Global Spirits Expo 2.0: honderden nieuwe sterke dranken te proeven

Op zaterdag 15 en zondag 16 september 2018 zal Global Spirits Expo 2.0 liefhebbers van sterke dranken opnieuw zoals vorig jaar verwennen. Dit keer wordt de evenementhal Den Boomgaard in Ranst omgetoverd tot het proefwalhalla van unieke en nieuwe sterke dranken. Die kan men zowel puur als in een cocktail proeven. De expo is vrij toegankelijk en makkelijk met het openbaar vervoer bereikbaar. Er is een fietsenstalling en ruime gratis parking. Aparte foodtrucks en randanimatie voor volwassenen en kinderen maken de beleving compleet.

Primeurs voor België: Neuken Likeur, Cannabis Gin, bruisende sake, cocalikeur

Op Global Spirits Expo 2.0 worden verschillende primeurs voorgesteld. Zo lanceert ‘Neuken Likeur’ zijn veel besproken drank voor het eerst in België. Sabor zal de fijnste artisanale Braziliaanse cachaças presenteren om de beste mojito’s en caipirinha’s te maken. Boosterdry stelt als een primeur voor de Benelux zijn gepatenteerde vodka schuim voor om shooters en cocktails te pimpen. Daarnaast zijn Cannabis Gin en Wodka uit Amsterdam present, wordt ’s werelds eerste bruisende sake voorgesteld en kan men kennismaken met Agwa de Bolivia, een likeur op basis van o.a. cocabladeren, ginseng en guarana

Rum in de lift

Nu de hype rond gin stilaan wegebt, eist rum in veel cocktailbars meer en meer de aandacht op. Denk maar aan het succes van een ‘Dark ’n Stormy’ cocktail op basis van rum, ginger beer of ginger ale. Rum producenten komen met tal van nieuwe referenties. Zo pakt World’s End Rum uit met een Navy Strength rum van 57°C en met een spiced rum zonder toevoeging van suikers. Daarnaast neemt ook het aantal rums gebotteld op ‘cask strenght’ gevoelig toe. Rum varianten die tijdens de expo allemaal kunnen geproefd worden. Naast gin en rum zijn uiteraard ook single malt whisky en bourbon goed vertegenwoordigd met onder meer de Belgisch whisky Gouden Carolus die een langverwachte nieuwe creatie voor het najaar nu reeds in primeur voorstelt.

Mezcal en tequila: authentieke nationale dranken in de kijker

Mezcal en tequila zijn dankzij verschillende importeurs sterk aanwezig op deze expo. Deze dranken kan men zowel puur als in cocktails proeven. Deze nationale en authentieke Mexicaanse dranken dreigen door een agave schaarste een rariteit te worden. Vooral mezcal die van wild en traag groeiende agave planten gemaakt wordt, kent een sterke stijging. Dit komt ook door het arbeidsintensieve productieproces, de talrijke tussenschakels qua transport en de houding van de Trump administratie. Gelukkig heeft de Mexicaanse overheid de drank door een erkende herkomstbenaming kunnen beschermen zodat de consument zeker is van een authentiek product.

Over Global Spirits Expo 2.0:

Dit is na vorig jaar de tweede uitgave en een initiatief en organisatie van Drankenwereld en Drankenhandel Vets, een toonaangevende webshop en winkel in Borsbeek die als geen andere nieuwe drank weet te spotten. Drankenhandel Vets is ook bekend om zijn speciale biersoorten en zelf geïmporteerde wijnen uit gekende wijnlanden. Op Global Spirits Expo 2.0 kan men dranken aan speciale expovoorwaarden aankopen of via de webshop www.drankenwereld.be. De expo heeft plaats op zaterdag 15 en zondag 16 december 2018 telkens van 12 tot 19 uur, Antwerpsesteenweg 43, Ranst.

Voor meer info of een interview rond deze expo of dranktrends in het algemeen, kan u organisator Boris Wassenaar van Drankenwereld contacteren (0474 84 18 58).

Shares

You May Also Like

Rijeka ontdekken ter land, ter zee of in de bergen

Waarom zou je wachten tot 2020 om Rijeka te ontdekken? Immers, dat is het ...

Loft aan het Water krijgt een nominatie voor de Meeting Awards

Loft aan het Water NOOZ is ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar ...

Wilt u graag brainstormen met uitzicht op de Schelde? – Seminar@home

Hip en trendy penthouse op de Sint-Michielskaai met schitterend zicht over de Schelde. Het ...

Spie Belgium koos voor DOCK3 om hun creativiteit

Een zittend diner hoeft niet altijd aan ronde tafels te zijn. DOCK 3 maakt ...

Wat is het verschil tussen een enkelzijdig bedrukte vlag of een dubbelzijdig bedrukte vlag?

Een enkelzijdig bedrukte vlag: De sublimatietechniek die Krekels gebruikt voor het bedrukken zorgt ervoor ...

The Oval Office gaat voor 0% seksisme

Verborgen camera toont aan dat Brusselaars wel tussenkomen bij seksuele intimidatie The Oval Office ...