Flexplekken: waarom zou je als bedrijf kiezen voor flexibel werken? – Frame21

Je hoort het steeds vaker: bedrijven die flexibel werken. Deze manier van werken is tijds- en plaatsonafhankelijk, wat grote voordelen heeft. Er wordt vaak gebruikmaakt van flexplekken. Dit zijn kantoren die beschikbaar zijn op de momenten dat jij dat nodig hebt. En dat heeft veel voordelen! We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Balans tussen werk en privé

Als je kiest voor flexibel werken, kun je je tijd indelen precies zoals dat het handigst uitkomt voor jou. Breng jij in de ochtend graag je kinderen naar school? Of begin je juist liever wat eerder zodat je op tijd weer thuis bent? Dit is allemaal geen probleem met flexwerken.

Wanneer je ervoor kiest om thuis te werken, kan het aanvoelen alsof je altijd op je werk bent. Bovendien voelt het voor sommige mensen niet fijn of professioneel om klanten thuis te ontvangen. Daarom zijn flexplekken ideaal. Als je klaar bent met werken, kun je ook echt lekker naar huis. En daarnaast heb je altijd een professionele plek om je klanten te ontvangen.

Kantoorruimte

Flexibel werken bespaart een hoop kosten aan kantoorruimte. De huur van een pand is duur, evenals de inventaris en de vaste lasten. Wanneer je kiest voor flexplekken kun je dus een heleboel geld besparen. Deze plekken zijn vaak voorzien van de meest moderne technologieën en goed internet. Zo kun je dus lekker ongestoord werken!

Netwerken

In een pand met flexplekken is er vaak ook ruimte voor ontspanning. Even lekker relaxen in de lounge, onder het genot van een lekker kopje koffie en een goed gesprek. Deze pauzes zijn heel belangrijk om daarna weer productief en gefocust aan het werk te kunnen gaan. Maar je kunt deze contacten natuurlijk ook gebruiken om eens te sparren over bepaalde onderwerpen of ideeën. Van mensen uit andere sectoren krijg je vaak de meest verhelderende ideeën en feedback. Bovendien is het leggen van contacten goed voor je netwerk. Wie weet komt er wel een mooie samenwerking uit!

Productiviteit

Dit werkplezier en het verhoogde verantwoordelijkheidsgevoel zorgen ook voor een hogere productiviteit. Werknemers vinden meer voldoening in hun werk en kunnen privé en werk beter met elkaar combineren. Dit zorgt voor een hogere productiviteit, wat meer winst, betere prestaties en minder verloop betekent. Bovendien is er sprake van een lager ziekteverzuim.

Als werknemers thuiswerken, kunnen ze nog wel eens afgeleid worden door de hond, de keuken die echt even moet worden schoongemaakt of het vuilnis wat nog moest worden buitengezet. Ook dit probleem wordt opgelost met het gebruik van flexplekken!

Verantwoordelijkheidsgevoel

Het krijgen van vrijheid zorgt voor een groter verantwoordelijkheidsgevoel. Je kiest zelf waar en wanneer je wil werken, wat een grotere verantwoordelijkheid met zich meebrengt. En dit verhoogde verantwoordelijkheidsgevoel zorgt weer voor betere prestaties!

Werkplezier

Wanneer werknemers niet tijds- of plaatsgebonden zijn, kan dit leiden tot meer tevredenheid. Je kunt je tijd indelen hoe dat voor jou het prettigst is en je kunt werken op de plek waar je wil. Zo hoef je vaak minder ver te reizen, waardoor kostbare tijd wordt bespaard.

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Frame21 Business & Event Center – Indrukwekkende Congres & Seminarie Locatie

Frame21 Business & Meeting Center Roosendaal – Indrukwekkende Congres & Seminarie Locatie in Roosendaal

Shares

You May Also Like

Summer event voor meeting & event planners Faculty Club Leuven

Faculty Club organiseert een niet te missen evenement voor meeting- en eventplanners. Kom hier ...

Events die blijven nazinderen? Sylvester doet het met creativiteit!

Waarom zou je genoegen nemen met het zoveelste voorspelbare event voor je bedrijf? Zo ’n ...

Kasteel Wolvenbos – Oogverblindend domein, zover het oog reikt

Domein Wolvenbos strekt zich uit over een gebied van 42 hectare – volop ruimte ...

Beleef de jaren ’20 op het Domein van de Grotten van Han!

Op zaterdag 18 mei verkleden de personeelsleden  van het Domein van de Grotten van ...

Het Domein van de Grotten van Han: veel meer dan een schooluitstap

De Grotten van Han … zo’n 20 à 30 jaar geleden een klassieke schoolreisbestemming ...

Culinaire beklimming Sint-Romboutstoren: 8 mei 2019

Ben jij een eventplanner? Geniet je van lekker eten? Ben je sportief? Voldoe je ...