Horta Grand Café & Art Nouveau zaal: eventlocatie met sterk team

Post Image
Post Image

Horta Grand Café met de polyvalente Art Nouveau zaal is een begrip in Antwerpen. Strategisch gelegen vlakbij het Theaterplein en het Rubenshuis, heeft het etablissement met de ijzeren spanten van het voormalige Volkshuis in Brussel – van de signatuur van architect Victor Horta – tevens een museale functie.

Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had een dubbelinterview met Els Van Royen en Ann Fidlers van Horta Grand Café & Art Nouveau zaal. Beide dames maken reeds 18, respectievelijk 19 jaar deel uit van team Horta en dat vinden ze tevens één van de sterktes van dat team.

“De klanten die een evenement willen organiseren – van congres tot galadiner – gaan wij begeleiden naar het feest dat ze wensen”, legt Ann Fidlers uit. “Onze voornaamste taak is vooreerst goed te luisteren naar de klant en met deze info gaan wij het event vervolgens uitwerken.”

Horta Grand Café & Art Nouveau zaal is een gevestigde waarde in Antwerpen. “Vooral omdat wij een goed gelegen locatie zijn, middenin de stad, een grote venue ook, maar vooral omdat wij met een vast team werken en heel veel vertrouwen hebben opgebouwd bij ons cliënteel”, vindt Els Van Royen. “Dat vertrouwen vinden we toch wel heel belangrijk”, voegt Ann Fidlers eraan toe. “Het blijft business, maar op een vriendschappelijke wijze en daardoor blijven klanten terugkomen. Sommige klanten zelfs reeds vele jaren.”

De locatie zelf speelt natuurlijk ook een rol. “Architect Horta blijft een naam als een klok en de prachtige spanten van zijn signatuur die hier heel centraal aanwezig zijn in de venue blijven een aantrekkingskracht uitoefenen. Wie hier binnenkomt, ervaart keer op keer dat wauw-gevoel bij het aanschouwen van dit unieke architecturaal erfgoed”, stelt Els Van Royen. “Mensen blijven aangetrokken door storytelling en hier zijn ze op de juiste plaats”, vindt Ann Fidlers.

Bij Horta Grand Café & Art Nouveau zaal gaan ze er prat op dat ze reeds jaren met hetzelfde vaste team werken. “Naast het feit dat de klant veel vertrouwen in ons heeft, hebben wij dat ook in ons vaste team”, stelt Ann Fidlers. “Wat we met de klant bespreken, kunnen we integraal doorgeven aan onze chef en maître. Dat vertrouwen kan je ook maar alleen hebben door jaren samen te werken. Doordat de meeste van onze medewerkers hier ook reeds zo’n tien à vijftien jaar werken, kan je hen onvoorwaardelijk dat vertrouwen schenken dat alles tot in de puntjes voor de klant wordt uitgewerkt. Dat zorgt ook dat wij steeds dezelfde hoge kwaliteit kunnen leveren, keer op keer.”

Beide dames hebben in hun lange carrière evenwel de eventmarkt enigszins zien wijzigen. “De communicatie rond de evenementen is enorm veranderd door de digitalisering”, merkt Els Van Royen op. “De food trends volgen elkaar ook snel op en je moet toch wel bij blijven. Daardoor moet je dus alert blijven zodat je snel kan schakelen. De mensen zijn ook veel mondiger geworden. Specifieke voedingsrestricties zijn fenomenaal toegenomen. Voor een congres bijvoorbeeld merken we dat er toch zo’n 30% van de deelnemers afwijkende voedingseisen heeft en daar kan je niet anders dan op inspelen. Eerlijk gezegd zijn we daar ook wel sterk in. Op evenementen zetten wij daar een apart team op om zich daarmee bezig te houden. Dat wordt trouwens enorm geapprecieerd door de gasten.” Ann Fidlers beaamt. “Om de verandering mee te kunnen volgen, houden wij de vinger aan de pols door ons voortdurend bij te scholen.”

“Naast alle digitale vernieuwingen blijft netwerken ‘één-op-één’ toch wel een belangrijke factor”, voegt Els Van Royen er nog aan toe.

Naar de toekomst toe blijven beide dames de ingeslagen weg volgen. “Wij blijven een belangrijke factor in het begeleiden van de klant in wat ze wensen en wat kan worden verwezenlijkt. We zullen onze begeleidende rol blijven spelen, vooral dan naar de haalbaarheid van de wensen, zowel voor ons, de locatie als voor het team dat voor de klant klaarstaat”, stelt Ann Fidlers. “Je merkt toch dat klanten die eerlijkheid appreciëren”, vult Els Van Royen aan. “Vandaar ook nog eens de sterkte van dat vaste team. Wij weten perfect wat kan en wat niet. Altijd transparant blijven daarin is ook belangrijk.”

Beide dames willen dan ook hun manier van werken verder zetten. “Bovendien hebben we reeds goede contacten met de hotels en locaties rondom ons. Dat maakt ons ook sterk. En elkaar versterken door wisselwerking creëert een mooie synergie waardoor we ons ongetwijfeld nog meer in de Antwerpse markt kunnen profileren”, aldus nog Ann Fidlers.”

Bekijk deze klant ook op Eventonline:

Seminariezaal tot 600 personen – Art Nouveau zaal

Shares

You May Also Like

Euroports organiseerde hun personeelsfeest bij DOCK 3

Naar jaarlijkse traditie organiseerde Euroports hun personeelsfeest op in DOCK 3. En wie Euroports ...

Opening ION hoofdkwartier

In samenwerking met Dazzle Events zorgde SLV Rent voor het audiovisuele aspect van deze opening. De ...

A unique venue near Luxembourg

A perfect venue for all types of events ! More than 1200m2 on one ...

Connectiviteit op de Gentse Feesten

In de week van 21 juli startte de Gentse Feesten. Een 10-daags stadsfestival in ...

Advertising bij Kinepolis Business reikt verder dan het grote scherm

Wie aan advertising in de cinema denkt, denkt wellicht aan de indrukwekkende reclamespots op ...

Sportieve samenwerking met Vayamundo Houffalize

Om een gezellige sfeer te creëren voor de organisatie van hun sportevenementen wenst Sportevents ...