Hans Lachi & Cas Goossens: 2 jonge ondernemers die niet kunnen stilzitten

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Hans Lachi en Cas Goossens. Allebei zijn ze jonge ondernemers die niet kunnen stilzitten. Samen baten ze het oudste café-restaurant van Antwerpen uit: de legendarische ‘De Rooden Hoed’. Dit welgekende etablissement is sinds 1751 gevestigd aan de voet van de kathedraal. Sinds kort hebben ze tevens een cateringbedrijf ondergebracht in ‘Studio Six’, het bedrijfsrestaurant van de AED Studios in Lint. Erik Wood, CEO van Eventonline, had een gesprek met deze bezige bijen.

“We liepen elkaar de eerste keer tegen het lijf tijdens een cateringactiviteit in de pitstop van het racecircuit van Francorchamps. Via de brouwer die dan weer de eigenaar kende van het pand waar ‘De Rooden Hoed’ is gehuisvest, hebben we elkaar beter leren kennen”, vertelt Cas Goossens. “We vonden het een beetje zonde dat zo’n Antwerpse legende verkommerde”, vult Hans Lachi aan. “Samen met enkele mensen die verstand hebben van de horeca hebben we uitgepakt met een nieuw concept voor ‘De Rooden Hoed’. Bovendien hebben we niet alleen op de toeristen gemikt, integendeel zelfs, vooral op de inwoners van ‘t Stad zelf. En wat bleek, we hebben daardoor opnieuw het vertrouwen van de Antwerpenaar in ‘De Rooden Hoed’ gewonnen.”

“Ons restaurant heeft een heel klassieke keuken”, stelt Cas Goossens. “We hebben opnieuw geopteerd voor de stijl van weleer: paling in ’t groen, mosselen, zeevruchten, choucroute, kortom we hebben alle gerechten van 1751 terug op de kaart gezet.” Pure vintage dus en dat slaat aan. “We hebben zelfs oude menukaarten teruggevonden.” Bovendien is ‘De Rooden Hoed’ ook een biercafé. “We doen eigenlijk aan ‘beer & food pairing’. Welk bier past perfect bij welke maaltijd.”

“We zijn nu bijna vier jaar samen actief in ‘De Rooden Hoed’,” voegt Hans Lachi eraan toe. “Daarvoor heb ik twintig jaar het restaurant ‘Liefkenshoek’ in Brasschaat uitgebaat. Echter, in combinatie met ‘De Rooden Hoed’ en gezinsuitbreiding, heb ik besloten om dat restaurant te sluiten.”

“Ik heb voornamelijk in de keuken gestaan van ‘De Pastorale’ in Reet (2 Michelinsterren) en daarvoor als student in ‘De Rooden Hoed’, dus ik kende het restaurant heel goed”, aldus Cas Goossens.

“We hadden allebei nog één grote droom, naast ‘De Rooden Hoed’ nog een cateringbedrijf beginnen”, zegt Hans Lachi. “We hebben een paar keer cateringopdrachten uitgevoerd voor AED Studios en dat was zowel voor ons als voor de opdrachtgever heel goed meegevallen. Vandaar de vraag van hen aan ons om huiscateraar te worden. Een mooie opportuniteit die je niet links laat liggen.”

De jonge entrepreneurs vestigden zich bijgevolg in Studio Six, het bedrijfsrestaurant van AED Studios. “We opereren hier vanuit een bedrijfskeuken. Op deze site zijn zo’n 38 verschillende bedrijven gehuisvest en actief. Aan alle werknemers van deze ondernemingen kunnen wij een lekkere lunch aanbieden van een mooi niveau. Naast de bedrijfskeuken, verzorgen we tevens de catering van de events die op de site doorgaan”, aldus Lachi. En die events zijn heel uiteenlopend: opnames, bedrijfsfeesten, huwelijksfeesten, communiefeesten, tot zelfs begrafenissen.

De locatie leent zich er dan ook toe om heel uiteenlopende events te organiseren. “De mogelijkheden bieden zich immers aan omdat wij hier heel veel ingerichte zalen hebben. Muziekstudio’s, cinemacomplex, zwembad, black box studio’s, disco booth, lichtinstallatie, op andere plaatsen moet je die zaken apart gaan huren. Hier is alles aanwezig. Vervoer en dergelijke kan je uitsluiten. Bovendien zit je hier in een aangename groenomgeving, da’s ook leuk meegenomen voor trouwfeesten bijvoorbeeld. Daarnaast zitten we nog met een hotel van 70 kamers en 7 appartementen die allemaal kunnen worden afgehuurd tijdens feesten”, stelt Lachi. “De site huisvest zo’n 25 verschillende zalen, tel 2.000 personen per zaal en je begrijpt dat er best wat mogelijkheden zijn.”

Wie denkt dat met een goed draaiend restaurant in het stadscentrum van de ‘Koekestad’ en een drukke cateringservice in de rand beide heren aan hun limiet zitten, heeft het mis. “In Antwerpen hebben we onlangs ook ‘Bar Filou by De Rooden Hoed’ geopend”, vertelt Cas Goossens. “Het betreft een kleine, maar gezellige bar om te aperitieven, enkel drank dus, koele cava of een lekker biertje, ‘ne Filou’ bijvoorbeeld – vandaar de naam ook – alvorens te gaan tafelen in De Rooden Hoed of elders.”

Twee jonge ondernemers die niet kunnen stilzitten dus. “Dromen moeten er zijn”, vindt Hans Lachi. “We trachten ook altijd onze service te verbeteren, we houden van onze gasten en gaan er volledig voor.”

Voor jonge starters heeft hij nog de volgende boodschap. “Blijven rekenen en blijven tellen. In de nieuwe horeca met de witte kassa is dat belangrijk. En heel gastvrij zijn. Een glimlach aan tafel kost immers geen geld.” Vorig jaar werd ‘De Rooden Hoed’ trouwens uitgeroepen tot het gastvriendelijkste restaurant van Antwerpen. Goed bezig dus …

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

http://www.eventonline.be/detail/eventlocatie-grote-markt-antwerpen-grand-cafe-de-rooden-hoed/

Shares

You May Also Like

Event Masters valt drie maal in de prijzen op de TM Travel Awards

Op vrijdag 15 november 2019 vond de 22ste editie van de TM Travel Awards ...

Zijn missie? Mensen bijeen brengen om samen grenzen te verleggen!

Vier jaar geleden was de eerste #micellorca een feit. Mensen bijeen brengen om samen ...

Bouwfirma Mathieu Gijbels in de 7de hemel met To The Point Events

Mathieu Gijbels bestaat dit jaar 50 jaar. Deze bouwfirma doet dagelijks bouwdromen uitkomen. Hun ...

New Balls Please creëert een handige tool: Live Strategy Roadmap

New Balls Please verzamelt haar live strategy expertise in een roadmap. De ervaring en ...

3Square Events heeft het één en ander te melden

Na de opening van 3Square Zwijnaarde, 7 jaar geleden, en de uitbating van de ...

Nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen opent binnenkort de deuren

Op 18 november a.s. opent het nieuwe Van der Valk Hotel Mechelen de deuren. ...