Ghent Marriott wint de ‘Europe F&B Excellence Award’

Istanbul – Afgelopen week kwamen ruim 400 directeuren van alle Marriott Hotels in Europa samen in het Sisli Marriott hotel in Istanbul. Naast de enorme groei die de keten in Europa heeft gezien als onderdeel van het 5 jaren plan dat werd ingezet in 2010 werd ook duidelijk dat de hotelketen sterk inzet op de ‘mobile traveler’. De mobile guest services app krijgt een uitbreiding waarbij er naast mobile check in en check out ook zaken naar de kamer gebracht kunnen worden. Zoals een extra deken of extra handdoeken. Later dit jaar kan er ook eten en drinken worden besteld op de kamer. Nu al kan er al via een speciale app besteld worden vanuit de gezellige lobby bar: Poppi Coffee & Wine Bar.

Tijdens het Gala & Award Diner op donderdag ontving directeur Roger Langhout van de Gentse vestiging de prestigieuze Marriott Europe 2014 F&B Excellence Award uit handen van CEO Amy McPherson en COO Reiner Sachau. Een bezegeling van een zeer bijzonder jaar voor Ghent Marriott. Poppi Cocktail Lounge maakte plaats voor Poppi Coffee & Wine Bar. De happy Hour op vrijdag werd voortaan muzikaal opgeluisterd door studenten van het Conservatorium en de Muziekschool aan de Poel. “Door de wijzigingen aan onze formule en de inzet van ijzersterk nieuw team hebben we in de Poppi Bar een omzetstijging gezien van maar liefst 15%”. Aldus Langhout. Ook maakte het restaurant aan Korenlei 10 plaats voor het vermaarde Restaurant Coeur d’Artichaut van Eric de Wagenaere welke zijn restaurant zag verhuizen van Onderbergen 6 naar binnen de muren van Ghent Marriott. Het personeel werd behouden en men koerste voort op het succes van beide concepten dat leidde tot een nog hogere gasttevredenheid.

Op verzoek van de Belgische Ambassade trok Chef Matthias van Acker samen met De Wagenaere naar Pakistan om daar een Belgische themaweek te koken in de hotels van Marriott in Islamabad en Karachi. Een avontuur waarmee de onderlinge verbintenissen en het familiegevoel werd gesterkt. Het team van Marriott reisde ook naar Brussel om te koken tijdens de regionale BENELUX voorronde van de Blackbox Cooking Competiton Europe van Marriott. Een kookwedstrijd voor niet-leidinggevende culinaire en service talenten. Met geheime ingrediënten wordt terplekke een bijzonder menu gekookt voor 10 gasten. En een tafelsetting moet worden gecreëerd op basis een thema. Deze kookwedstrijd werd gewonnen. En tijdens de Europese eindronde in Frankfurt sleepte het team van Marriott en Coeur d’Artichaut een zilveren plak in de wacht uit 85 hotels in Europa. De opbrengst van het diner ging naar SOS Kinderdorpen.

Ook steeg de klanttevredenheid afgelopen jaar. “door te blijven innoveren, erkennen waar anderen beter zijn dan jij en niet bang te zijn dat stukje uit handen te geven zijn zaken die ons geen windeieren hebben gelegd en als basis dienen om ons de aankomende jaren blijvend te gaan versterken. De samenwerking met Eric is daarvan een prachtig voorbeeld. Zodra het gloednieuwe terras gaat openen op de Korenlei zal alleen nog maar duidelijker worden hoe waardevol onze samenwerking is”. Aldus de trotse manager van het hotel.Naast de gerechten in Coeur d’Artichaut is de keuken ook verantwoordelijk voor de gerechten in de 8 meetingzalen, ontbijt, roomservice en de gerechten in de Poppi Bar.

“Ik ben ongelooflijk trots op het team dat deze prijs echt verdiend heeft. De onderlinge samenwerking en passie voor gasttevredenheid is de basis geweest van het succes wat ik nu in handen heb. De award krijgt een prominente plek in het hotel”.

Het Ghent Marriott Hotel combineert historische charme met modern design. Dit uitzonderlijik staaltje architectuur is gelegen in het cetrum van Gent, aan de oevers van de Leie. Het Ghent Marriott is de perfecte uitvalbasis voor een zakenreis, een speciale gelegenheid of om de lokale cultuur te snuiven, met haar 150 kamers, 500 m2 vergaderzalen, fitnessruimte en met het glazen atrium lobby.

http://www.marriott.com/hotels/travel/gnemc-ghent-marriott-hotel/

Shares

You May Also Like

Live, hybride of online? Jouw event bij Technopolis gaat àltijd door!

Plan jij binnenkort een event? Stuur die uitnodigingen maar uit, want we garanderen dat ...

Exclusief interview met Zuhal Demir Vlaams Minister van Toerisme

In het kader van de persvoorstelling van CERM, het COVID Event Risk Model, had ...

Veilige heropstart van eventsector mogelijk dankzij COVID Event Risk Model

Unieke samenwerking tussen eventsector, overheid en academische wereld Het COVID Event Risk Model (CERM) ...

Breaking news! Train World creëert een nieuwe digitale tool

Train World beseft dat alles in onze veeleisende wereld steeds sneller gaat en dat ...

Kogel door de kerk: evenementen kunnen weer!

De Nationale Veiligheidsraad, uitgebreid met de ministers-presidenten, heeft vandaag, 24 juni, een akkoord bereikt ...

Ontslag in 30% van de organisaties in Belgische eventsector

KdG-expertisecentrum Publieke Impact monitort impact van de coronacrisis De voorbije drie maanden moest maar ...