar de andere Belgische genomineerden kijk, opnieuw een opsteker voor ons land. België werpt zich vaak in de spotlights door de uitmuntende vakbekwaamheid. Kijk maar naar evenementen als Tomorrowland, de Olympische spelen, het WK voetbal. Heel vaak zijn er Belgische bedrijven op het vlak van audio, video, stagedesign en creativiteit bij betrokken. Een business die wat meer in de spotlights mag komen te staan als je ook de economische relevantie ervan onder de loep neemt. Het gaat vaak om grote budgetten en vertegenwoordigt heel wat tewerkstelling. Jammer genoeg wordt het vak niet altijd door iedereen naar waarde geschat en ontbreekt er mijns inziens echt een kader.” 

Warme oproep van zaakvoerder Sophie Naze

“Ik wil van de gelegenheid dan ook gebruikmaken om een aantal zaken aan te kaarten die misschien wat gevoelig liggen. Ons vak is complex en vereist heel wat skills. Technische, creatieve, commerciële, financiële, organisatorische en veiligheidskennis zijn een vereiste om je job naar behoren te doen. Daarnaast vraagt het vooral een portie lef en heel veel passie. Ik zie dagelijks veel gepassioneerde professionals rondom me en daar word ik blij van. Maar ik heb er, net zoals andere professionele bureaus, wel moeite mee dat onze creativiteit vaak als vanzelfsprekend wordt gezien door sommige bedrijven. Zo is het niet ongewoon dat er pitches worden uitgeschreven voor wel 8 bureaus. Wekenlang sleutel je dan met je team aan een concept, zonder enige garantie op latere inkomsten. Ik heb er absoluut geen probleem mee om te concurreren, maar ik denk dat bedrijven er niet altijd bij stilstaan hoeveel tijd – en dus geld – in dit creatieve denkwerk kruipt. Zou het niet eerlijker zijn om er bijvoorbeeld maximaal drie te contacteren en een minimumcompensatie te voorzien voor de geleverde inspanningen ook al word je het niet?”

“Graag nodig ik sectorgenoten via deze weg dan ook uit om hierover nog meer in dialoog te gaan. Onze sector mag zich laten zien en een duidelijk kader, daar zou iedereen wel bij varen. Misschien iets om te bespreken in Portugal met de collega’s die ook genomineerd zijn? Via deze weg lanceer ik graag een warme oproep om samen te streven naar een verdere professionalisering van ons vak, dat, laat me duidelijk zijn, het mooiste is ter wereld. Wij creëren iedere dag opnieuw geluksmomenten en bijzondere herinneringen voor anderen.”

Over KonseptS

KonseptS is een eventconsultingbureau met vestigingen in Antwerpen en Heusden-Zolder onder leiding van Sophie Naze. Dankzij de unieke aanpak van Sophie en haar team, kun je als klant helemaal zelf kiezen welke rol KonseptS opneemt in je evenement. Helemaal van begin tot eind? Enkel het begin? De klant kiest. Maar de rode draad in alle evenementen is altijd de strategie van de klant.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Event Consulting – KonseptS

Shares

You May Also Like

Soirée découverte with a touch of ‘Orient Express’

Onlangs organiseerde AccorHotels het event Soirée découverte with a touch of ‘Orient Express’ voor ...

Nieuwe GM voor Ramada Plaza Antwerp

Sinds oktober heeft Ramada Plaza Antwerp een nieuwe General Manager, m.n. Maurits van Zwol. ...

New Balls Please toont dat AZ Klina klaar is voor de toekomst in het Kasteel van Brasschaat

Deze jaarlijkse Huisartsenreceptie van AZ Klina waar de nieuwe specialisten aan de verzamelde huisartsen ...

BEA Awards 2019: De 20 finaleprojecten worden aan het publiek voorgesteld

De Jury van de BEA Awards 2019 heeft de 20 beste eventcommunicatieprojecten van het ...

Limburgs bedrijf Festarent breng jouw feestje nog dichter!

Total-E is een jong en dynamisch bedrijf dat diensten en materialen levert voor haar ...

Eventnews en Eventonline ondersteunen de BEA Awards

Eventonline en Eventnews hebben besloten deel te nemen aan het ‘Share the Spotlight’-concept van de BEA Awards2019. Concreet hebben ...