Hotel Villa Flori: Pleasure & B2B aan het Comomeer

Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image
Post Image

Wat ik zo leuk vind aan mijn job is dat ik business steeds kan koppelen aan pleasure, mits ik een strakke planning volg. Zo had ik onlangs een afspraak in Zwitserland voor een site inspection, maar ik besloot toch één nacht te verblijven aan het Comomeer. Wereldberoemd en ja hoor, weer een vinkje op mijn bucketlist.

Het Comomeer (Lago di Como) vind je terug in Lombardije (Noord-Italië). Met een oppervlakte van 146 km² is dit meer het op twee na grootste van de Italiaanse Alpenmeren. Het is bovendien van glaciale oorsprong. Het meer ligt op 198 meter hoogte en heeft een maximale diepte van 425 meter. Daarmee is het Comomeer trouwens het diepste meer van Italië. In het meer ligt bovendien een klein eilandje, het Isola Comacina.

Als overnachtingsplaats opteerde ik voor Hotel Villa Flori. Het hotel ligt letterlijk aan het meer wat resulteert in adembenemende panorama’s. Kortom, een locatie die perfect zou schitteren in een volgende James Bond film.

Hotel Villa Flori is gevestigd in een historische villa, een van de mooiste aan het Comomeer. Het werd in de 19e eeuw gebouwd door de Markies Raimondi en werd vervolgens de felbegeerde residentie van een reeks nobele Lombard-families. In 1958 werd de villa omgebouwd tot hotel en in 2011 volledig gerenoveerd. Het hotel telt 53 kamers, waaronder 7 Junior Suites en 1 Gran Lago Suite, elk gekenmerkt door een waardige charme, een uitzonderlijk niveau van comfort en een onvergelijkbaar uitzicht op het Comomeer.

De check-in verliep vlot, incluis assistentie om de wagen mee uit de laden, dus we waren snel op de kamer. Er is weinig parkeergelegenheid aan het meer, but no worries, het hotel heeft een privé-parking met tesla super charger.

Vermits het een last minute booking betrof, was de kamer redelijk compact, maar wel in orde, evenwel met balkon dat boven het meer hangt. Je zou er gewoon willen blijven … zo’n adembenemend uitzicht!

Dineren deed ik in Ristorante Raimondi, het restaurant van het hotel, met prachtig panorama op het Comomeer. Romantic vibes!

Het klikte onmiddellijk met de maître sommelier. Belg? Vroeg hij me. Het gesprek ging al snel over Eddy Merckx, Johan Museeuw en Sven Nys direct. Tja, net zoals ik was hij ook een wielerfanaat en hij vertelde me dat een rondje rond het meer zo’n 177 km bedroeg. Je begrijpt dat het reeds begon te kriebelen. Helaas paste dit niet in mijn strakke planning. Business gaat nu eenmaal voor pleasure.

Ravioli met Mozzarella, lam met thijm, tiramisu … enfin, de gerechten werden met stijl opgediend. Het personeel is enorm attent en vriendelijk, Italiaanse flair en stijl! Topavond dus. Wine by the glass en een brede waaier inzake keuze … Het zalige weer deed me extra genieten van deze prachtige venue.

Na een lekker diner volgde een goede nachtrust want alhoewel het buiten 36 graden was, merkt je daar niks van op de kamer dankzij de perfecte airco.

Ontbijt in de tuin en ja hoor met zicht op het Comomeer. Niks op aan te merken trouwens. Een correct en compleet ontbijt.

MICE

Voor MICE-activiteiten heeft Hotel Villa Flori 3 vergaderruimten, elk ruim, licht en uitgerust met de nieuwste technologie, perfect voor zakelijke vergaderingen en congressen. Naast de prachtige locatie en technische ondersteuning biedt het hotel een complete service om u te helpen bij het organiseren van het evenement zodat alles vlot verloopt en aan al uw wensen voldoet, ook die van het laatste moment.

Helaas paste slechts één overnachting in mijn planning. Ik kom hier ongetwijfeld terug, al is het alleen al om een ritje met de racefiets rond het meer te maken.

Shares

You May Also Like

The Beast komt naar Antwerpen: Boek nu een private event of groepstickets!

The World’s Coolest Inflatable is eindelijk terug in België! The Beast experience maakte reeds ...

Technopolis Events: topcatering voor uw event

Dat Technopolis ondertussen veel meer is dan wetenschap en fun is ondertussen wel geweten. ...

Van der Valk proudly presents…. GARDEN OF SECRETS

When fire meets Ice  When business meets leisure Deze winter komt Van der Valk ...

Nu ook gecertifieerde teambuildings bij Event Masters

Met de gecertifieerde teambuildings die onder de noemer “Entertraining” vallen, heeft Event Masters nu ...

Interview met Bart De Vos: trends in de sector

Creationz is een full service event agency gelegen in Keerbergen en bestaat ondertussen anderhalf ...