HotelloTOP België – 31 maart 2015

Op dinsdag 31 maart vond de tweede editie van het netwerkevenement HotelloTOP België plaats tijdens Benelux Hospitality Show VENUEZ’15. HotelloTOP België is een gezamenlijk project van HotelloTOP, het netwerkplatform voor afgestudeerden aan de Hoge Hotel Management scholen, en de gerenommeerde hogescholen bachelor hotelmanagement Katholieke Hogeschool Vives Brugge, Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en Erasmus Hogeschool Brussel.

D.A.R.E. – Dream, Act, Realize, Evaluate

Het evenement stond in het teken van het thema D.A.R.E., waarmee de meer dan 250 bezoekers werden uitgedaagd om hun dromen te verwezenlijken.  Charles van Goch, voorzitter van HotelloTOP, over het evenement: “Wat nemen hotello’s vandaag mee naar huis? Ik daag iedereen uit om hun dromen te delen en het samen werkelijkheid te maken – D.A.R.E. to share!“

Inspirerende sprekers

D.A.R.E. werd gevoed door inspirerende sprekers, die waren uitgenodigd om de aanwezigen te tonen dat dromen waar gemaakt kunnen worden en hoe dit gerealiseerd kan worden.

 

Leader Innervision

Christophe Voet – Martin’s Hotels, Christophe Vanswieten – HOSPITOLOGY en Willem van der Zee – Lapithus Hotel Management gaven op visuele manier vorm aan de Leader Innervision. Deze drie tophoteliers belichtten, in de vorm van videopresentaties, hun visie op het thema ‘D.A.R.E. – Dream, Act, Realize, Evaluate’, hun ‘Hotello’-schap en hun inspiratiebronnen.

Christel Cabanier (Carlson Rezidor Hotel Group)

Christel toonde middels haar presentatie aan dat het thema “Women in Leadership” de juiste aandacht verdient, en hoe zij deze droom binnen Carlson Rezidor Hotel Group realiseert door awareness te creëren, culturen te veranderen, open dialogen te stimuleren en actie te ondernemen. Ze sloot af met de krachtige quote: ‘Les femmes qui cherchent à être l’égale de l’homme manquent d’ambition’.

Bruno Rouffaer (Rouffaer Consulting)

Puttend uit zijn boek ‘No Way: The Big Bad Boss Era Is Over’ maakte Bruno duidelijk dat het roer om moet als het gaat om leiderschap. Nog nooit tevoren werkten 5 generaties tegelijk binnen een onderneming. De oudste generatie zou zich aan de jongste moeten aanpassen, en niet andersom! In 2020 verwacht men de Generation Click – hoe gaan wij daar als leiders mee om?

Eugène Staal (Yawn)

Volgens Eugène is het het belangrijkst dat je boven alles je eigen gevoel volgt, durft los te laten en in jezelf gelooft. Met ‘The Energy Of Yawn – Life is about sharing’ nam hij de bezoekers mee in zijn verhaal over  het concept Yawn, dat hij in  de huidige Experience Economy heeft laten bloeien door het eren en erkennen van de gave van gastvrijheid, mode, kunst en reizen. Eugène’s boodschap kwam daarin goed naar voren: Zorg voor co-creatie en betrek gasten in het proces zodat deze ambassadeur willen zijn van het merk of product!

Virginie Claes

Het evenement werd gemodereerd door Virginie Claes, handelsingenieur en miss België 2006. Zij wist de juiste kritische vragen aan de sprekers te stellen en  ging de uitdaging ook mee aan: dromen, actie, realiseren en evalueren. ‘Hotello’s doen dit, maar ze maken het ook mogelijk voor anderen. Knap hoor!’

We D.A.R.E. You!

Na het congresprogramma vond een netwerkborrel plaats, waar de bezoekers onder het genot van een hapje en drankje  konden bijpraten en nieuwe contacten op konden doen . Want zoals eerder vermeld door Charles van Goch: D.A.R.E. to share!

Initiators HotelloTOP België

Servicecenter 4Hospitality

Als multifunctioneel inzetbare hands-on netwerkorganisatie is Servicecenter 4Hospitality (S4H) actief als ‘linking pin’ binnen de vier pijlers: Hotel, Foodservice, Catering en Educatie. Na het opstarten van het HotelloTOP netwerkplatform, inmiddels 11 jaar geleden, biedt S4H een uniek en uitgebreid internationaal netwerk voor zowel bedrijven als professionals die actief zijn binnen de hospitality branche, om van gedachten te wisselen, onderling zaken te doen en kennis te delen.

Katholieke Hogeschool Vives Brugge

Hogeschool VIVES biedt met eigentijds en competentiegericht hoger onderwijs, innovatief en praktijkgericht onderzoek en maatschappelijke dienstverlening een antwoord op de maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. De in 1987 opgerichte opleiding Hotelmanagement van VIVES staat garant voor zijn persoonlijke, individuele benadering van jonge mensen en oefent er een sterke aantrekkingskracht op uit.

Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen 

In de opleiding Hotelmanagement aan AP staat de praktijk en het internationale karakter van de hospitalitysector centraal. AP wordt gekenmerkt door eenheid in verscheidenheid. Het is een hogeschool waar de departementen en opleidingen hun vakgebied en hun kennen en kunde delen. Een hogeschool met een grote kruisbestuiving en interdisciplinariteit, waar medewerkers en studenten kansen krijgt om te groeien en te bloeien en te bouwen aan zichzelf.

Erasmus Hogeschool Brussel 

De hogeschool dient haar naam aan de humanistische filosoof Desiderius Erasmus. Openheid, verdraagzaamheid en persoonlijke benadering van elke student vormen immers de basisfilosofie van de hogeschool. Deze eigenschappen koppelt ze aan maatschappij- en toekomstgerichtheid aslook aan de internationale gedachte. De troeven van Hotelmanagement in Brussel zijn de locatie in het bruisende toeristische centrum, de talenkeuze en de thematische aanpak. De EhB leidt studenten op tot humanistische, geëngageerde en kritische wereldburgers, die hun vak onder de knie hebben en tevens respectvol met mens en maatschappij omgaan.

Voor meer informatie:

HotelloTOP België http://hotellotop.be/thema/

VENUEZ’15 http://venuez.be/venuez15/

Shares

You May Also Like

Nieuwe Expo in Autoworld: So British!

Die speciale tijd van het jaar komt er weer aan … waarnaar elke autofanaat ...

Welkom in het gloednieuwe Residence Inn by Marriott Gent!

Residence Inn by Marriott is het nieuwste hotel in Gent, pas geopend in november ...

Geef je toonzaal of Beursstand een make-over met mobiele lichtbakken

Wil je met je beurswand alle aandacht naar je toetrekken op een grote beurs? ...

One-on-One met Yves Van Dijck, Zaakvoerder Salons & Traiteur Magnus

In de reeks ‘One-on-One met … ‘ interviewde Olivier Wauters, Executive Director van Eventonline, ...

HotelloTOP België 2.0: Ready for the Future!

Netwerkorganisatie HotelloTOP België timmert al vijf jaar aan de weg om de hotellerie in ...

Essenscia Vlaanderen wakkert liefde voor STEM aan bij Technopolis

Het hart van Essenscia Vlaanderen, de sectorfederatie van de chemie en life sciences, loopt ...