Eventonline Cycling ontdekt de Côte d’Azur

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Op doorreis naar Frejus stoppen we in Château Mazan. Château Mazan is de locatie voor #miceventoux20.  We doen hier een laatste site visit. Nu ik hier toch ben, is dit het ideale moment om de Mont Ventoux op te rijden. Vanuit Mazan rijden we de Gorges de la Nesque op en zo via Sault de epische berg op. We dalen af via Malaucene en zo terug naar Château Mazan.

http://www.chateaudemazan.com/

Frejus
Fréjus is een oude Romeinse badplaats in het zuiden van Frankrijk in de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur, departement Var. De plaats ligt tussen Cannes en Saint-Tropez. Samen met Saint-Raphaël staat Fréjus ook wel bekend als Fréjus-Saint-Raphaël.

We verblijven in Domaine du Colombier
Zon, de Middellandse Zee en mooie zandstranden, dat is waaraan je moet denken bij een verblijf in Domaine du Colombier, tussen Cannes en Saint-Tropez.
Tijdens een verblijf in de Var, in de schaduw van de pijnbomen en palmen, kan je de weergaloze charme van de Côte d’Azur ontdekken.
Domaine du Colombier beschikt tevens over een event room en verscheidene vergaderzalen. Perfect dus voor groepen. Incentives. Teambuildings. Je kan dit vergelijken met Center Parcs.

Meer info via https://www.yellohvillage.nl/camping/domaine_du_colombier

Rit 1 – van Frejus naar Saint-Maxime
Het was even zoeken om op de hoofdbaan te geraken, maar uiteindelijk op een rustige ‘D’-weg de eerste hoogtemeters gevonden op de Col du Bougnon. Zo naar Saint-Maxime. Om dan via Plan de la Tour naar Frejus te rijden.

Rit 2 – van Frejus naar Fayence
Eerst richting Bagnois-en-Foret om dan via Saint-Paul-en-Foret door te steken naar Fayence.

Je zit na 30min volledig in de buitenwereld. Bijna geen auto’s, enkel kronkelende baantjes die soms stijl naar boven gaan. Vanuit Fayence via het prachtige meer van Saint-Cassien terug naar Frejus. Een top rit!

Rit 3 – van Frejus naar Tanneron
Deze rit ging vanuit Frejus rechtstreeks naar dat mooie meer Saint-Cassien. Om dan te blijven stijgen naar Tanneron. Recht door het Esterelle gebergte. Dalen deden we op de terugweg via Mandelieu-la-Napoule om zo volledig naar de kust te rijden en aan te komen in Théoule-sur-Mer. Vanuit dit dorp kan je heel de kustbaan afrijden tot in Saint-Raphaël. De kronkelede banen pal naar de zee zijn idyllisch. Hier moet je soms wel opletten voor auto’s die een parkeerplek aan het zoeken zijn, maar het loont echt de moeite om dit te doen. Zeker niet denken dat dit vlak is want dat is het zeker niet!

Rit 4 – gaat terug naar Tanneron, maar dan verder door tot in de Pre-Alpen
Een rit van 115km en 2.000 hoogtemeters. We doen dezelfde rit naar Tanneron en steken dan door naar Grasse (unieke stad waar het parfum is uitgevonden). Vanuit Grasse gaan we richting de Pre-Alpen. Tot in het hoogste punt van 850m en dat is Saint-Vallier-de Thiey. Serieuze klim, maar eens boven is het prachtig! Net voor je boven bent, kom je op je linkerkant een klein bakkertje tegen met een verbruiksruimte. Zeer lekkere koffie en de appeltaart was subliem.

We dalen af richting La Prouveiresse en zo naar Belluny waar we opnieuw het meer van Saint-Cassien oversteken. Zo gaat het verder richting Les Adres-de-l’Estérel en naar Frejus.

Rit 5 – Coffee Ride
Deze keer richting het middeleeuwse dorp Callian. Kort ritje van zo’n 60km maar wel met 1.000 hoogtemeters. Kort maar krachtig. Boven op de berg in Callian staat nog een kasteel dat bewoond is. Zeer pittoreske dorpje. Kronkelende weg naar boven. Eens boven is een koffietje drinken in de (enige) koffiebar echt wel een aanrader.

Deze regio is prachtig. Je bent zo in de bergen. Het Esterel gebergte is supermooi. Als je nog verder door rijdt, voorbij Tanneron, zit je zelfs in de Pre-Alpen en kan je tot 850m klimmen!

Saint-Rémy-de-Provence
Op de terugweg van Frejus nog een aantal dagen gestopt in Saint-Rémy-de-Provence. Op aanraden van een aantal mensen moest ik absoluut dit stadje ontdekken. Ik moet toegeven. Het is een mooi plekje in Frankrijk met vele goede restaurants en uiteraard ook een aantal fijne, uitdagende fietsroutes.

Rit 1 – ontdekkingsritje
Even ‘blokje’ om met de fiets, zo’n 110km in de benen en 800 hoogtemeters. Wat me opvalt, is dat deze regio wat ‘vlakker’ is, maar wel mooi. Het heeft een ander gevoeld meer het ‘echte’ Frankrijk. Saint-Rémy-de-Provence is pittoresk, maar wel omgeven door veel groen. Het natuurpark ‘Des Alpilles’ ligt hier achter het hoekje.

Rit 2 – richting Cavaillon en zo naar Pernes-les-Fontaines
Dit is een eerder vlakke rit richting een aantal mooie dorpjes. We rijden ook in de regio van de Vaucluse. Het landschap veranderd elke 10km en is prachtig. Rustige wegen tussen natuurdomeinen. Het blijft genieten. We rijden richting La Roque-sur-Pernes en zo naar Pernes-les-Fontaines. We rijden vervolgens door Noves, nog zo’n mooi dorp, en zo naar Eyragues. Vandaar uit terug naar uitvalsbasis.

Rit 3 – De koninginnenrit
We vertrekken richting Noves om zo door te steken naar L’Isle-sur-la-Sorgue. Deze doorsteek vergt wel wat moed want de oversteek is zeer druk en de auto’s vlammen voorbij. Echter eenmaal overgestoken, loont het echt wel de moeite. We rijden terug in de Vaucluse regio. Door Lagnes, en het zeer mooie Gordes!  Aan hoogtemeters geen gebrek want plat is het hier zeker niet. We draaien in Pernes-les-Fontaines terug naar Saint-Rémy. Wat me hier is bijgebleven, is Gordes. Zo mooi, je blijft maar klimmen, maar eens aan de top moet je stoppen om foto’s te nemen. Een wauw-gevoel ten top! We eindigen de dag mooi met 120km in de benen en zo’n 1.200 hoogtemeters.

Zeker te bezichtigen in de regio van Saint-Rémy-de-Provence:

  • Het dorpje Saint-Rémy-de-Provence;
  • Gordes:

Gordes is een dorpje in het Franse departement Vaucluse. Het dorp ligt op een vooruitspringende rots van het Luberon-gebergte. Het dorp wordt door de ‘Association des plus beaux villages de France’ beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk en trekt dan ook veel toeristen, vooral in de zomer.

  • Le Sentier des Ocres in Roussillon:

Roussillon is een gemeente in het Franse departement Vaucluse. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Apt en is geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Roussillon ligt in het Parc naturel régional du Luberon. Kenmerkend is de aanwezigheid van grote hoeveelheden oker in de bodem, die het gehele dorp een geel/oranje/rode kleur geeft. De voormalige okergroeve is te bezoeken en staat in Frankrijk ook wel bekend als de ‘Colorado Provençale’.

Frejus Culinair:

  • restaurant 1 -> Prao Plage

Perfecte keuken in een top luxe Beachclub stijl.
Kan ook afgehuurd worden. Geprivatiseerd. Rooftopbar.
Kijk even naar de site voor nog meer info.
http://www.praoplage.com

  • restaurant 2 -> La Bastide du Clos des Roses

Uniek kader. Ze verbouwen hier hun eigen bekende wijn. Zeer hoog gastronomie. Hebben ook een apart huis dat je als bedrijf kan afhuren. Meeting en events. Restaurant kan je ook privatiseren. Ook mogelijk om een rondleiding te krijgen in de wijngaarden. En ook wijndegustaties zijn mogelijk. Kijk even naar de site voor nog meer info.

http://www.closdesroses.com

Avignon Culinair:

  • Le Prieure -> 1 ster Michelin. Fantastisch kader, unieke beleving, buitengewoon eten en bediening. In het drukke Avignon een oase van rust. Dis is ook een hotel van Relais Châteaux, met meetingzalen en kan ook geprivatiseerd worden door bedrijven.

https://www.leprieure.com

Tips:

  • probeer weg te blijven van de centra. Frejus, Saint-Maxime, Saint-Rapaille. De auto’s zijn er volop op en af aan het rijden en de wegen zijn smal. Soms mooie fietspaden en soms geen.

Veel nieuwe banen. Liggen er zeer goed bij. Veel mooie grote stukken voor de fietsers enkel moet je zo hard oppassen want het ligt daar vol met kapotte glazen flessen en andere rommel.

Shares

You May Also Like

Ecco La Luna lanceert een nieuw learning & development programma voor teams

Met ‘Naturing Teams’ lanceert Ecco La Luna een nieuw learning & development programma voor teams. Dit helpt bedrijven ...

Uniglobe Robins Travel gaat voor duurzaam reizen

2020 deed mensen meer dan ooit nadenken over het leven, gezondheid, de wereld en ...

Samenvatting hoorzitting commissie voor Economie, werk, sociale economie, wetenschap & innovatie van 14/01/2021

Link: https://www.vlaamsparlement.be/commissies/commissievergaderingen/1460858 Dit is het verhaal van bedrijven die heel graag willen werken. Het ...

Nieuwe rubriek ‘Corona-proof Events’

Hier lees je alles over hybride en virtuele events.
Kortom, het digitale aanbod in onze sector.