Hotel Kasteel Solhof krijgt nieuwe zaakvoerder: interview met Adriano Currenti

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Vanaf 1 januari 2020 breekt er een nieuwe periode aan voor Hotel Kasteel Solhof. Olivier Wouters, Executive Director van Eventonline, had er een gesprek over met de kersverse zaakvoerder, Mechelaar Adriano Currenti, die samen met zijn echtgenote de fakkel overneemt van Hotel en Congrescenter Ter Elst dat tot dan Hotel Kasteel Solhof in portefeuille had.

Adriano Currenti studeerde toerisme aan de hogeschool Thomas Moore in Mechelen en heeft ondertussen zo’n 18 jaar ervaring in de hotellerie. Hij werkte een aantal jaren voor Brusselse hotels. Eerst voor het voormalige Royal Windsor, ondertussen Warwick Brussel. Daarna vier jaar voor Hotel Metropole. Vervolgens was hij even manager van een Antwerps boetiekhotel. “Nadien ben ik gestart als zelfstandig consultant om hotels die niet tot een grote keten behoorden, te helpen met het optimaliseren van sales, revenue, enz.,” aldus Adriano Currenti. “Da’s een hele fijne periode geweest. Het uitbaten van een eigen hotel was dan ook een droom voor Adriano. “Deze opportuniteit deed zich voor dankzij de goede relaties met de mensen van Ter Elst, waarvoor ik jaren consultancy heb gedaan. Op een bepaald moment werd duidelijk dat zij zich liever wensten te focussen op Hotel en Congrescenter Ter Elst en minder op Kasteel Solhof en was er die opportuniteit om het hotel over te nemen. Mijn echtgenote en ikzelf hebben dat samen beslist en hebben alles vrij snel in orde kunnen krijgen. Vanaf 1 januari 2020 zijn we dus Hotel Kasteel Solhof dan zelf gaan uitbaten.” Veronica Dominguez behaalde een universitair diploma Finance aan de Universidad Tecnologica de Mexico en een MBA aan de Thunderbird Universiteit (Californië) en werkte jaren in het finance departement bij multinationals.

Het hotel is een prachtig gebouw en eigenlijk een exacte kopie van het oorspronkelijke kasteel dat er vroeger stond. Het werd in de jaren tachtig helemaal opnieuw heropgebouwd. Het kasteel beschikt over 25 kamers alsook een vergaderzaal op de -1 verdieping, maar evenwel met daglicht. Maximale capaciteit van de zaal is dertig personen. “In samenwerking met de eigenaar van het vastgoed zetten we het renovatieprogramma dat nog onder Ter Elst werd opgestart tevens verder. Eerstdaags zullen dan alle renovatiewerken achter de rug zijn,” stelt de kersverse hoteleigenaar. “Resultaat zal een mooie, frisse update zijn, een klein beetje gepimpt zelfs. Kortom, we brengen het hotel naar een volgend niveau, inzake decoratie bijvoorbeeld, maar ook qua bestemming. Zo gaan we de huidige ontbijtzaal wat functioneler gebruiken zodat we er tevens bedrijfsevents kunnen ontvangen”

Het hotel telt 14 deluxe-kamers, 2 executive suites en een aantal junior suites. “We zitten in Aartselaar, een regio met veel bedrijven, dus maandag tot donderdag zijn het voornamelijk zakenmensen die hier komen. Vrijdag en zaterdag is er iets meer leisure en toerisme,” aldus Adriano Currenti.

“Het hotel draait goed en is uitstekend beheerd geweest. Het is dus onze wens om te behouden wat goed is en daarop verder te bouwen”

De stijl van het kasteel gaat op een leuke en trendy manier naar buiten worden gebracht. We gaan er uiteraard onze eigen stempel op drukken. We gaan dus zoals reeds aangehaald iets meer in de richting van MICE. Als hobby organiseer ik klassieke concerten met een aantal van de beste muzikanten van België, dus ik ga hier ongetwijfeld af en toe een concert laten plaatsvinden, omdat ik dat leuk vind om talentvolle jonge muzikanten een kans te geven, maar ook om het hotel op deze aparte manier in de kijker te zetten,” aldus nog de nieuwe uitbater.

Verhuur vergaderzaal Antwerpen – Hotel Kasteel Solhof

Shares

You May Also Like

5 noodzakelijke ingrepen om 5 na 12

Na de blackout zetten we de spots weer vol op de toekomst. Een toekomst ...

AED Studios en Creationz zetten samen in op hybride events

De uitdagingen om evenementen te organiseren in tijden van corona zijn groot. De hoogtechnologische ...

777 Miljoen Euro nodig om Evenementensector te redden

Sinds 13 maart wordt de Belgische evenementensector zwaar getroffen door de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen die de overheid heeft opgelegd om de COVID-19 pandemie te bestrijden. De sector ...

Studie Deloitte berekent redding Belgische eventsector op 777 miljoen EUR

Brede eventsector vraagt regeringen bijkomende steun om 2021 te halen en 29 020 directe ...

Corona vs. communicatiebureaus: wordt het nog erger?

Onlangs bevroeg de Association of Communication Companies (ACC) voor een derde keer zijn leden ...