Hotel Kasteel Solhof renoveert

Post Image
Post Image
Post Image

Hotel Kasteel Solhof is uiterst rustig gelegen in een prachtig park te Aartselaar, makkelijk te bereiken via de belangrijkste invalswegen van en naar Antwerpen en Brussel. Het hotel telt 25 kamers alsook vergaderfaciliteiten. Onlangs vonden er renovatiewerken plaats. Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, had er een gesprek over met zaakvoerder Adriano Currenti.

“Het betrof een totaalrenovatie van het gelijkvloers,” legt Adriano Currenti uit. “De hele Look & Feel werd smaakvol gerenoveerd door de jonge beloftevolle interieurarchitect Laurent Peeters van L&L Interior & Styling. In samenspraak met hem hebben we een aantal meubels gekozen om het geheel een beetje meer trendy en moderner te maken, zodat het een warm gevoel uitstraalt en niet te strak en minimalistisch oogt.”

Multifunctionele bestemming

Wat zeker opvalt is dat werd beslist om nadruk te leggen op het multifunctionele karakter van de beschikbare ruimten. “Wij hebben gekozen voor een multifunctionele bestemming van alle ruimten op de benedenverdieping,” stelt Adriano “De vroegere ontbijtzaal zal evenwel nog steeds als ontbijtruimte fungeren, maar de bedoeling is ook dat we er vergaderingen kunnen laten plaatsvinden. Zo kunnen we daar tot 22 personen in U-stijl onderbrengen en 80 in theaterstijl. Prima dus voor bedrijfsfeestjes, recepties, privé-events of zelfs mini-concertjes. Voor begin juli zijn er trouwens reeds twee recitals voorzien waar we omwille van social distancing maximaal zo’n 40 à 45 toeschouwers gaan toelaten in plaats van de normale capaciteit van 80.”

Ook de bar krijgt een meervoudige bestemming. “In de bar werd de toog weggehaald. Zo biedt deze ruimte, die we zeker nog als bar gaan gebruiken, vanaf heden ook andere mogelijkheden. De prachtige Smeg-frigo wordt het centrale punt. De intentie is ook dat we hier een uitwijkmogelijkheid hebben om er ontbijten te organiseren wanneer we de grote ontbijtzaal nodig hebben voor vergaderingen e.d. Overdag gaan we deze ruimte tevens openstellen als flexoffice waar we dan social distancing kunnen toepassen. Je kan hier telkens een tafeltje openlaten zodat er voldoende ruimte is om met een laptop te werken.”

Last but not least is er naast de receptie de gezellige lounge. “Hier kunnen onze gasten in een comfortabele zetel een drankje nuttigen of een boek lezen,” aldus nog Adriano Currenti.

Verhuur vergaderzaal Antwerpen – Hotel Kasteel Solhof

Shares

You May Also Like

Kasteel Tivoli verwelkomt je weer

Ze verwelkomen je terug met veel enthousiasme en in alle veiligheid. De orangerie van ...

Inspirerend, veilig en efficiënt in Pillows Limburg

Bij Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg zijn ze er klaar ...

Geen (examen)stress bij Uhasselt

“Onze wetenschappers zijn top in hun vak. Vandaag ondersteunen zij de diverse overheden. Daarom ...

Creationz redt Global Product Launch: Thermo King Advancer

We schrijven begin maart, Creationz en Thermo King zijn in volle voorbereiding voor de ...

Een nieuwe taal, een nieuw begin

Op weg naar events met een andere grammatica, maar met evenveel passie Het werd ...

Corona Lockdown geen downtime voor Geert Debusschere, zaakvoerder van Ecco La Luna

Kalmere periode tijdens de lockdown? Niet voor Geert Debusschere en zijn medewerkers van Ecco ...