Het Bierkasteel en Focus WTV kleurden zomer met coronaproof quiz live vanuit Michelles Vip Room

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Het was een zomer waarin we onze sociale contacten zo beperkt mogelijk moesten houden. Gelukkig kunnen we tegenwoordig rekenen op het internet en tal van apps waarbij we toch nauw contact kunnen houden met onze (potentiële) klanten. Dat bracht Bruno Lambert op het idee om de Slimste Filou quiz in het leven te roepen. De quiz was in juli en augustus elke maandagavond vanaf 21:00 uur te volgen op Focus WTV en via de livestream van de regionale zender. 

Na de try-out van de Slimste Filou via een livestream op de website www.slimstefilou.be, besloot Focus WTV om de quiz naar het grote scherm te verhuizen. Acht maandagavonden lang kon iedereen die dat wou, deelnemen aan de interactieve quiz. “Het was de eerste keer dat een Belgische televisiezender werkte aan een interactief live programma. Wekelijks groeide de interesse in de quiz en zagen we het aantal deelnemers via de gratis app Kahoot stijgen”, vertelt Bruno Lambert, tevens de presentator van de quiz.

Filoumenale prijzenpot

Deelnemen was zeker de moeite, want bij elke quiz vielen er 480 blikjes Filou te winnen. “De eerste tien winnaars vielen sowieso in de prijzen en ook voor de honderdste, tweehonderdste, driehonderdste en vierhonderdste plaats hadden we een soort van troostprijs voorzien. De Slimste Filou van hen allemaal kreeg nog een extra prijs, namelijk een waardebon ter waarde van 200 euro om te spenderen in onze gloednieuwe Michelles Pub & Brasserie”, legt Bruno uit. In totaal werden er 4000 blikken verdeeld onder alle winnaars.

Bekende juryleden

Een leuke extra voor de kijkers waren natuurlijk de bekende juryleden. “Marijn Devalck, Wendy Van Wanten, Wim Willaert en Sam Lowyck zijn maar enkele van de vele bekende koppen die we konden strikken om de quiz bij te wonen.” Tijdens de opnames werden alle coronamaatregelen netjes in acht genomen. We zaten allemaal op ruime afstand van elkaar. Daardoor zagen de kijkers alle hoeken en kanten van de te huren Michelles Vip Room.

Bruno blikt tevreden terug op de Slimste Filou: “Wekelijks konden we rekenen op zo’n 185.000 kijkers en in totaal logden maar liefst 5000 teams in om mee te quizzen.” Volgende zomer meer van dat?

Locatie voor seminaries in Izegem – Het Bierkasteel

Shares

You May Also Like

2de editie Smile Safari ditmaal in hartje Brussel

Na het succes van de eerste editie in Tour & Taxis vorig jaar, opende ...

Technopolis is klaar voor een geslaagd anderhalvemeterevent, jij ook?

Een event of meeting organiseren in coronatijden? Het lukt – veilig en wel – ...

Boek je meeting in Oostende & bezoek gratis het James Ensorhuis – 8 x coronaproof teambuilden

Business en Pleasure zijn in Oostende onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ook dit najaar biedt ...

LET'S RECONNECT

De veiligheidsraad heeft de maatregelen voor het organiseren van evenementen ondertussen een beetje versoepeld. ...

Technopolis heeft drie formules voor veilige events

Wist je dat events bij Technopolis altijd kunnen doorgaan? Zo biedt dit huis van ...

Een duidelijk signaal …

De Corona-crisis heeft heel wat roet in het eten gegooid. Daar zijn we het ...